Pokud se můžu vmísit do této diskuze, tak ta páka, (přední) která je na připojení k servu, by měla být co nejvíc kolmá na osu kola,aby tam byly oba rejdy co nejvíc stejné, nebo vlastně kolmá na osu táhla k servu v neutrálu. Trochu složitě napsáno, ale snad jste pochopili, co jsem tím chtěl říci.
Napsal jsi to dostatečně, vím o tom budu nad tím ještě bádat. Je jen důležitý, páka nekolidovala s diskem kola. A najít pak kompromis není jednoduchý, viz plošky, versus dírka skrz, na hřídelých převodovek atd.
hodně zajímavý a rád si počkám na výsledek a případné testování. pokud to bude fungovat a zvětší se rejd na SCXku tak máš ve mě potentiálního zákazníka. A mimochodem "psí kosti" byli první věc co jsem vyhazoval z axíka a dával CVDéčka. možná silně předčasný dotaz ale jak to vidíš pak cenově??
No, ono je velké dilema, plošky versus průchozí díra. U průchozí díry je jedná velká nevýhoda. Když vezmete v potaz průměr hřídele 5 mm a ta je provrtaná dírou o průměru zhruba 2,7,tak na té hřídeli moc masa nezbývá a hřídel se v místě zeslabených stěn přetrhne jak nic. U lehkého auta to vydrží, ale u těžšího stroje, už začíná být problém, mám to z vlastní zkušenosti. U plošek zase bývá problém s červíky, ale když se dobře zalepí, tak se nepovolují, také vlastní zkušenost. Při demontáži, je potřeba lehce ohřát tělo a červík jde potom krásně povolit a další důležitá věc, jednou použitý červík už nedávám zpět, ale dám rovnou nový, stojí to pár korun a vím, že ho opět povolím.
Griessl Karel Rc Trial = Mouchod, Liaz 111, Avia Future, Praga V3S RC Crawler = Axial,Bully RC exp. = Toyota-truggy a další ve stavbě RC Dakar = Tatra Jamal
Je fakt, ze nejak extra tezky auta nemam, ale s cervikama sem na foffce zkousel vsechno mozny a s tim stridakem na 3s to nikdy nevydrzelo. Takze minimalne jako volitelna vec mi ty diry prijdou dobry. :wink:
Skoro si rikam, ze je skoda, ze diky axialu je z tech 5mm standard, protoze by nebylo na skodu pouzivat i hutnejsi material. Treba WK ma v zakladu 6mm vystupy, pokud se dobre pamatuju.
Ta bombproof prevodovka na axika mela tusim dokonce 8mm nerez a kardany z kyosha. No to uz asi jen tak nekdo neukrouti. :mrgreen:
Souhlasím s tebou Karle, my s těma většíma modelama zásadně používáme červíky, a to dva v úhlu 90 stupňů. plošky nesmí být pilované, ale frézované, a na utažení je potřeba použít trochu lepší klíč, než se dostává někde zadarmo jako prezent. Ještě nikdy jsem neměl problémy se samovolným povolením, a to ani u tanku, kde to dostává řádně zabrat.
Myslím si to samé, červík je prostě standart a aby jsem to ještě vylepšil, začal jsem dělat převodovky s dvěma ploškami po devadesáti stupních vůči sobě na každé straně výstupního hřídele a pokud by to chtěl někdo dotáhnout k dokonalosti, tak si kupte Torxové červíky, a ty můžete použít klidně i několikrát, protože ty se opravdu dají těžko protočit s kvalitním klíčem. Očekávám zásilku Torxových červíků M3x3 i s klíči, takže kdo by měl zájem, klidně písněte, protože jinak je to nesehnatelný.
trochu po funuse, ale ako jeden z prvych uzivatelov novych eloxovanych hexov musim Slicka standardne pochvalit :tleskam: vdaka, sedia perfektne a maju uz za sebou prvu patinu :-)
Aby jste neřekli, že na vás nemyslím a taky mi dneska chcípl soustruh a fungovala mi jen fréza, tak dnes představuji prototyp plata na uchycení převodovky MSP-01 do axíaláckého rámu. Berte to opravdu jako prototyp, sériovka bude vypadat ještě líp :-D tohle jsem si udělal, jen abych si to vyzkoušel, jestli to bude fungovat. Převodovka je k platu chycená pomocí dvou šroubů M4. Tenhle prototyp má dva různé chyty na linky, ale sériovka bude mít jen jedno po stranách a bude i nižší. Uchycení do rámu bude jak originál plato, na tomhle to není, protože už jsem neměl čas, třeba příští týden.