Jako nejrozumnější mi přišlo nechat to odstříknout na vstřikovacím lisu z plastu. :YOP: A to jsem také začal realizovat. Začalo to sháněním duralu tloušťky 20 mm, a jeho základním opracováním a skolíkováním desek na formu. :-[

Potom jsem si desky v ose oka provrtal, abych je mohl nasadit otočně na kolík do svěráku frézy, a vyfrézovat kulovou frézou základní kruh. :-)

Potom upnout do svěráku a udělat tu tečnou rovnou část.

To samé udělat na druhé desce a pěkně vyleštit, ale nestrhnout hrany. :-I

Na druhé půlce desky bylo potřeba vyfrézovat tvar té krabičky, do které přijde zabudovat to oko.

Vnitřní rohy té krabičky potřebovaly mít rádius, :-I ale dremelkou jsem se to neodvážil brousit, abych to celé nemusel nevyhodit. 8o Proto jsem z druhé strany vyvrtal do hloubky cca 10 mm pomocné otvory v rozích tak, abych po nasazení na kolík na fréze mohl udělat bez obav ty rádiusy :FINE: a nic nezničil.

Potom jsem musel do svěráku upnout desku se sklonem cca 1 stupeň, a pomocí brusného cigára lehce obrousit stěny formy tak, aby výlisek šel potom lépe ven! :-I

Forma na krabičku ovšem musela být opatřena vyhazovačem, aby se odlitek dal vyndat ven. :-I Proto jsem tak musel učinit.

Tím moje práce skončila, :YOP: a doufám, že se výsledky brzo dostaví, protože jsem to dnes odeslal človíčkovi, který mi s tím vším radil, díky Pavle, aby mi to odstříknul. Až budou výsledky, tak se pochlubím!? :-[