Jo to hezky vymyšlený. Ale bohužel to je tak asi všechno...
Ovšem hmotnost 80dkg a cena jak za dva modely levnější kategorie to sráží do kategorie slepých vizí hned mezi komunismus a pokus tv N@va o objektivní a seriozní zpravodajství...
Ahoj, jsem tu nový a s autíčky teprve začínám (tak mne šetřete)...
Ale u tohoto "motoru" se mi zdá, že mimo "okrasné funkce" také slouží i jako převodovka / kardan / rozvodovka - tedy že plní jejich funkce a nahrazuje je. Pak by ale ta váha nebyla přeci tak strašlivá. Tyto díly přeci jen také musí něco vážit... Rozměry sice uvedeny nejsou, ale je možné že se trochu změní mimo vyvážení také proporce náhonu a například u větších aut (delší rozvor) bude třeba použít delší zadní kardan...
Nebo jsem mimo? :oops:
Já si docela dobře dovedu představit použití této "V8" v autě. Doknce mi to připadá jako fajn krok směrem k modelovosti a reálnosti. Ale prozatím se vyznám jen ve velkých 4x4, tak to ještě neumím "modelářsky" posoudit...
Mimo nejsi, rozhodně ne. Celý tento komplet nahradí běžně používaný motor, převodovku s rozvodem sil - kardan jedině v případě, že je motor dál od převodovky. Je to celkem pěkně udělaný a dobrej nápad. Ale proč je to sakra taková cihla? Váží to 824g (hádám bez motoru) Podělala se mi váha, tak nemůžu, ale jinak bych zvážil motor a převodovku, které toto nahrazuje. Odhadem do maxoš poloviny. Proto je tato věc pěkná, ale nesmyslná. A to nemluvím o ceně. Včera si viděl moje Pajero CC-01, které (rovněž bez poštovného) stálo méně jak polovinu této nádhery.
No a když už Tě tu takhle pěkně máme, tak nějaké ty fotky ze včera by nebyly? ;-)
No podle me disruptor (rozvodovka) + redukcka z wheely kinga dohromady bude vazit 30-40dkg.
Todle je fakt tak na nahrazeni prevodovky a motoru v hiliftu, pac teziste zustane :mrgreen:
Harry, presne jak rikas, nemoznost posunout rozvodoku kam potrebuju a tim si to doladit na dany rozvor je dalsi zhovadilost.
Proste RC4WD by se fakt melo venovat necemu smysluplnemu. Ale dyz tak pekne zacli kopirovat podvozky, asi maj dost casus na pikacoviny :)
já si nemůžu pomoct, ale mě se to ukrutně líbí...dodá to autu dost na realističnosti...nicméně bych si to dokázal představit v plastu, při tom, jak je to masivní, by neměl bejt problém s tuhostí a váha a nakonec i cena by byly někde jinde...
nicméně mít kačky tak bych kolem toho s velikou chutí postavil auťák...
**Honza** **Original since 1981** **#RTRCZ team driver**