čau, potřebuji poradit co používáte za stříkací tmel na modely, potřebuji levnou variantu :-) protože musím stříknout celej model Land Cruisra. dík za info
... .. týýý jo, v sobotu a v neděli jsem vás rád viděl naživo, na obrazovce vypadáte lépe. :D
Každopádně máte super káry, nemůžu spát z toho Tomovo houpání tý asi těžký kastle na tlumičích, to je bóožííí, já to chci taky. Takovejch fíglů a řešení jsem viděl, že mi z toho jde hlava kolem... Ale jezdí mi to taky :FINE: tak to se časem poddá. Dík za možnost se svézt na hezky připravený trati, jakmile budu foukat kolem sebe montážní pěnou, jistě se budu pokoušet udělat nějakou obří překážku, budu jí mít v obejváku, jezdit po ní autíčkem a mojí pani mrdne :-D
když jsem skusmo stříknulkastli sprejem na velký auta tak mi ji to leptalo takže to asi nepůjde klasickou základovkou, a potřebuji to fouknout nějakým plničem abych to přebrousil
kluci potreboval bych poradit nabijim baterku do skutra imaxem a nevim jakym proudem ji nabijet nabijel jsem 0.1 A a za 2 hodky to vypne a ja musim zas opakovat nabijeni je to baterie pb a ma 4 ah
nabijej klidne proudem 0,4A, ale nejprve musis nekde v nastaveni nabijecky vypnout tzv. safety timer, ktery prave zpusobuje to, ze ti to vypina po dvou hodinach
... Tak že si včera dám trochu ježdění, protože jezdit je super. Že. No a ejhle, regulátor udělá tudududu tudududu - píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp píp no a vlastně ještě víckrát. Kalibrace, nastavení (takový to 'držim plnej, až to blikne, pak to pípne..' atp, dostat se do menu, těch podmenu... přečet jsem si návod, he) nešlo, nešlo nic.
Tak jsem se ponořil do fóra a zjistil jsem, že Fanda taky takhle pomočil regulátor (no utopenej neni, je jenom pomočenej, jak to mam napsat jinak :idea: ) a Tom mu na to odpověděl, že je .. a má si to dát do škatulky. Tak jsem se zadíval na vodotěsnou škatulku, proměřil, že kabel k servu je vopravdu zatraceně krátkej (má Turek prodlužku?) a šel sušit. Pak jsem si přečet, že fénem ne, ale já nesušil horkým, však studeným. Nakonec se vše rozešlo dle očekávání.
Když jsem to měl vyndaný z těch plastovejch krytů a rozebraný servo a vše hezky sušil, zjistil jsem, že je předevšim třeba všechno točící se namazat něčim normálním, je to vcelku suchý a to všude. Asi i teda ty diferáky máznout a ložiska taky vyčistit, slyšim ten písek, jak se v tom dobře otáčí... Hele, tak eště jednou, ať to mam "na papíře", s čim na to pudu? Vazelína 01 nebo co ste to říkali do diferáků, a plný; teflonovej cosi na..... na co? Třeba i do serva? Co ty ložiska, dovolíte mi konečně WD, nebo .. ....??
Mimochodem nebrodil jsem ho ani po motor, jen jsem tam strčil jednou celý servo, jinak jen maličký šplíchání - do tý doby, co jsem to všechno dokola proti vodě ošetřoval WDčkem, to tomu absolutně nevadilo. Tom, když viděl, jak je to zablitý tim volejem, se kroutil a koulel očima a já to studem od tý doby neudělal a první voda ho dostala.. :-D :-D
WD40 = water displacing 40 neboli vytěsňovač vody 40. Čtyřicátý pokus nějakýho americkýho vynálezce o něco na ochranu vnějšího pláště balistických střel. Než to doletělo, jim to zrezlo a přestalo třeba komunikovat, netrefilo, nevybouchlo, bída, zmar, mor, černá žluč. To se blbě střílí na Rusko. Od doby, co to prvně foukli wédéčkem, pohoda. Hlavní složka je rybí tuk... Je to všelék, co tim nastříkáš, to funguje. Povedo se, že to taky obstojně maže, jen je blbý, že se na to lepí bordel... neni to na mazání, je to předevšim vytěsňovač vody... Jednou jsem nevytěsnil a už to nastydlo :-D :-D :-D .
WDčko prej v první řadě rozpouští vazelínu, takže asi pro to to není uplně to nej... elektroniku skutečně zatěsni do krabičky, nebo se domluv s RUBICON CB, ten má plasti-dip, a určitě ti to za pár kaček v něm vymáchá... sám to tak má udělaný. Jinak ložiska a diferáky jsem mazal normální vazelínou na ložiska (co mám normoš na auto)... a v pohodě... při posledním rozebírání byla všude docela našlehaná ta emulze jak se vazelína smísila s vodou. Vyčistil jsem to a použil silikonvou vazelínu, která je prej vodě odpudivá... a zatim dobrý.
tak miro ja to treba mam vsechno promaznuty (nejakou vazelinou )jak v napravach tak v prevodovkach(2auta) i servo v ozubenych koleckach jsem naplnil a jak vis ja to netopim :-D takze zatim v poho.doufam ze mi to dlouho vydrzi ;-) :CIAO:
jůůůů fáčko jsem kdysi míval. To byla kára, pánové. Dojel jsem s tím na Ukrajinu, tam mi odešla cívka v rozdělovači, pak mě to odvezlo i domu - jel přeloženej 15 hodin v kuse celou cestu až dom a vůbec mu to nevadilo. Favorit, přes svoje strašlivý jízdní vlastnosti, zaslouží víc, než jen lexanovou karoserii!!!!!!
Tak konečně mám všechny linky aj řízení hliníkový, nárazníky jsem přichytil kulturně a mám dokonalý zadní vyprošťovací samonavíjecí oslńující zařízení. Umřete smíchem, až to uvidíte. Ovšem prahy nebo nášlapy jsem nestihl zrealizovat, stejně tak vodotěsná škatulka zahálí. A to by byla v tomhle počasí třeba...