maztekk
Veterán fóra

Re: Axial SCX10 Jeep Wrangler Rubicon Unlimited KIT

Závity v plastu půjdou stejně do kytek, zubová vůle se měří cigaretovím papírkem. Já to tak jezdil dlouho a žádný problém neregistroval.
E: Promiň jsem kokot, já jezdím na čtyřlinku a ty na tří :oops:
deewy
Nově příchozí
Kontaktovat uživatele: WWW

tak jsem se rozhodl pro klid své duše, že koupím menší motor...Se stavbou mám tedy smolík min. do úterka chjo...

Už jsem to odstrojil a zítra to objednám. Já věděl, že mám být k těm závitům velice šetrný a nic nedotahovat na fest lol
Wendis
Veterán fóra

nekupuj jinej motor je to zbytečný,prostě bych to tam nacpal a vyzkoušíš to za jízdy,tenhle motor jezdí hodně lidí a nikdo si na nic nestěžuje.
nebo jestli nechceš násilí tak by ještě šlo třeba z 2-3mm hliníku udělat destičku a podložit převodovku,prostě mezi skid a převodovku dáš destičku vyvrtáš dirky a prošroubuješ to krz,a převodovka i s motorem se ti malinko nadzvedne a bude to ok,kardany to poberou :-)
a nebo... :-D
jednou jsem koupil podvozek a ten šroub s matkou kterej tam vadí(metrickej) byl vyměněnej za kratší vrut a na prasáka byl nacpanej do kloubku,pěkně se to přitáhlo a žádnej šroub nevadil,takhle jsem nějakej čas jezdil a fungovalo to taky :-)
SCX10 HZJ 75 pickup
TRX4
Yokomo DPM
Yokomo YD2
Axial Yeti Score
Pitrisek
Píšu hodně

A nebo tam dej kratší šroub a užší matičku.Máme taky speedy a v pohodě.To zkus co to dělá při maximálním propružení
Axial SCX10 Toyota FJ60
TF2 Toyota Hilux
Axial SCX10 Land Rover Defender Cabrio
HPI Blitz

http://pitrisek23.rajce.idnes.cz/
mara126
Píšu hodně

udělej to jak řikal Wendis
člen RC Truck trial klubu Praha
Mercedes Actros 8x8 RCTT
Mercedes Unimog RCTT
Foto Rajče:mara126
deewy
Nově příchozí

Tak už jsem to vyřešil a oprava byla celkem triviální, až jak se říká - "V PRD*LI BYCH SE VIDĚL"

Můj postup byl následující: vrátil jsem převodovku s motorem zpět do směru uvedeného v manuálu. Oddělal šasi, vyndal motor.

Abych si získal představu o vůlích a jak to sedí, tak jsem uchytil tlumiče a jednotlivé osy. Potom nandal motor a vymezil vůle. Světe div se, najednou se to tam vejde herdek. Mezi motorem a tím šroubem je prostoru, že by se tam pouze vlas vešel, ale je tam :)

Navíc to Y rameno už o motor nezachytává, ani když zkusím posadit tlumiče úplně dolu juchůůů :)

A díky, všem páč na tenhle nápad mě přivedly vaše postupy :)
Naposledy upravil(a) deewy dne 06.10.2013 11:37, celkem upraveno 1 x.
bedna
Častý přispěvatel

No vidiš. :tleskam: držím palce aby jsi to postavil dle svých představ :OK:
Jeep Wrangler YJ- Mex
Ford - Scx 10
MOA crawler Axial Xr10
http://bedinka.rajce.idnes.cz
kenny89
Přispěvatel

Gratulace:P Jak rikal balu a tvrdim to i ja votttoom to je zabava nervy premysleni vsechno:D to me na tom bavi uplne nejvic:) planujes baterku do predu??
Wendis
Veterán fóra

sem to řikal že to musí nějak jít -D :-)
SCX10 HZJ 75 pickup
TRX4
Yokomo DPM
Yokomo YD2
Axial Yeti Score
eos
Častý přispěvatel

Jinej motor to neřeší, všechny běžný plechovky z řad 540, 550, 600, se na průměru liší max. +-0,5mm podle výrobce. Otočit skidplate s převodovkou je taky na nic, protože je to symetrický a bude to úplně stejně vadit i na druhý straně. Stačí tam dát nízkou matku, nebo obyčejnou s trochu šikmo sbroušenou jednou ploškou a pro jistotu zalepit. Vytočit se to ale stejně samo nemůže, když tomu brání motor.
deewy
Nově příchozí

Docela jsem s tím pohnul a spodek je hotový. Původně jsem si to chtěl rozvrhnout na delší časový úsek, ale bavilo mě to natolik, že jsem do toho šel naplno :)

Co se týče lexanu, tak přední windshield - sklo šlo ven úplně na pendrek, oproti ostatním částem kastle je to přední sklo výrazně tužší, takže horní hrana není úplně rovná. Plán je takový že střecha nebude celá černá, ale od té dělící linky - vlny - bude do místa kde se potkává s čelním sklem taktéž oranžová. Doufám, že to bude vypadat cool.

Někde jsou ty hrany kastle malinko ostré, řeší se to u těhle kastlí nějakým začišťováním nebo se to nechává být? Ve dvou místech se mi totiž při vyhlazování malinko odloupla ta venkovní krycí folie, tak nevím...

Teď mě čeká rozměřování, vrtání a potom to dát do barvy. Elektronika bude na závěr, jelikož mám ještě něco v poště.

EDIT: na rajčeti nové fotky: http://deewy.rajce.idnes.cz/Axial_SCX10 ... imited_KIT
Wendis
Veterán fóra

Hele místo krabičky na elektro dej ten plechovej držák na baterku napříč za přední kola a tu krabičku dej místo držáku :-)
prostě to prohod jinak ti to bude jezdit po zadních :-)
SCX10 HZJ 75 pickup
TRX4
Yokomo DPM
Yokomo YD2
Axial Yeti Score
kenny89
Přispěvatel

Jak rika Wendis prohod to:) Vrtnul jsem 2 dirky do ramy a normalne jsem to prisroubil na tvrdo do ramu:D sic pro nekoho prasecky, ale funkce 100% a o to mi jde:) jak to je pekne hezky cisty hladky:D zatim ja kdyz jsem stavel taky jsem di myslel ze to budu delat tyden. Pak jsem se zssekl a valil jak pan a nemohl jsem se dockat az to prozenu lesem. Videl jsem ze mas lepidlo budes lepit nebo mas beadlocky??
deewy
Nově příchozí

kenny89 píše:Jak rika Wendis prohod to:) Vrtnul jsem 2 dirky do ramy a normalne jsem to prisroubil na tvrdo do ramu:D sic pro nekoho prasecky, ale funkce 100% a o to mi jde:) jak to je pekne hezky cisty hladky:D zatim ja kdyz jsem stavel taky jsem di myslel ze to budu delat tyden. Pak jsem se zssekl a valil jak pan a nemohl jsem se dockat az to prozenu lesem. Videl jsem ze mas lepidlo budes lepit nebo mas beadlocky??

mám stock ráfky, co byly v kitu, takže budu lepit dle návodu. Do předních pneu jsem už osadil olověná závaží.
kenny89
Přispěvatel

Takze baterka normalne nechas vzadu a dovazis jen predek? Casem prijdes ze jsou i lepsi reseni. Taky jsem to mel normalne. Dovazenej predek a v zadu baterku a do velkyho stoupani furt na zadech a ze speedem jakbysmet:D ale uvidis :)

Zpět na „SCX10“