tak po takmer jednom roku som sa odhodlal a spravím si tu svoju skromnú témičku a na úvod pridám jednu peknú foto z jeho prvej zimnej jazdy v roku 2012 :-D

Na rccrawler.com má tento lacnejší crawler vlastné fórum, resp. vlákno a dozvedel som sa tam kopu dôležitých informácií. Neváhal som a začal som s úpravami.
Ako prvé na rad prišli "drive piny" - neviem ako to nazvať svojou rodnou rečou a servo "ručičky" :-p

Nasledovala menšia úprava peny a dezénu pneumatík - na toto som sa patrične pripravil a vyrobil som si rezač :-D

A po týchto menších úpravách sme sa konečne prepracovali aj do nehostinného vonkajšieho prostredia kam aj patríme :-I :OK:

Priateľku to tiež akosi chytilo, miestami som mal problém jej ten ovládač vytrhnúť z rúk :HOPS:

Sneh luxusne primrzol a ja som neodolal ...

V šuflíku sa mi povaľoval malý 3S LiPo akumulátor, tak som sa rozhodol ho využiť. Spravil som si malý napäťový regulátor a hodil ho do vysielačky. Bola to však strata času - spotreba narástla o 13% :NO: Hodil som do ovládača ešte starší 2S LiPo akumulátor a ten fungoval bez problémov ;-)

Mal som aj menšie problémy s riadením - myslel som si, že to bolo spôsobené chladným počasím, ale nakoniec sa ukázalo, že to bol chybný potenciometer - rozobral som ho, vyčistil a funguje dodnes :OK:

A takto luxusne zhoreli MOSFETy v serve :-D Snažil som sa to opraviť, ale neúspešne, zrejme zhorelo aj niečo iné. Objednal som teda MG946R z eBay a tie fungujú bez problémov dodnes :FINE:

To je na úvod všetko, viac toho pridám čoskoro :OK:
A ešte perlička na záver :tleskam:
Nevedel som o existencii GT3B a tak som si chcel vyrobiť vlastný RC systém založený na MCU ATMega 328 a bezdrôtových moduloch NRF24L01+
Ale keďže som sa dopočul o hacknutej vysielačke GT3B, dostal som sa len po návrh dosky a celý "projekt" padol :-[