idinek
Častý přispěvatel
Kontaktovat uživatele: WWW

Re: SCX10 Honcho z Vimperka

Tak takovou smůlu fakt nikomu nepřeju. Dal jsi to do kupy opravdu bravurně. Moc pěkný. :hura:
SCX-10 s karoserií Defendra D-90
TT-01 rally Škoda Fabia
mail.: idinek@seznam.cz
http://idinek.rajce.idnes.cz/
PitaW
Píšu strašně moc!

Já Idínku taky ne. To je vlastně úplně poprvé, že mě zradila na akci technika a bylo to opravdu mrzuté, obvzlášť v tak parádním terénu. Jo krabičky mám najeté. Dokonce tak automaticky, že jsem měl krabičku zavřenou a ven koukali žluté kabely regulátoru a na stole mě zbyl červený a černý z kterých jsem chtěl odpájet trubičkové kontakty a najednou mě to vyděsilo, proč vlasně koukají žluté, jestli jsem ten regulátor nedal opačně :idea: Nastala panika, protože uvnitř krabičky je régl zapojený na Baterku přes propojku, která vede skrz krabičku. To by bylo hodně špatné protože bych musel vše znova přeletovat a kabely v krabičce jsou hodně krátké. Šel jsem se podívat na návod a zjistil, že je to dobře. Pak jsem se pousmál, jak už to dělám po několikáté úplně automaticky. Pak jsem lovil ve sprejích a najednou mi padla do oka stříbrná na disky. Řekl jsem si, že blok motoru bývá stříbrný, tak proč to nezkusit. Když to bylo hotové, tak jsem si říkal, že bych dal samolepku. Lovil jsem v platíčkách a nic co se motorů týče, jen STI, které bych na model nikdy nedal a na krabičku by šel. A toť příběh další krabičky :-D Kéž by byla poslední.
AXIAL SCX10:HPI GTI550, DSYS MDD90A,Spektrum DX3C,Tlumiče 100mm,Hitec HS-7954SH,Interco IROK,2x naviják,4950g
http://pitaw.rajce.idnes.cz/SCX10_Honcho-Jak_sel_cas/#
http://www.youtube.com/watch?v=DdOn6PrH ... lIKSWrnKoq
idinek
Častý přispěvatel

Za obsah Tvé slohové práce dostáváš 1*. To se čte - jedna báseň - a příběh je napínavý. :OK: Nechceš napsat o svém modelu knihu? A proložit fotkama? Myslím, že Tvůj model by si to zasloužil. Vše hezky a čistě zpracované a udělané. Určitě bych byl první, kdo by si jí koupil. To si piš že jo. :-)
SCX-10 s karoserií Defendra D-90
TT-01 rally Škoda Fabia
mail.: idinek@seznam.cz
http://idinek.rajce.idnes.cz/
PitaW
Píšu strašně moc!

:-D Tak děkuju. Knihu :-p Tohle celé je ta kniha :-D Já už fakt toto vlákno beru jak takový deníček vývoje Tacomy, proto pár věcí víc rozepisuju. A vzpomínám si když jsem ještě nebyl na fóru a jen jsem nakukoval, tak se mi vždy nejvíc líbilo, když uživatelé psaní prokládali fotkama a bylo na co koukat. Proto se toho asi držím. A někdy je zábavné si to prolistovat od začátku. Jak plno věcí bylo úplně jinak, pár věcí daných křivě atd. Je vidět že jsem se tu za necelé 3 roky něčemu přiučil :OK: A že to mám čistě zpracované? Však je vidět, že ty svému Defíku dáváš taky náležitou lásku a péči a máš to krásné.
AXIAL SCX10:HPI GTI550, DSYS MDD90A,Spektrum DX3C,Tlumiče 100mm,Hitec HS-7954SH,Interco IROK,2x naviják,4950g
Mira
Veterán fóra

jo jo. kdyz jsem po offroudech zacal pokukovat tak se mi prave tohle ciste zpracovani elektra a funkcni usporadani strasne libilo. podle toho se pozna dobra prace. zpocatku jsem s tim byl bezradny a na lexanovem zakladu meho rtr rubicona vselijak laboroval s krabickama a vsim moznym. pak jsem narazil na pitakovo tacomu a skoncil u toho, ze jsem galerii na rajceti prosel fotku po fotce a TO MI NEJVIC DALO a kdyz me neco na foru zaujme tak to delam zrovna tak. je videt prace od zacatku, muzes nastudovat uchyceni narazniku, podbehy, prahy, jaky linky ma a chytas inspiraci. kecy jsou o nicem, ukazana plati.

i kdyz to pitak ma uz malinko pritazeny za vlasy a je videt ze je to uz asi fetis, porad to na foru plati za jedno z nejpoucnejsich del 4x4 literatury ;-) .

vsak nacerpana inspirace je doufam videt na mem range roveru, na mile vzdalenemu zakladu rubicona rtr. doufam. takze dik za inspiraci uchylaku pitaku ;-) :-D
Mira
Veterán fóra

a piiiita maaaaa spooooonkyyyy a miiiira jeeee neeeeeemaaaaaaaaa
maztekk
Veterán fóra

:-( :-D
dodo36
Nově příchozí

Dneska dorazilo ke mně nové honcho a tvoje vlákno bude informačním centrem.
PitaW
Píšu strašně moc!

Tak to ti blahopřeju a věřím ,že mé vlákno bude poučné, jen se tolika stránkama prolouskat. Už mě několikrát napadlo, že bych si na první straně udělal obsah s tématy, tvořený přes odkazy :lol: Jak píšeš u sebe o motorech, tak já bych zvolil taky rychlejší motor než 55. Možná ti 27 přijde rychlá, ale časem se i s rychlejším motorem naučíš jezdit pomalu a naopak tě pomalý přestane bavit. Poznáš to i v přírodě, kdy něco vyjíždíš ono to nejde a ty víš a vidíš, že ten rychlejší by to dal. Občas se ta akcelerace a zahrabání fakt hodí. Já jezdím 20z pastorek a motor HPI GT550, ani nevím co přesně to je. Asi 35. Je rychlej dost a jezdím s ním i pomalý Trial.
poschlmartin
Píšu hodně

Taaak jsem skopíroval celé tvoje vlákno - všech 62 stránek do Wordu a budu mít po večerech co číst - je to už slušná kniha 8o
Za pár dní mi pošťák přinese balík s Honchem pro synka a tak abych byl v obraze...

Teď jsem na to koukal, že bych si vytisk ale to už není kniha to je pořádná bible!!!
Má to 634 stran A4 o objemu 85 693 slov. To budu číst dlouho..... A těch fotek!!!
Mira
Veterán fóra

a hlavne tech zbytecnejch kecu kolem. jako treba nasledujici:

634 stran A4 o objemu 85 693 slov A PORAD TI KASTLI DRZI SPONKY!!! :-D
poschlmartin
Píšu hodně

Presne!
Je to obrovsky kvantum informaci.
Jen tak pro predstavu kdyz vyslovis 'jednadvacet' sebere ti to vterinu zivota, pokud vyjdem z tohoto bodu uvedomime si ze za sekundu zvladnem dve slova. Vezmem-li celkovy obem slov (tech 85 tis.) vydelime dvema a vysledek vydelime 3600 coz jsou vteriny v hodine, zjistime ze procist Pitovo Tacomu zabere vice jak dvanact hodin a to bez prestavek na curani a bez prohlizeni fotek :OK:

a tech kecu okolo... Kdyby kazdej druhej prispevek mel nulovou hodnotu je to 6 hodin cetby k ho**u!
Mira
Veterán fóra

jeste hur. podivej zeshora - ty kvalitni, pak ja nekvalitni, ty nekvalitni, ja nekvalitni a uz to jede... :-D
poschlmartin
Píšu hodně

Presne, tech kecu vokolo...

Kazdopadne dle toho co vidim a ctu, nasadim pro zacatek stejnosmer HPI crawler 55z s 15kou pastorkem, neb oboji bude doma volne (na svoje dam zpet pastorek 14) a uvidime jak bude vyhovovat, radeji pomaleji a bezpecne.
Ale co me vazne bere jsou ty Pitovo tlumice... To jak fachaj, kopirujou, nadhera!
PitaW
Píšu strašně moc!

Ty vole, tak to je fakt hustý :-D Zrovna jsem si tuhle říkal, že už je moje vlákno dlouho mrtvé. Já mám Martine občas chvilky, kdy mě to taky baví číst od začátku. Alespoň opravím fotky atd. Ten vývoj je fakt dlouhý. Je pravdou, že se občas řeší i kraviny, někdy zase tři stránky o výběru baterek, ale o tom to je. Čas člověk nezastaví, psaním si ho ubírá, ale tak se to nesmí brát. Kdyby člověk trávil čas pouze nad vážnými důležitými věci, tak je za chvíli magor a fórum je prázdné. o tom to je. I to psaní je takový relax u kávy. Plno lidí prosedí hodiny na Fuckbuku, který já nenávidím a raději si pročítám tady.

Míro pořád ty tvoje sponky :-) Prostě vývoj jde dál, mě nevadí a až bude třeba další renovace, tak udělám nějaké opatření, aby už nebyli.

Martine tlumiče jsou super viď. Mě taky hrozně baví. Viděl si sám. Křížení jak hovado až nesplňují pravidla a mám koeficient. Na příští závody, tam zkusím dát asi dorazy co tam byli a uvidím co to bude dělat. Ale fakt se jim povedli.

Sponky mě teď netrápí, ale co bych hrozně chtěl udělat zatáčení volantem. Na závodech v Plzni jsem se dozvěděl, že stačí koupit rozdvojka na servo a na jeden kanál a kabel zapojit dvě serva. Je to tak? Potřeboval bych to potvrdit. To vědět, tak už to mám dlouho. To mi tam chybí víc, než absence sponek.
Ruce bych měl vyřešené, jen stále laboruji, jak udělat aby se točila i hlava. Napadá mě provrtat Fischera skrz ramena a z každé strany dát kulatinky, které budou na středu řízlé šikmo. Hlavu udělat na dvou bodech, kdy by se druhý bod (tyčka z hlavy) opíral o ty šikmé tyče a tím by se to pootočilo. Ale nevím.

Zpět na „SCX10“