Po Discovery jsem si řekl že na Jeepa se ještě necítím, že potřebuji jěště něco jednoduššího, na čem bych se mohl naučit další věci. Tentokrát zkusit i svůj podvozek a nějaký ten interiér. Odrazovým můstkem pro GXV se stalo to, že jsem sehnal kabinu Unimogu U300 (skoro násilím, Žíla se jí ne a ne vzdát :lol: ), čímž jsem se dostal do fáze, kdy mne čeká jen "pravoúhlé modelaření", což doufám zvládnu. Nosný rám je ostatně rovný, což je také výhodou... Kabina samotná je velmi pěkná, s propracovaným interiérem a řidičem. Jediné co mne trochu vzalo vítr z plachet je, že je v měřítku 1:12... :? To bude trošku problém, vzhledem k tomu že jsem chtěl podvozek co nejvíce přiblížit originálu, tedy především aby mi kola nelezly ven z blatníků. Pěkné by taky byly portálové nápravy, jenže potíž je právě v měřítku kabiny. Kdyby byla 1:10, bylo by to OK, ale takhle se mi do blatníků žádná náprava nevejde, jsou příliš široké (natož s portálama)... Takže s nápravama se budu ještě muset nějak poprat, v nejhorším "nemodelově" rozšířit blatníky...

Každopádně i v měřítku 1:12 to bude velký model, protože originál je skoro 8m dlouhý a 4m vysoký!!! Takže jen pro představu s Discovery, která také není 1:10, ale spíš 1:12...

Teď budu pěkně v klidu přemýšlet a udělám si pár nákresů... Po novém roce se dostanu do dílny a začnu na tom pracovat...
Nemůžu se dočkat :wink: