Díky kluci, těší mě, že se vám moje práce líbí. ;-)
Patte, i když se snažím, myslím si, že se Ti niky nevyrovnám. Mám Tě za velký vzor. A navíc teď jsi mě odhalil. 8o Ty úzký vypouklý okna na střeše jsou rovné. Zkoušel jsem je ohýbat, ale z materiálu, ze kterého jsou se při ohybu sklo jakoby zamlžilo a bylo neprůhledné. Horkovzdoška mě taky napadla, ale jelikož ji nemám, tak jsem tento pokus neuskutečnil. Postup výroby rozepisovat nebudu, to by byl delší text. Ale byly dost pracné, než jsem je přesně napasoval do otvorů ve střeše. Kdo neví, že mají být vypouklá, ten si to ani neuvědomí. Prostě vypadají tam podle mého názoru skvěle. Mylně jsem se domníval, že na to nikdo nepřijde, ale koukám, že zkušeného modelářského mazáka Patta neoklamu. Takže jsem to trochu ošidil a není to tak, jak by to mělo být. :oops:
Jinak materiál, ze kterého jsem je chtěl dělat byl také podle rady a byly to krabičky na CD. Koupil jsem je a doma zjistil, že jsou téměř všechny poškrábané. I když ne moc, ale byly. Jelikož mám obchod blízko, tak jsem tam hned zašel a opravdu ochotná prodavačka, když jsem jí vysvětlil na co to potřebuji mi je chtěla vyměnit. Jenže měli poškrábané všechny. :sad: . Tak jsem laboroval co s tím a pak mě cosi koplo a vzpomněl jsem si, že jsem kdysi v modelářské prodejně kupoval 0,4mm tlusté plexisklo určené k zasklívání modelů (měli různé tloušťky, ale ta 0,4mm mi tenkrát připadla ideální). Jenže při stěhování jsem to někam zastrčil a nemohl ho najít. Ale podařilo se. Krabičky na CD teď leží ve skříni a okna jsou udělaná z modelářského plexiskla. Takže toto byl krátký příběh "Jak idínek zasklíval" :-D
A toto je to plexi: