Tommys píše:Borku az tam bude navod, kterymu bude rozumet i lajk, tak je po problemu. Zrovna nedavno jsem na ty Vase osvetlovaci moduly koukal a po tom co jsem videl navod jsem to radsi zavrel.
Tam nebude návod pro laiky. Laik si nekupuje autíčka a nezabývá se jimi. Modelář je svým způsobem už profík a předpokládá se, že má základní znalosti s tím spojené - dokáže změřit napětí a polaritu baterek, umí aspoň trochu pájet, umí nabít baterky, zapojit LEDku se správnou polaritou atd.
Návody psal pan David a snažil se, aby to bylo co nekratší, nejsrozumitelnější a bylo tam vše, co je poteba vědět k nastavení. Takto napsané návody pak korigovalo několik modelářů, vybraných tak, aby to četli ti, kteří nemají problém s elektrikou a také ti, kterým to nic neříká. Stejně tak ten návod pak korigovala jeho manželka - aby opravdu byl - pokud možno - srozumitelný. Pak vznikl nějaký kompromis, který je u toho výrobku.
Jak jsem psal před tím - někdo při pohledu na návod s více jak jednou stránkou dostane kopřivku, někdo vyžaduje návod napsaný dopodrobna včetně příkladů atd.
Navíc není problém v dnešní době se cokoli dovědět od kamarádů a ostatních modelářů - od toho jsou právě takováto fóra a třeba stránky Minotaura, kde se dá dozvědět víc, než je právě v tom návodu. Třeba když někdo napíše článek s tím podrobnějším návodem a s příklady, tak není problém to vyvěsit na stránkách výrobce a pochopitelně za to něco v naturáliích bude.