Už se taky těším Fando. Ty jó, já od těch ochran diferáků ještě nevyjel. Začlo to nápravama a jak už jsem takovej, tak to tím ještě neskončilo. Už je přes týden rozebraný furt něco dodělávám. Budu rád když ho dám do čtvrtka do kupy. Doufám že přijde zítra naviják, abych mohl vyměnit ovládací desku. To mě brzdí nejvíc.
Včera jsem začel dělat nový rám na střechu. Jenže jak to občas bývá, tak vše už bylo hotové udělané 3 závity a poslední se pojebal a závitovka tím prolezla bez šroubování. Pravdou je že mám první závitník a pak až třetí a ještě zlomený. Takže jsem to musel dělat celé odznova. Měl jsem poslední kousek hliníkové tyče, takže poslední pokus a raději jsem dnes jel koupit nové závitníky. Dílo se zdařilo.

Oproti předchozí verzi jsou úchyty do kulata a díky tomu se bude rám při velkém pádu narovnávat lépe na místě plus jsem přidal nahoru matky, které při dotažení k rámu lépe zamezí bočním posunům. Spodní plechy jsou volně, protože je nemůžu přichytit napevno ke kabině. To už je vyzkoušené a funguje to. Teď už jen čekám na zaschnutí barvy. Matky nechám zatím stříbrné a uvidím až to bude pohromadě.

No a jak jsem byl v tom barvení, tak jsem něco vyzkoušel.

A jako další věc jsem vyřízl pod maskou lexan. To už jsem plánoval dlouho, protože to začínalo být zažloutlé a nebylo přes to vidět.

No a poslední co mě napadlo před dvěma týdny když jsem šel do hospody a vzal jsem si bundu, kterou jsem neměl rok na sobě. V kapse jsem našel takovou tu pikslu co z ní vyjíždí provázek na permanentky na vlek. Tak jsem udělal takovou jednoduchou vychtávku a zrychlovák na vlečení.

Nemusel jsem skoro nic upravovat.Jen jsem navlékl hadičku a uvázal hák. Zasadil na držák rezervy. Je to vychýlené do boku a to bylo nakonec dobře. Jde to alespoň vedle rezervy.

A takto je to vcelku s maximální délkou. Přijedu natáhnu provaz, zapřáhnu a tahám :lol: Mě nebaví sundavat řetěz či odmotávat naviják.

Takto je to z boku. Zakrývají to nájezdové plechy a není to skoro vidět a kdykoliv to jde vyndat, páč to drží pouze na té sponě.

Víc fotek od
TÉTO dál.