:idea: pro otevření požadované strany na stačí kliknout :idea:
1 - Koupě bazarového Defendra 90, Rozborka náprav, První ježdění
2 - Převážení kol, Výroba panhardky
3 - Výměna ozubení přední nápravy, Video První jízda, Přezutí Thompson Baja
4 - Výroba zástěrek, Umístění navijáku, Totální rozebrání karoserie
5 - Stavba začíná, obutí Mud Thrashers, Nášlapy Lee, Předloha, Zapuštěná nádrž
6 - Makety pantů, Krytka světla SPZ, Karoserie 110
7 - Předělání strany řidiče na palubní desce, Výroba palubní desky
8 - Ovládací panely palubní desky pokračování
9 - Oprava podlahy interiéru, Výroba řadících pák, náhled spolujezdce
10-Sportovní sedačky s posunem, Loketní opěrka
11-Pedály jako minipiáno, Ruční brzda pohyblivá, Video pedály
12-Souhrn dílů v interiéru, Přední maska
13-Haubna, Sání na haubně, Spodní výztuha haubny
14-Panty kapoty,Zámek kapoty,Stěna předního skla, otevírací poklopy a pohyblivé stěrače
15-Video funkce stěrače, Video funkcí zámku kapoty, pantů a otvorů pod oknem,Polohovatelná zpětné zrcátka
16-Video štelovacích zrcátek
Po týdnu přemýšlení je rozhodnuto, že Liborovo bývalý Defík zůstává u mě a tím vzniká nový příběh mého druhého modelu :tleskam:
Ještě dnes jsem celý den v práci přemýšlel zda si ho nechat nebo ho o víkendu dát pryč. Řekl jsem si že odpoledne rozeberu nápravy, abych věděl co je tam a něco neodkouřil, protože mám hroznou chuť se projet abych věděl zda by mě to vůbec bavilo s tímto podvozkem. Ještě jsme to probrali se ženou a jí se taky líbí a jak jsem začal rozebírat, tak už bylo jasné že zůstává :-D
No nápravy hroznej humus :roll: Vše jsem vzal štětečkem v ředidle a na převodech drbal lišej. I přes to zůstalo v zubech něco hrozně zasekaného, tak jsem poctivě vyšrabával.
Ozubení je ale po řádném očičtění zcela v pořádku a už si rochňá ve vazelíně. Jen když jsem dal samotné obaly náprav, tak spoje řekl bych až dost prosvítají. Až budu plnit příště, tak je vezmu smirkem na stole. Tentokrát jsem zkusil potřít hranky plastidipem a zdá se že to drobet těsní. No a nakonec zase A-00 :lol:
Rovnou jsem přetěsnil a doplnil tlumiče. Ty byly celé mastné. Ze zadních tlumičů jsem vyndal dorazové kroužky a tím je o 1 cm větší křížení a poposadil tlumič níž na držák. Přední nápravu budu dělat zítra a tam to asi taky vyhodím. To se uvidí. Ale hned se mi to líbí víc.
S tímto podvozkem nemám žádné zkušenosti, tak budu rád za každé rady a tipy. Škoda že si boudu nemohu udělat úplně po novu, ale tato půjde v brzké době na přebrousení a přebarvení. Co se bude dít dál ještě přesně nevím, ale věřím ,že ho časem vypiplám k něčemu pohlednému. Ono se na této boudě alespoň naučím a u další budu chytřejší. Sám jsem na to zvědavý co z toho vyleze.