Díky klucí. Už jsem ho objednal a asi v úterý přijde, tak uvidím, zda se to zlepší. Přeprogramoval jsem ho, zlepšilo se to ale i tak je málo výkonný. Minulou neděli jsem převážil kola a už mám daleko lepší požitek z jízdy.
Zdádek vážil 2030g a předek 1840g, takže si asi umíte představit jak šlo v kopcích stále na střechu. Teď tam mám rozdíl 320g a je to fakt velký rozdíl.

Další na řadu přišlo řízení. Spojovací tyč šla za nápravu, páka serva byla umístěna o 180°, tak hrozně rvala nápravu nahoru a servo jsem otočil, aby šla přední tyč na dlouho. Vzadu nastal problém, že páka těhlice narážela do pružiny, tak jsem dal delší kloubky od MP Jet a vychází to úplně přesně. Dobré je že jsou přední tlumiče 75 a zadní 80mm, tak si to mohu dovolit.

No a pak jsem začal z 8mm alu tyče sochat. Co myslíte že to je? :-D

Držák panhardky ;-)

Tím to ale neskončilo :-( Jsem ve Scale sekci a vreálu bývá i tlumič řízení, takže jsem z nerezplechu udělal držák na šasí. Alu trubku 6mm jsem v aku vrtačce brousil smirklem aby se drobet zůžila. Konec jsem zaslepil mosazným pouzdrem. Nechtěl jsem dávat kloubek, aby to vypadalo víc realisticky. Mezi šroubem a plechem je i gumový silenblok :idea:

Z výsledku mám velkou radost. Jen ta náprava dala 3 dny vyměřování a pokusů. Všechny kloubky se vešli jen taktak. Tlumič řízení je dělaný, že když je rejd blíž k němu, tak je kloubek úplně u pístu a když je vysunutý tak je jen 5mm závitovky uvnitř. Je to hrozná táhelna 8o . Vše jsou závitovky se smršťovačkou, aby s to také víc podobalo reálu.

A tady je video jak to maká.
http://pitaw.rajce.idnes.cz/Defender_D90_-_Jak_sel_cas/#P1030007.jpg Ten tlumič se mi fakt líbí. Až mě skoro mrzí, že mám v plánu jeden projekt. Kdybych dělal nějaký víc speciál, tak si představuju, jak by to bylo hezky barevné :YOP:
Jo, ještě jsem udělal o malinko větší záklon. Tím je podvozek hotov a pomalu se vrhnu na novou boudu