Pár z Vás mě možná potkalo na Hostýnu, pár lidí kouklo na mé, nikdy nedokončené projekty tady na netu ale, pro většinu jsem nejspíš neznámá osoba. Ani není divu. Moc se tady neprojevuji a na expedice příliš často nechodím, jelikož jsem permanentně zalezlý v díře, které říkám dílna a "něco" tvořím. A taky koukám a zjišťuji a přemýšlím co tady vytváříte, jak to vytváříte a zírám :-)
Ale proč si tady vylévám srdíčko. Před nějakou dobou - asi před třemi lety (tehdy jsem byl prodavač RCček) jsem si řekl, že by bylo fajn mít vlastní podnik kde bych "něco" dělal s modelama. Byla to myšlenka neurčitá, nepromyšlená a byla mým okolím brzy zatracena a mnou následně také. Další dva roky byla zastrčená někde vzadu v mé hlavě, ale stále jsem ji cítil. Nakonec se prokousala k mému plnému vědomí a já začal plánovat a vymýšlet a hledal jsem způsob jak si splnit sen. Dnes je více méně vše naplánováno a vymyšleno a promyšleno a nalezeno a... nemám prachy. Ne že bych po někom z Vás chtěl peníze na rozjezd půjčit, takový magor zase nejsem. Nicméně v současné době se účasním soutěže o nejlepší podnikatelský záměr zlínského kraje. Výhra soutěže by mi velice pomohla ve startu podnikání (rozhodně si z případné výhry nenechám ani korunu na svoje osobní výdaje). O tom že to není ode mě pouze nějaký výkřik do tmy a nápad splácaný za jeden večer u piva svědčí skutečnost, že mě porota složená z odborníků na finance, businessmanů a investorů poslala, po mé prezentaci, do finálového kola. To znamená že můj plán je životaschopný, což je to nejdůležitější, ovšem je na mě abych tento potenciál využil. Samozřejmě se má prezentace neobešla bez připomínek. Jedna z nich byla že své plány držím v tajnosti. Nejdřív jsem totiž chtěl začít vyrábět, pak prezentovat a nakonec prodávat. Porotci mi ovšem řekli že to jako ne. Že mám začít okamžitě prezentovat a navnadit Vás a ideálně si zajistit i pár předobjednávek.
Takže. Gratuluji všem co se pročetli až sem. Teď k tomu co že vlastně budu vyrábět. Modely. Překvapivě. A to kompletní modely. Tedy šasi, nápravy kola, pneumatiky, karoserie a další nezbytné věci. Tedy kompletní kity. A jelikož nechci nikomu z tuzemských výrobců lézt do zelí, tak se bude jednat o auta, které nikdo jiný nevyrábí. Jistě chcete vědět o jaké auta se bude konkrétně jednat. Ze strategických důvodů se bude zatím jednat o malé offroady v jednotném měřítku 1:10 (taky vás občas štve že každá kastle má jiné měřítko? U mě tento problém nebude - vše v mé produkci i v budoucnu bude prostě desetina) Mám rozpracované následující auta, která jistě všichni znáte.
Vojenské automobily:
Jeep Willys MB

KDF 82

Civilní automobily:
Suzuki Samurai

Land Rover Series II

Tyto čtyři modely budou v nabídce jako první. Samozřejmě mám zálusk i na další auta a už mám i několik favoritů - samozřejmě uvítám návrhy na další a můžeme třeba vyvolat hlasování - já samozřejmě chci vyrábět to, o co máte zájem Vy, i když se přiznám že ČR pro mě není až tak atraktivní trh jako je ten zahraniční. Ale to je asi každému jasné. Tím se dostávám k ceně která asi každého zajímá. Dokud nevyrobím první várku modelů, tak můžu cenu pouze odhadovat a ne všechny auta ze seznamu výše budou mít stejnou cenovku. Nicméně cena za kit by měla být v rozpětí 4.000-6.000 Kč vč. DPH pro ČR.
Tak, myslím že jsem řekl vše co jsem chtěl. Předpokládám že někteří z Vás budou mít dotazy a já jsem připraven na ně odpovídat.
Niky