Mira píše:Mimochodem Martine jak jsme na tom s papezem?
Papež není, stejně jako replika řádu Gregorius Maximus - řád Řehoře velikého kterého jsem neprozíravě vyměnil, jelikož - logicky: jakj už to bývá při glykolýze je spotřebováváno NAD+ na NADH,
NAD+ je však v buňce omezené množství a proto musí dojít k recyklaci NADH na NAD+. Při přísunu kyslíku se NADH předává mitochondriím na reoxidaci, ale protože díky našemu úsilí ZÁMĚRNĚ není dostatek kyslíku, je NAD+ doplňována redukcí pyruvátu, který vzniká při glykolýze. Proto si ty potvory kvasinky při anaerobních podmínkách přeměňují glukosu na ethanol a tak vlastně vzniká alkohol který se mi po čase objevil ve sklence a posléze se objevil i v krvi - abych to nezakecal, ten řád jsem vyměnil za řadu panáků a dnes mi neuvěřitelně chybí :SHIT:
viz:
http://www.malcice.info/fotogalerie-2/2 ... pust-2014/takže nic moc...
A Fando, dokonce i Píťa plánuje takového malého mívala, nácvik na velkého republikového a kdyby byl zájem, už jsem našel takovou malou vhodnou lokalitku kde je takovej mívalovskej terén a tak by se jednou v neděli mohla dát taková zkouška na toho Píťovo mívala... Ať žije hierarchie!