Proč:
Před rokem jsem narazil na stránky RC4X4 a neco mně říkalo, že bych to z nějakým autíčkem chtěl vyzkoušet.
Po přečtení mnoha příspěvků zde na foru jsem se rohodl pro Vateru twin hammer. Univerzální auto s dvorychlostní převodovkou, zvláda skoky i triálek.
Po tom přišlo na řadu kde jezdit. Kolem baráku je to na chvíli ok, ale časem jsem chtěl víc. Byl jsem zajezdit na sporadicky využívaný areál Žernava, na pár zatáček u Horní moštěnice, ale nebylo to ono.
Přičuch jsem k moravskému triálovému poháru a taky se projel na soukromé dráze v Postoupkách a bylo jasno.
Kde:
Následvalo hledání vhodného pozemku, nedaleko bydliště. DO oka mně padl neudržovaný pozemek za fodbalovým hřištěm u nás v Lýskách u Přerova. Místní zastupitestvou odsouhlasilo využití tohoto pozemku. Tudíž jsem jen čekal až rozmrzne zem a může se začít stavět.
Jak:
Aby to nebylo až tak složité a ruce až tak netrpěly, po vyklizení náletovek pozvu místní legendu s BOBKEM a ten nám terén upraví, pak bude následovat rozmistování kamenů a modelování překážek.
Kdo:
Zatím je to na mně a na mém velice vytíženém kámošovi + pár místních sporadicky pomáhajících. Do budoucna doufám v podporu RC milujících lidí v okolí, kteří by chtěli podpořit myšlenku RC areálu na střední MORAVĚ.
:OK:
Pozemek se nachází v okrajové části obce Lýsky, Přerov IX, z jedné strany ohraničen pískovým hřištěm, které je prozatím využíváno jako závodní okruh a potokem, který pozemek odděluje od luk.
https://www.google.cz/maps/@49.4756127, ... a=!3m1!1e3
Rozměrově je to cca 80x40m takové menši fotbalové hřiště:
2/5 bude OFF-Road trat, pro bugyny, shorty, monstry, rallyovky a jiné speciály, trat bude plná zatáček, skoků, bude tam i výškové převýšení a pár vychtávek a samořejmně i vyvýšená tribunka pro snadnější ovládání.
3/5 bude pro triál trat, pomocí BOBKU a potu brigádníků :OK: vznikne cca 8-10 sekcí , součástí by mněl být i hrad Helfštýn a písečná pláž s brodem.