Sice tuto stránku zaneřádím fotkami, ale ale to co psal Šmerin se stalo a na gumě jsou známky vydření. Dnes mi to nedalo a šel jsem otestovat, všechny gumy a disky co mám a došel jsem k zajímavému zjištění. Největší problém je u mě v Irokách. Jsou to prostě pořádné naducané bačkory, takže kdo má jiné gumy, tak z toho nemějte obavy a klidně to pořiďte. Jediné co je třeba mimo sadu je prodloužit tu páku serva budete spokojení :OK: Programátor serva je bez dlouhé páky serva na nic, protože ta dráha těhlic se výrazně zdelší. Programátorem a trimmem jen usnadníte správné usazení páky na 23-25 hran v servu. Dřív platila 5-7 hodina a teď mi to vychází kolmo dolů na 6. hodinu. Jednu stranu mám natrimmovanou 130% a druhou 150%
Otestované pneu s různými disky:
Porovnával jsem i EZ ráfků a ty co jsou na Irokách jsou vytažené dokonce zhruba o 1mm víc ven
Mud Thrashery 99mm na 1.9 JK Wheels beadlock a 9mm hexech
Mud Thrashery na 1.9 JK Wheels beadlock a 5mm hexech
Boggery 120mm na originál beadlock discích Axial a 9mm hexech
Boggery na originál beadlock discích Axial a 5mm hexech
Rock crusher 96mm na Pro10 1.9 Steel Beadlock bez hexů. Ty jsou už na discích.
Takže trápení je opět jen na mě a s Iroky se musím vypořádat sám. Dnes chci jít jezdit, tak tam naperu 10mm hexy a večer budu bádat dál co s tím. Zde je vidět naducanost těch bočnic Iroků.
Když jsem při první montáži konverze nasadil disk, tak mi to dření bylo jasné, proto jsem zkoušel všechny ty varianty napsané ve článku zpět a i jsem ty prodlužovací páky otočil. Pak jsem ale zjistil, že když ten disk dotáhnu, tak to vychází na těsno a chtěl jsem to zkusit co to udělá.
Jenže tam nastal problém s tím, že ty vystouplé otvory směrem ke kolu mají svůj účel a krásně fixují celý systém táhel. Když je to takto otočené, tak je v max. rejdu páka těhlice rovnoběžně s tyčema a i když je to nadoraz, tak se to celé vrklá a v rejdu na jednobodové kolo to má větší problém zatočit zpět. Zkoušel jsem i tuto variantu a u ní je skoro škoda že otvor nevychází o 0,5mm s otvory páky těhlice. Ale to je jen taková myšlenka, že by nebylo špatné to vyrobit na míru. Tím by to bylo takové variabilnější a možná by to vyřešilo můj problém s Iroky.