Nossino
Nově příchozí

Re: SCX10 Honcho z Vimperka - interaktivní obsah str.1

Kde nakupuješ šroubky.
SCX10 Honcho a Dingo.
PitaW
Píšu strašně moc!
Kontaktovat uživatele: WWW

Na Akros.cz Cirka jednou ročně vezmu do zásoby a nedávno právě nějaké docházeli, tak vznikl i tento pořadač abych jen jedním pohledem zjistil co.
AXIAL SCX10:HPI GTI550, DSYS MDD90A,Spektrum DX3C,Tlumiče 100mm,Hitec HS-7954SH,Interco IROK,2x naviják,4950g
http://pitaw.rajce.idnes.cz/SCX10_Honcho-Jak_sel_cas/#
http://www.youtube.com/watch?v=DdOn6PrH ... lIKSWrnKoq
Mira
Veterán fóra

... Ty... Píťo... To pomalu smrdí obsesí :-D

Mel bys tý svojí kóče udělat mimi, aby ti ten kamrlík drobet zkrouhla a tys přišel na nějaký normální myšlenky :-D

Ale pořádek v tom máš, vypadáš na profíka, kdyby to viděl ten tlustej americkej mistr světa amoleta jak se s nim všichni loni fotili v Östereichu, složil by funkci :FINE:
Desťák
Přispěvatel

Pítaw-vyčerpávající recenze a díky za ní!!! :OK: Nemůžu se dočkat až to řízení dorazí......
martan2002
Častý přispěvatel

Jak dlouho jsi to třídil? Já bych nato neměl nervy. :? :? :? :?
Martin Březina 17.y.o
Jeep jk truggy - C2 class
#sockacétrojka - C3 class
Bmw e36 m43b18>m50b25. 1:1
Budu kupovat gaze 69 1:1
Nejdůležitější je výkóóóón !!!!
http://martan2002.rajce.idnes.cz/
Woyta
Píšu hodně

Objednas si potrebne rozmery (nebo koupis v zelezarstvi) a prijdou ti zabalene v pytlicku. Pak uz jen je vysypes do krabicky.

Ja ted pomalu z beznych niklovanych sroubku prechazim na cinskej nerez.
Naposledy upravil(a) Woyta dne 03.06.2015 19:47, celkem upraveno 1 x.
martan2002
Častý přispěvatel

Jo takhle se to dělá. :idea:
Martin Březina 17.y.o
Jeep jk truggy - C2 class
#sockacétrojka - C3 class
Bmw e36 m43b18>m50b25. 1:1
Budu kupovat gaze 69 1:1
Nejdůležitější je výkóóóón !!!!
http://martan2002.rajce.idnes.cz/
PitaW
Píšu strašně moc!

Ve čtvrtek přišli nové samolepky. Potřeboval jsem udělat na expedici Kleť, tak jsem si namíchal do repertoáru nějaké své oblíbené jak na Tacomu, tak na Defendra. Jsou to staré oldschoolové značky co mám rád a na kterých jsem vyrůstal za své patnáctileté éře skateboardingu + pár metalcore kapel, které mám také rád :YOP:

Obrázek

Obrázek

Moc jsem si oblíbil plakáty na akce. Tentokrát to je plakát na expedici Kleť, která proběhla dnes a byla výtečná.

Obrázek

A zjistil jsem, že mě baví sbírat samolepky z akcí. Wotokabi, Ještěd, Kleť, 9ka je z narozeninového závodu a na malém zadním okénku zmíněný plakát.

Obrázek

Obrázek

Příště se koukneme na Slickovo nové kardanové poloosy. Dnes odjeli Kleť a :-I .............. :-p ................... :BYE:

Obrázek
AXIAL SCX10:HPI GTI550, DSYS MDD90A,Spektrum DX3C,Tlumiče 100mm,Hitec HS-7954SH,Interco IROK,2x naviják,4950g
Desťák
Přispěvatel

Příště se koukneme na Slickovo nové kardanové poloosy. Dnes odjeli Kleť a :-I .............. :-p
No já myslím že poloosy jako dobrý,po včerejšku :-D Jsem štastnej že auta jsou bez úhony a že to byl pořádnej hardcore :OK: už abych to měl na autě taky :HOPS:
PitaW
Píšu strašně moc!

Příště se protáhlo do teď, ale zas byl čas testovat. Takže dnes si povíme pohádku o tom jak Slick vyrobil kardanové poloosy na SCX10 :lol:

Slickovo kardanové poloosy

Slick dlouho přemýšlel nad těmito poloosami a já se se tajně těšil, po tom co mi jeho jeho set řízení štípal občas 1,5mm čep v CVD poloose od Axial, ale ten rejd jsem si zamiloval. Není to konstrukční vada setu řízení, nýbrž maximální rejd, co set řízení povolí a CVD už nevydrží :roll: A konečně přišli domů a šlo se montovat :wink:

Obrázek

Original CVD byli po 3 letech vyměněny, abych vymezil vůle po nasazení setu. To byl takový pokus. Tyto poloosy tam byli v novém řízení používané po dobu 3 měsíců. Klobouk dolů :OK: Po takové době častého ježdění v max rejdu vypadají netknutě.

Obrázek

Obrázek

Po půlročním používání setu řízení, jsem poprvé vše rozebral do šroubku a vše čistil. Jak jsem při uvedení setu řízení na trh měl obavy o výdrž ložisek v těhlicích, tak při rozborce ze mě vše opadlo. Půl roku hardcorového ježdění ve sněhu a vodě nemají ložiska žádnou vůly, nejsou vymačkané a točí se bez jediného defektu. Není cítit jediná kulička. Dostali olejovou koupel a šli zpět na místo.

Obrázek

Zde si můžeme porovnat originál CVD poloosy Axial a Slickovo masivní novinku. Výhody a nevýhody si popíšeme dále, jen si povšimněte gumového "O" kroužku a vybrání pro ložisko v nápravě.

Obrázek

Já jsem nad tím "O" kroužkem zastavil čas a zkoumal jsem to, zda to nemá negativní účinky a zda to nějak nebrzdí a nenamáhá dlouhou vodící tyč poloosy a zda to má tendenci opravdu utěsnit. Musím uznat, že je Slick hlava pomazaná a toto opravdu obdivuji. Já sám rád vymýšlím na modelech zlepšováky a zbavení se všeho nezbytného, a dát pryč jedno ložisko a zrovna to co bylo nejvíc namáhané a které odcházelo nejčastěji a ještě to tím zatěsnit a mít ještě účinek, mě při testování otevřelo hubu dokořán a při tom jsem si říkal, že je fakt borec, jak toto vymyslel :FINE: Stačí nasadit již zmíněný "O" kroužek 2x vymezovací podložky a nacvaknout.

Obrázek

Vše zapadne jak má a poloosa je na svém místě přesně jak má být. Zde vidíme jak je 2mm pin v přesné ose těhlic, tudíž nehrozí nějaká nesouměrnost v rejdu, nebo-li ztěžování pohybu a vychýlení poloos. :hura:

Obrázek

Obrázek

Vše je namontováno, bez žádných jiných úprav a je to fakt mazec. Konečně to pustí těhlice maximálně do rejdu, aniž by něco výrazně trpělo. Všimněte si těch pinů v max. rejdu co dovolí těhlice bez dorazu serva. I když je těhlice dost pod velkými úhly, je stále dost hmoty a malého úhlu pinů, aby to zvládlo utlačit bez stříhnutí čepů.

Obrázek

Závěrem:

Jak jsem již psal na začátku článku, tak poloosy již používám přes měsíc, což u Slicka není řádná doba na vyhodnocení, protože od té doby není na poloosách zatím jediná vůle a Tacoma odjela hardcorovou kamenitou Kleť, závody v Trialu v Plzni a dalších asi 10 km na Vodníku, kde neumíme jezdit normálně a stále dáváme výzvy v hrabání a poskakování na kořenech s mým pětikilovým modelem. Jediná věc, která není vada, ale fáze testování je, že se povolila kardanová objímka na dlouhé části poloosy. Jenže než se povolila, tak volal Slick, že modrý Loctite na červíky nestačí. Akorát se mi to stalo a tak jsem poloosy rozebral, vyčistil, odmastil, dal jiné lepidlo na závit a jezdím spokojeně dál

Možná to může vyznít, jak kdybych Slickovi nadržoval, ale, tak to opravdu není. Já jsem prostě s jeho výrobky velmi spokojen a oproti originálu, či jíným tuningovým dílům se pro mě zatím fakt nic nevyrovná a to jsem toho vyzkoušel dost. Kvalita, zpracování a odolnost. Slick si zaslouží opravdu obdiv a pro mě pán konstruktér :idea:

Hodnocení:

Plusy:
- absence nejvíc namáhaného ložiska na kraji př. nápravy
- při vypadnutí čepu za jízdy,se dá namontovat čep(pin) bez sundání těhlic (v CVD nutnost sundat kroužek na pin)
- nejslabší článek oproti 1,5 mm pin original tvoří poloosu 2mm čep
- možnost vyměnit každý díl z poloosy
- utěsnění náprav proti vtékání vody do nohavic náprav (stojím si za svém a to je pořádné nacpání nohavic náprav vazelínou)
- nehrozí vymačkání drážek drážek 1,5mm pinů originál CVD

Mínusy:
- jsou dobré spodní držáky tlumičů, jako dorazy proti vyvrácení rejdu kol
- jinak zatím žádné

:!: Celkem: 99% :idea:
PitaW
Píšu strašně moc!

Jsem se v týdnu drobet nudil, tak jsem se rozhodl polepit Tacomu. Možná je to trochu přeplácané, ale samolepek je dost a uvidím venku, zda se mi to bude líbit. Jo a nazul po dlouhé době Boggery. Naposled byli obuté v zimě. Chci vidět, jak budou hrabat na jehličí :lol:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Milan3528
Píšu hodně

No máš to moc krásný. :FINE:
Mira
Veterán fóra

Fuj zas ty nehezky gumy :-D je to uz asi trapny ze dycky kdyz je nazujes ti tu pisu ze jsou k tomu ... Mene vhodne... Ale i tak Tacoma super, kdyz jsi dovyvinul rizeni tak nevim, uz je asi hotova, ne? Uz tam nic jinyho k vytuneni neni... Leda bys este nemel slikovu hevyduty zadni osu..
Slick7
Píšu hodně

No, mám ještě spoustu dalších tuning dílů na Axíky v kapse, třeba tahle vstupní hřídel na dif. která nebude cestovat jak se jí chce, protože jsem tam dal navíc závlačku, navíc je tam záměrně udělaná délková vůle, aby si každý mohl pomocí vymezovacích podložek nastavit vůli mezi hruškou a difem, jak je potřeba. :-)

Obrázek

Obrázek
TT, TLT, CC-01 Pajero, CB-MB Actros, TXT-Tarantule, T813TP6x6, T816Morpho, SCX10 atd.
PitaW
Píšu strašně moc!

Mira píše:Fuj zas ty nehezky gumy :-D je to uz asi trapny ze dycky kdyz je nazujes ti tu pisu ze jsou k tomu ... Mene vhodne... Ale i tak Tacoma super, kdyz jsi dovyvinul rizeni tak nevim, uz je asi hotova, ne? Uz tam nic jinyho k vytuneni neni... Leda bys este nemel slikovu hevyduty zadni osu..

Já na ty gumy gumy dostal hroznou chuť. A docela mě začli hodně bavit. Na Vodník úplně super. V sobotu jsme si dávali zase trialek, kde jsem byl po dlouhé době první a pak jsme blbli a vznikla vyprošťovací nálada :lol: Smerin a Desťák byli na boku a já je jel zachránit. Smerina jsem měl na jojo navijáku a Desťáka na klasickém. Desťáka ještě držel z boku Zdeňek.

Obrázek

Ty gumy na tomto povrchu hrabou nádherně, ale jak nejsou zmáčklý dolů a jsou vysoké, tak má Tacoma horší náklony, ale s tím se přizpůsobí jízda. Vytáhl jsem kluky jak nic, ale auto na třech kolech.

Obrázek

Pak jsem ale blbec přidal plyn a skončil tahem na boku a vznikl nám takový krásný navijákový uzel :-D

Obrázek

Na Tacomě už dlouho nedělám nic moc. V poslední době se vlastně dali jen díly na řízení od Slicka a už není co a jen udržuji a jezdím. Auto zažívá neustále pády a kotouly, ale vše drží a nic se už nesype. Jediné co bych chtěl někdy dodělat jsou kotouče a někdy v zimě dát zase renovaci a koupit novou boudu.

Obrázek

Zpět na „SCX10“