Myslel jsem, že o víkendu vyjedu a už dnes vím, že si ještě možná týden počkám. Interiér dává zabrat nejvíc :-( Sochám z PSH a je to vcelku makačka a na stole furt hrozný bordel. Makám teď každý den 2-4 hodiny.

Rozhodl jsem se, že překopu interiér, aby to bylo jak se říká takové víc 3D :lol: A aby toho nebylo málo, tak jsou na staré boudě tažené konektory na osvětlení zrcátek. Tacoma 3 bude ale bez nich a tak mne napadlo využít volné výstupy na osvětlení budíků interiéru a tak jsem vymýšlel, jak to zrealizovat a jak vše rozmístit, kam dát diody aby se vešlo a fungovalo. Na zahřátí s PSH jsem zvolil jednoduché tvary na umístění samolepky rádia a středového panelu a dalších destiček, které si ukážeme déle.
Teď si ukážeme jak jsem se popral s tachometrem. Ten dal zabrat dost a dnes jsem předělal hlavní viditelnou část. Na fotce níže si můžeme všimnout na vrchu fotky první verze. Nebyl špatný, ale soustředil jsem se tolik na prohybu v palubce a neuvědomil si že tachometry v autech mají většinou kšiltík a tak začla výroba druhé verze.

Deska budíků je tvořena z 1mm PSH a prunik světla jsem vyřešil nalepením a ohnutím takového držáku z 0,5mm PSH.

Zde jsou všechny potřebné díly na složení tachometru. Abych to neměl náhodou moc jednoduché, tak to chci mít vše zasklené a to byl i další důvod pro výrobu druhé verze. Potřeboval jsem širší objímku desky, aby sklo neleželo přímo na desce. Samolepka se vystříhne a 2 velké budíky přijdou do držáku za deskou a zbytek na desku. Zda to lehce prosvítí i malé budíky se uvidí, až se to poprvé rozsvítí :roll:

Zde je už slepený a připravený na základ.

Další a poslední osvětlená věc je náklonoměr. Ten byl na výrobu jednodušší, nicméně vše usadit a vymyslet dalo také pěkně zabrat :roll:

Zasazení desky a samozřejmě skla jsem vyřešil vypilováním 4 drážek a vše stačí lehce zasunout. Deska na budíky vyšla o něco větší. Drobet přibrousit by problém nebyl, ale mě se vcelku zalíbilo, jak je to prohlé a díky tomu tam vznikne i větší škvíra na průnik světla. Dnes frčí prohlé televize, tak proč ne náklonoměr :-D

Takto je oddělené sklo od budíků a dole si můžete všimnout otvor na diodu.

A přibližně takto by to mělo vypadat.

Drobet jsem chtěl vytvarovat rádio, ale nic jiného mě nenapadlo.

Zde je skoro výsledek. Je to stále hrubota, ale pro představu, jak to bude rozmístěné + tam tam přibudou další věci, jako repráky, navigace s držákem, nové madla na dveře a držák spolujezdce. Myslím si že to bude dle starého interiéru velká proměna. Podsvícení bude červené, protože krom žlutých diod už doma jiné nemám. Na druhou stranu to bude ladit s barvou auta :lol:

Momentálně zase alá sušák a díly stříklé základem na plast a bílou základovkou :-D

Víc fotek od
Této dál