Prieskum (scouting) novej trasy. Tentoraz to bolo Donovaly - Zvolen - Nova Hola - Donovaly.
Isiel som po cervenej znacke.
Celkovy cas rcexpedicie 3h (09:30 start - 12:24 som uz bol na parkovisku) Spotreba 2 a stvrt baterie 5000 mAh. Prva bateria stacila na vystup. Podmienky boli zaujimave, nakolko zem ako bola zamrznuta, tak sa dost smykalo obsluhe. Jeepak si to uzival.
Pre mna je to najkrajsia vysokohorska expedicia aku som doteraz bol.
Trasa je mokry sen scalerov. Auto nerozbijete(ale nesmie sa vam kotulat 5+m dole svahom ...), ale sa aj potrapite, kym vymyslite ako sa cez niektore useky dostat. Su tam cca 4-6 miest kde pomoze len navijak. Inak sa CELA trasa dala prejst SCX 10 bez pomoci.. Krasne vyhlady su samozrejmost.(ked sa trafi pocasie :D), ale teren pre auta je tak perfekny, ze nebol ani cas a chut sa dako kochat. Kratke auta mozu ma problem s pozdlznymi naklonmi (ak maju zle vybalancovanu rovnovahu-info pre mechanikov), zaroven ak ma niekto problem s kolenami, tak to stupanie je dost prudke.
Z rana som myslel, ze som tam len sam. Zhruba v polke kopca (medzi 10:00-11:00)zacali sa na chodniku objavovat ludia. Ale zase nic, comu by sa lahko nedalo vyhnut. Fotky niesu svetoborne, ale vsak to bol len prieskum...
Pocasia som sa bal viac, ale tato tura je skvela, kym tam nieje sneh. Ak nasnezi, na auta na tom chodniku mozme zabudnut. nedokazu sa vydriapat.
cely album
http://tekthorin.rajce.idnes.cz/Donovaly_-_Zvolen_-_Nova_Hola_-_Donovaly_29.12.2015par foto na ochutnavku

To sa zapotil aj mobil od vystupu :-D