A aby se neřeklo že nic nedělám, tak jedu co to de, ale ono to furt nejde :FINE:
Tondovo auto jsem rozebral, aby mohl s náma nastoupit v letošní sezoně do týmu a neměl problémy s technickejma přejímkama. Prostě musí mít reálnýho offroada, žádný nekoncepční monstrum! Nu a tak se bude škorpión AX přestavovat na obyčejný auto s rámem. Čili jsem pořídil bočnice šáska z SCX - no a to je vlastně všechno. Jinak zbytek jak co půjde a kde se co najde! Každopádně taky tlumiče obyč a bez velkých crawleráckých úhlů, baterka půjde z náprav na rám...
Vize je, materiál je a tak už se to zase dává hohromady

vyrobil jsem si na předek z nerezu 4link

samozřejmě musel přijít i do zadu a jelikož ho neschovává servo, zasloužil si trochu designu

nu a když už jsem si takhle rozbrusem dělal ty složitý řezy, kudrlinky a zatáčky, samosebou jsem si jeden řez udělal i do prostředníčku na levé ruce. Dost hnusně a hluboko, to vám ukazovat nebudu, ale i drobné újmy na zdraví patří k modelařině...
poté přišlo to správný peklo, vyladit horní linky aby vše fungovalo. Jelikož mám spodní linky zahlý, tak při křížení lezou do rámu a narážely. Je to tím že plato pod převodovku nemám SCX (takovou tu vaničku co snižuje světlou víšku) ale upravil jsem si tu škorpioňáckou. Nu a tím jsem si ztížil situaci, ale ve finále jsem to správné nastavení našel, vše funguje a další půlcenťák k dobru. On se hodí až budem jezdit. A to budem a jak!!! Nu a repásnul jsem tlumiče, ze zárohovejch stočtyřicítek se scvrkli na normální 110.

Tak a teď nasadit kola a je to tady. Kdyby si někdo myslel že se nechám pravidlama nějak utiskovat, že z toho vzejde nějaký tuctový plazidlo - tak to rozhodně néééé...!!!
Jestli čekáte že jsem se vzdal vlastností crawlera tak to taky néééé....!!!! A to co z toho vylezlo je hotový zlo! Však taky je třeba trochu provokovat. A ještě s tím můžeme kamkoli, protože splňujeme opravidla. Chachááá!!!
Chování podvozku a nastavení se mi hodně hodně hodně líbí, tak jsem zvědav jak se to bude chovat až skutečně pojede. A hlavně co projede!!! Jelikož Tonda je řidičský flegmouš a moc se s objížděním překážek nepáře, auto prostě musí bejt takový aby ho bavilo a tohle jistě bude!
A kdo chce vidět jak to stojí a leží i s kolama tak ať si to tady klikne a hlavně se nelekne:
http://poteam.rajce.idnes.cz/Axial_AX10 ... G_7666.jpg