Stavba Defendra konečně pokračuje - výroba palubní deskyJé to už je dlouhá doba :oops: Musím přiznat, že po poslední stavbě Tacomy jsem se nějak zasekl a převládala drobet lenost, nebo spíš absolutní nechuť stavět a modelovat. A sláva, chuť se konečně vrátila sama od sebe, tak jsem opět plný elánu a začalo mě to opravdu bavit. Teď bude přes svátky čas a v lednu jdu jen do 6 služeb, tak bude čas taky a snad mi ta chuť vydrží. Věřím, že jak se to začne pomalu rýsovat a bude vidět už nějaký ten výsledek, tak mě to nepustí. Včera jsem od Žíly objednal šásko a to je poslední co jsem ke stavbě potřeboval, abych věděl kam co uvnitř rozmístit a přizpůsobit. Začnu lupat fotky, ať se moc nenahromadí i když výsledný celek je ještě daleko. Jdeme na to.
Začnu páčkami ta topení. Použil jsem hliníkový plech z tiskárny a PSH

Jsou hodně titěrné, ale vypadají hezky

Dále jsem vytvořil i mřížky do odkládacího prostoru palubní desky. Chci to nabarvit jinou barvou, tak proto jsem si dal práci je vyrobit. Jinak bych to asi ani nedělal.

K těm mřížkám přijdou i ovládací táhla. Ani nevím k čemu slouží. Dovnitř přijdou ustřižen špendlíky s kulatou hlavičkou.

Další je vytvoření boku panelu u řidiče. Tam jsem musel drobet improvizovat, z důvodu jiného tvaru palubky než má originál. Skládal jsem desky Psh a postupně je brousil a tvaroval. Celek toho uvidíte na fotce ke konci celého příspěvku.

Co mi dalo časově a nervově zabrat jsou výdechy topení. To jsem předělával, protože u první verze nebyly pravé úhly v rozích a tvořilo to nepatrné lichoběžníky a jak je to malé, tak by to vypadalo blbě. Teď jsem si z PSH udělal takový kvádr který šel přesně dovnitř a ten posloužil jako takové kopyto na výrobu.

Dremlem jsem je ofrézoval a zabrousil, aby výdechy vytvořily lemy.

A pak následovalo rozměření a pracné dlouhé broušení. U tohoto člověk nesmí ujet, protože by bylo vidět každé vychýlení jak nahoru nebo dolů, tak hlavně vodorovné otvory.

Tato fotka je zatím vše co mám. Ještě budu pokračovat s dalšími doplňky interiéru.

A takto nahrubo posazené, jak to bude vypadat. Mřížky do ofuků jsem vyráběl z 0,5 mm PSH. Ještě do nich přijdou čudlíky na sklápění. Když jsem u toho sklápění, tak bych docela rád aby byly naklápěcí. Uvidím jak se to povede. Vím, že je to v praxi k ničemu, ale rád bych. To samé platí u těch táhel na topení. Jenže je tam tak malý přístup a ten rozhodne zda se to nějak povede.

Zde je vidět na celek bočního panelu o kterém jsem psal na začátku.

Zde pohled i s táhly. Docela se mi líbí ty zapuštěné výdechy topení. :wink:

Dal jsem teď hodně fotek, ale v brzké době to budu dávkovat postupně. Teď bylo něco nahromaděného i z dřívějška a za poslední dva dny. Jdu zase tvořit, takže fanděte, ať se dílo daří a VŠEM PŘEJI NÁDHERNÉ SVÁTKY :BYE: