Zdar. Tak přednostně vám povím zážitek z dnešního rána. Vstanu před sedmou a jako první mastim do auta, zacouvat na dvůr naložit materiál do práce. Takže odemknu, vezmu škrabku a jdu škrabat...
Jistě to tak máte taky tak, skoro každé ráno. Námraza - to je prevít! Čili je zbytečné vyprávět že když začátkem května jedeme stanovat, počítáme s teplotama kolem nuly. Můžu vás ujistit že koncem května to nebude o moc lepší. Přes den sice bývá i teplíčko, ale nic není v přírodě vyhřátého a tak ty teploty v noci tomu odpovídají.
A vím o čem mluvím! Takže se dobře připravte a počítejte s tím. Pokud se to někomu nezdá, květen, sluníčko, pohoda - dobře si vzpomeňte na loňské obzvláště teplé léto, vyhřáté meze, rozpálené kameny, vedro a noční teploty na spaní. TO BYL SRPEN!!! My jsme zvyklí, ale ve skalinách nebude žádné teplíčko...
A pak ještě jedna věc mi leží na srdci - opět to samé. Jsem rodič, který se s dětmi věnuje RCčaření. Proto mě vždy zamrzí, když se ve vší aroganci na omladinu se*e jak na placatej šutr! Teď se trošku rozvášním, ale prostě je to tak a nemohu si odpustit toto nezmínit.
Třeba loňskej AST, konkrétně skaliny - dopoledne zhruba od deseti do třech jezdíme, děti jsou po pěti hodinách zápřahu krásně urvané, hladové, žíznivé a v rámci rekreace následuje neuvěřitelné čekání do sedmi až dojezdí ostatní. Pak vyhlášení vítěze a na devátou se to dá rozpustit, pokud to ještě někdo vydržel - ty nekonečné čtyři hodiny aby se ještě dvě hodinky zdržel. Takže pro pět hodin zábavy dalších šest vartování. A teď ještě nějaká noční sekce. Čili na noční sekce se bude čekat do tmy, to je teda vyhlídka
8(
Nám - co ještě před startem nafásnem tunu trestnejch, ale zaplaťpánbůh - nám ty auta v terénu opravdu jakžtakž jedou, tak účast na ASTu se stává takřka řeholí pro chvíli zábavy se tam budeme šmrdlat celej zbytek dne??? Achjo...
Takže je to vlastně úplně stejný jako když někdo řekne děti neber, to je tvoje blbost a nebo se přizpůsob.
Plně to chápu, protože se jezdí povětšinou bez rodiny... Protože..... Ale věřte nebo ne, když jsem tam seděl na zahrádce "U Dubu" s pivem v ruce a viděl jak se velká část lidí vrátila, odevzdala papír ale většinou nevydržely čekat hodinu, dvě... A tak je to pořát do kola...
A to nezmiňuji obětavou manželku s dcerkou, které tam na nás těch skoro 12 hodin čekali... Nu jo, jsme to ale hovada
:FINE:
Jo k těm sovám. Nesvádějte to na les!!! Viník je přeci více než jasnej, majitelé onoho penzionku tam totiž mají chovnou stanici VOS a jakožto správní ekologičtí aktivisté se je všemi možnými a dostupnými prostředky snaží rozmnožit a vyjít jim maximálně vstříc!
Takhle to má být

a takhle to vyřešili oni

Pouze seříznout petku, a bez jakéhokoli rozmyslu do ní nalejt pivo a udělat z toho tím pádem KRMÍTKO to může opravdovej exot!!! Takže se nesmí nikdo ničemu divit!
Tak teď z jiného soudku:Jo a kdyby měl někdo zájem o přespání jako loni na Dubové, ta možnost tu je. V nabídce je spaní ve světnici (v případě potřeby je možnost zatopit) což je sice staveniště, ale jako přespání pro partu lidí naprosto vyhovující.
Ostatní zázemí samozřejmě k dispozici.
Venku máme možnost expedice (teď nová krátká trasa) tak na dvě hodinky, i pro noční jízdu excelentní. Jen taková ochutnávka ze soboty:
http://poteam.rajce.idnes.cz/Dubova_2016/K tomu hned za barákem tři trialové trasy - možno nasvítit...

Tím jsem chtěl naznačit že pokud pořadatelé nelpí na nocování někde na louce, vše ostatní dokážu nabídnout u nás na Dubové! Noční jízdy, expe, vyhlášení... To já jen tak aby bylo o čem přemýšlet, a teď hurrráááááá do mě...
Mějte se hezky a modelaření třikrát Hurá!