Pres Steam stahnout ty objekty ... pak stahnout ten zip - rozbalit a ty dva soubory vlozit do slozky kde mas nainstalovanou hru do media/levels - tot vse ;)
V dohladnej dobe bude ten balik objektov aktualizovany. Pre potreby mojich starsich mapy na temu geocaching v ST som vyrobil 2 nove overlaye typu Cliff, jeden pekne navazujuci na teren typu Forest, druhy zasa na typ Rock, mimochodom, tiez moj vytvor. Cliff typu rock este skusim doladit, vychadza z Dirt Large, pricom je malo clenity. V niektorych mapach, kde je pouzity teren Rock, prave Cliff Rock dava uplne novu dimenziu uz v tomto nie celkom idealnom stave. Dalsia uprava kniznice, ktoru planujem bude spocivat v zvacseni trenia objektov, po ktorych sa da jazdit. Neviem, co Pavel porobil, ale vsetky modely typu most su klzke ako lad, aj Terrno 8x8 ma problem vyliezt aj po mierne naklonenom moste. Skusit si to mozete na Vodopade - zastavte na tom rozbitom moste a skuste sa rozbehnut. Rovnaky problem vykazuje aj objekt Port - klasicky casto pouzivany velky betonovy blok, tiez je klzky ako lad aj s highway gumami. A pripravujem novy addon podobne ako kniznicu - opat pre mapy geocaching - skusim nahradit symbol tornada geocacherskou bednou tak, ako to bolo v 2 povodnych GC mapach. Neviem ale, ci sa to podari. V tejto poslednej verzii ST ma rozculuje sposob odkryvania mapy. Ked sa prekryvaju oblasti 2 zahalovakov, staci vybrat iba jeden a mapa sa zviditelni. Dalsi genialny pavlov tah. Nechapem, preco je to takto, stare spravanie sa bolo podstatne lepsie. O nedorobkoch typu celna vlna pri brodeni, kolaje za kolesami a pod. ani nehovorim. Vyvojari sa dusovali, ze bugfix sabotaze je iba bugfix, no zjavne tym hru skriplovali. A vratenie aspon do predsabotazneho stavu v nedohladne :evil:
Skoda, ze v case, ked som robil tie 2 GC mapy nebol v obehu tento posledny LR III. Bohuzial, nezmesti sa do "hradnej veze", "rybnikoveho vypustu" a podla vsetkeho ani do objektu "banska stola". Bez zmeny velkosti uvedenych objektov tam vlezie iba Uaz, co bol moj povodny a bohuzial z isteho uhlu pohladu kratkozraky zamer, ktory sa mi teraz vypomstil. Na druhu stranu - bola vytvorena hromada super aut, ktore sa pomaly dokazali udrzat aj na kolmej stene, s nimi by tie GC mapy boli prilis jednoduche, preto to obmedzenie na Uaz. No LR III ma tak perfektne vyvazene jazdne vlastnosti, ze zbieranie kesiek s nim je rovnako zabavne ako Camel Trophy expedicia. Mapu GC2 testujem prave s nim. Uz je v podstate hotova, musim ale premysliet nove rozlozenie Uazov prave pre moznost vybrat zahalovaky (kesky) aj z vyssiespomenutych objektov, pokial clovek hru odstartuje s autom inym, ako Uaz.
Naposledy upravil(a) V12 dne 01.06.2016 11:45, celkem upraveno 1 x.
Musim to poriadne pozriet, prvym rychlym pohladom som zistil, ze kontajner ako taky ma definovany kolizny model spravne. Robi to aj prives ? A co auto ? To ma nastavene kolizie az velmi precizne, co degraduje jeho terenne vlastnosti. Na tuto temu som tu uz o "mojich" Tatrach pisal, preco potrebuju uzavierky tam, kde Uraly alebo Krazy nerealisticky idu aj bez nich.
Este jeden dotaz - co je to za mapu ? Moze to byt aj problem mapoveho objektu. Ked nema definovany kolizny model, tak je z toho takyto problem.
EDIT : Problem bol naozaj v kontajneri aj kontajnerovom privese. Prave uploadujem opravenu verziu.
LR III sa na mape Geocaching II pouzit da ale zatial bez zahradky na streche. Takto sa zmesti do hradnej veze, prejde dokonca aj tunelom pod kopcom v strede mapy. S palivom by nemal byt problem, dve rezervy maju aj dostatocny pocet opravnych bodov. Na mape zamerne zostane povodna, s troskou sikovnosti lahko riesitelna pasca, takze predbezne som velmi spokojny.
Neviem vyriesit pohyb zahradky LRIII po streche, ked pouzijem jej winchpointy. Ako sa to da urobit ? Pouzivam standardne postupy, socket zahradky ma svoj parentframe, constrain nastaveny na Fixed, no hybe sa a hybe. Co s tym ?
Naposledy upravil(a) V12 dne 02.06.2016 17:48, celkem upraveno 2 x.