Woyta
Píšu hodně

Re: Vaše auta 1:1

Co to kucham, tak to asi skoncilo jen v prikope. Netusim proc tomu na bok nastrikal 5mm tmelu kdyz plech pod tim je krasne rovnej.

Par roku bych si to chtel nechat. A na necem se svaret naucit musim :)
Montazni pena je zverstvo, za ktery bych mlatil lidi po hlave klikovou hrideli. Kdyz uz prasarna, tak lepsi volbou jsou noviny.
Casem asi E36 v lepsim stavu jako daily poridim. Na tomhle se chceme vyradit, a naucit se par novych veci.

Dalsi duvod proc se v tom stourat je,ze se mozna zacnou natacet garazova videa pro autíčkáře.

Modrej Skrcek taky prosel opravama, ktere byli zbytecne. :)

BTW jen set kol co mam pripravenej je drazsi jak samotne auto.
Woyta
Píšu hodně

Tedka ke me prijela na dilnu Felda na plyn.
A z motoru se vyndali tyhle dvoudilne svicky. Lom byl pekne orezlej, takze to tak jezdilo asi docela dlouho.
Obrázek
PitaW
Píšu strašně moc!
Kontaktovat uživatele: WWW

Poslední dobou jsem nějak propadl Adlolfovi a hrozně mě na něm začalo bavit dělat obdobně jak dřív na Tacomě. Jakmile je čas a chuť, tak trávím u mámy na zahradě a něco zkouším ladit. Za poslední 2 měsíce se udělalo na autě hodně práce. Výměna předních tlumičů, kompletní geometrie, nový omezovač dveří, nové brzdové trubičky, čepy řízení, zapsání kol a motoru, vyčištění interiéru, nový klíček, natažení hadiček ostřikovačů a další co ukážu.

Na eBay jsem koupil klíč, protože starý byl popraskaný a odrbaný. Tenhle stál s poštou 200,-

Obrázek

Dobrý zážitek byl, když jsem jel 60km do Č.Budějovic nechat vybrousit do Prioru, protože mě ho tam už dělali. Cestou že kouknu v Češnovicích do bazaru na kola. Tam zavřeno a v Prioru mě řekl týpek, že mě to nevybrousí, že to dělá jen šéf, který bude zítra. Tak jsem nervově nevydržel a požádal č. na šéfa. Ten mě vysvětlil, že týpek to několikrát zmršil a že na něj díky tomu přišel někdo s právníkem a on že by rád pomohl, ale nemá opravdu čas. Tak mne navedl do Mercury, že mají tu samou mašinu. Tam koukal na klíč a že to bude za 600,- No a pak našel od nich takový obyč a to že by bylo i s klíčem za 390,- :roll: Takže jsem samozřejmě zvolil dražší variantu a při broušení si pán hodně stěžoval, jak je tvrdý a jde to blbě a já se musel pousmívat že jsem si tu frézku vlastně zaplatil, tak ať se potrápí :lol:

Obrázek

Zde 2 fotky co jsem našel a dá se porovnat vyčištění. Dal jsem to jednomu z Vimperka, co má na to firmu a chudák na tom strávil 10 hodin a stále nebyl spokojený, tak že by za čas zkusil ještě jednou přední sedačky, protože mu to nedá. On z toho byl úplně vyřízený, že to pokaždé vyčistil a vylezla zase špína. Jen ze střechy úplně černá voda.

Obrázek

Obrázek

Vyčistil to opravdu krásně i když nové to už nebude. Ale úplně jsem čuměl, jak důkladný byl. Veškeré schránky, kastlíky atd, nádherně vyčištěné a ošetřené. To samé plasty v interiéru. Opravdu si vyhrál. V kufru mě nechal 2 velké přepravky mého bordelu, co se za ty léta nastřádali a zakutáleli, tak jsem to později alespoň vytřídil, co využiji a co ne.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Dva týdny zpět jsem umyl motor. To bylo poprvé co jsem to na něm dělal. Vše krásně čistý a odmaštěný. Pak jedu do práce a po 9 km v prvním kopci říkám, že to nějak nejede, nebo jsem zblblý z DIRT na PS4, který jsem celý víkend jezdil. Kickdown také fungoval, ale hrozně tupě. V práci jsem pak prostříknul Kontaktolem konektor co ovládá přepouštěcí klapku z turba. Domů už to jelo zas na plno. Rozhodl jsem se že ošetřím veškeré konektory, včetně pojistek. Pár konektorů v motoru, byli skoro zelené. Teď už jsou zas jak nové a vše šlape jak má, až mi skoro přijde, že jede o něco víc, nebo to je placebo. Jak jsem se tak hrabal v tom motoru, tak mě padla do oka přední příčka, která byla úplně černá. Tak jsem jí vyčistil a rozhodl se udělat něco s tou korozí. Další den si přivezl modelářský dremlík a vše obrousil a poctivě nabarvil od základu po lak s tvrdidlem včetně klaksonů, které jsem se rozhodl hodit decentně do barviček :lol:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Nedávno jsem také ztrhnul starou izolaci motoru, která už tam na místech vysela a drolila se. Koupil novou od Febi Bilstein a dnes jí u tchána nalepil. Pasuje úplně přesně a je vyplněna úplně celá kapota. Po cestě domů povídám ženě, jak mě štve, že mám hlavně chytrý mobil a mohl jsem hlukoměrem změřit bez izolace a s ní. Je to škoda a docela by mě to zajímalo. :roll:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Další jsou nové koberečky na míru. Měl tam být nápis Mercedes, ale bohužel nastal malý problém ve firmě, tak je to takto. Tato fotka je ještě před vyčištěním interiéru.

Obrázek

Baví mě to a už se těším na další údržbu, co mám v plánu. Nejvíc mě štvou ty kola 17"AMG. Z toho začínám být zoufalý a nejdou sehnat. Červen a já na hnusných orezlích plecháčích s puklicemi. Jak furt čumím na kola, tak bych si dal facku, proč jsem už dávno nekoupil pěkné 15" original AMG za pár korun :oops:
AXIAL SCX10:HPI GTI550, DSYS MDD90A,Spektrum DX3C,Tlumiče 100mm,Hitec HS-7954SH,Interco IROK,2x naviják,4950g
http://pitaw.rajce.idnes.cz/SCX10_Honcho-Jak_sel_cas/#
http://www.youtube.com/watch?v=DdOn6PrH ... lIKSWrnKoq
Woyta
Píšu hodně

Tohle je tepelna izolace aby se motor rychleji zahral a lepe drzel teplotu. Vliv na hluk zanedbatelny. Vic poznas kvalitu izolace na stene do motoroveho prostoru. Tam to poradne polep.
cores
Sběratel

Koukám,že Adolfovi dopřáváš.... :lol:

Jeden známej měl ty AMG kola na novějším merglu ,ale v 18 a nedávno je střelil za osmičku i se zadníma zdravýma pryžema v rozměru 265.Teď jsem mu volal a říkal,že se po nich ptalo mraky lidí,že fak nejsou.
Woyta
Píšu hodně

Nikdo to nekupuje, tak se stale pronajima a zavodi. :lol:
To co v kvetnu v pisku Trinomovi stacilo k tretimu mistu ted pro nas znamenalo misto 8 a 9. Konkurence v Plechcupu prituhuje. :twisted:
Obrázek
PitaW
Píšu strašně moc!

Musím se pochlubit klucí co nového :lol: Týká se to kol na Adolfa. 2 měsíce sháním jak magor a už jsem poslední dobou začínal být zoufalý co budu dělat když v brk době neseženu. Už mi bylo až zle ze stálého čumění na všechny bazarové stránky a obchodech, kde už jsem znal všechno nazpaměť včetně rozměrů mnoho druhů disků. Už jsem hledal různé alternativy a poslední plán byl, že koupím asi 15" zimáky od AMG , které se prodávají za pár tisíc, abych schodil ty hnusné orezlé plecháče se zažloutlými puklicemi. Hlavně mě je líto dobrých 5,5mm zimních gum, které by ještě jednu zimu odjezdily. A tím bych měl hezké lité a sháněl dál po vysněných 17" Monoblockách.
Se ženou jsme jeli v sobotu na druhý ročník Legend v Praze a moc jsem se těšil, jak na akci, tak jsem si říkal, že tam třeba někoho potkám s Mercedesářů a získám alespoň kontakt nebo něco podobného. A to se taky stalo. Narazil jsem na 2 vystavené krásné kupíčka s těmito koly a ještě k tomu vyleštěné do chromu. Tak jsem pokecal, dostal hned parádní radu jak originál úpravou AMG přes 2 podložky vytáhnout přední lem za 10 minut a nabídku na vysněné kola kola. :hura:
Akce byla jako vždy úžasná a kdo tam ještě nebyl, tak každému vřele doporučuji. Nikdy se tam nenudím a 8 hodin stálého chození je furt málo. Líbí se mě, že je tam ze všech kategorií aut úplně všechno. Fotím, tam vždy jak magor a 330 fotek ZDE Však koukněte na ty krasavce sami :lol:

V pondělí jsem po práci vyrazil do Prahy pro kola. Rovnou jsme je vyzkoušeli, jak budou pasovat, výborně pokecali a pak jsem objevil v garáži 1:5 spalovák a přešla řeč do modelů a celkově jsme si padli do noty, že se nejspíš potkáme na nějaké RC akci. Strávil jsem tam skoro 2 hodiny a díky tomu se vrátil až dlouho večer :lol: Ale mám konečně nádherné a na 95% zachovalé Monoblocky s původním lakem a jsou absolutně rovná. K tomu za 60% ceny funglovky Continental Sportconact 2 na zadek a na předku jsou obuty ty samé na 70% opotřebení.

Obrázek

Hned druhý den v úterý jsem po práci mazal koupit šrouby do disků a pokračoval do servisu na obutí. Sbohem navždy těmto hnusům :CIAO:

Obrázek

Krásný pohled na tu vyvažovačku. Absolutně rovné a límce se točily jak když střelí :hura:

Obrázek

Odsud jsem jel na zahradu a drbal každou škvírku na autě. Nedávno jsem čistil, každou hadici v motoru a nádržky, ale tam je ještě kopice práce. Teď jsem čistil dveře a práhy a jejich těsnění. To potřebuji ještě také dodělat, ale i tak to hodně prokouklo.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

A zde konečně .......... voalá :-D KOLA :hura: Ještě chci pak dát ze starých kol modré středové pukličky.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
AXIAL SCX10:HPI GTI550, DSYS MDD90A,Spektrum DX3C,Tlumiče 100mm,Hitec HS-7954SH,Interco IROK,2x naviják,4950g
maztekk
Veterán fóra

Tvl Píta 8o krásná práce, AŽ doděláš Adolfa mohl bych ti půjčit to své tak cca na tři měsíce :-D
Obdivuji tuto tvou trpělivost, mě to leštěnkářství vůbec nebaví, nemáš nějaký typ jak tomu propadnout :-p
Mira
Veterán fóra

Na to musis mit auto. Jakoze Auto. Poradnou karu, ktera neni obycejna prepravni krabice. Renault twingo je taky vyluxovanej hezci, ale tohle bys mu asi nedelal...

Zato takovymu Volvu P1800 uz bys prelestil koule rad... Treba ve verzi u nas zname jako "Snehurcina rakev"

Obrázek

.... Pitowo vuz je bliz p1800 nez twingu. Je to kara. To se lesti snaz...

Navic pro Pitu je to fetis :-D to co tu s tim ukazuje neni racionalni :-D
maztekk
Veterán fóra

Zrovna tebe Míro v té přepravce až budem na Vodníku rád svezu a jestli nevylezeš ven a nebudeš se klepat adrenalínem, dáme to znovu :OK:
PitaW
Píšu strašně moc!

Zapomněl jsem napsat, že má zítra Adolf svátek :-D Vychází to tak blbě, že loni v tuhle dobu dostal taky k svátku nový lak. Přiznávám, že jsem tomu poslední dobou opravdu docela propadl a líbí se mi stále víc a víc a mám to auto opravdu strašně rád. Ale peníze jen tečou. Tuhle jsem se smál sám sobě, když jsem jel s nazutými koly a povídám mu "Adolfe, ty ču....u, ty jsi zase stál peněz a máš nejdražší dárky v rodine" a plácl jsem ho po plastu nad tachometrem :-D Nedávno jsem ho zase pro změnu na tom plastu pohladil, jaký je pašák a že jsem věděl, že to rozchodí. To bylo když jsem umyl motor a jel do práce bez výkonu turba a druhý den se vracel ze služby po prostříkání kontaktů :lol:

Láďo já bych potřeboval aby měl den alespoň 30hodin. Při každé volné chvilce se hned po práci nastřelím do monterek a mažu k mámě na zahradu s igelitkou plnou krámů a nářadí a dělám tam až do půl 9 a nestíhám nic pořádně dodělat.
Míra má pravdu, že u takového auta ti to leštění nedá a až skoro nutí. Však jsem zrovna včera říkal ženě, že za těch 5 let kdybych se takto nestaral, tak je možná už v kopřivách. Teď je to spíš naopak, že čím je starší, tím je lepší a lepší a také
k tomu nabírá na kráse. Ale jak říkám, těch peněz. Poctivě si vše píšu od počátku do aplikace a teď jsem na 330K. To je ale i s pořizovací cenou, pojistkami, technickými, servisy a naftou. Zase když to vezmu jinak, tak někdo si koupí za 300 ojeté auto a za 5 let prodá za 100,kdežto mě ta cena z pořizovací ceny pomalu a jistě narůstá, takže já jdu vlastně opačnou cestou než ostatní ;-)
plutoone84
Píšu hodně

Ty jsi pacient :-D , Ikdyž já mám motorku (vypadá nějak takhle ) Je to rok výroby 2000, má najeto 4300km a nějak jí taky tak šetřím a doufám, že jednou z ní bude hezký veterán.
Mira
Veterán fóra

... Auto jsem tuhle hladil po kaplicce taky, obcas k nemu taky mluvim :FINE: to jo, protoze je to moje auto a to je v mnoha ohledech dal nez moje zena :-D snad to nevidi chudera.

.. Kazdopadne nacal jsi to dobre, je fajn ze adolf nema mista s korozi, vyhnily prahy a takovy veci, to je supr. Pestujes si pekneho veterana, navic aut bylo hodne a na skladech se vali i hodne origo ND, takze pred sebou mate skvelou budoucnost. A je i nozna lepsi, ze ho udrzujes v provozu a casto jezdis, stat to ve stodole, taky by nebyl tak v kondici. Jen tak dal a ne za pet, ale z padesat let si povime.

... Z nakladu vypust naftu, spocitej jen servisni naklady (dily plus praci mechanika. Svoji praci plus borce s vysavacem taky nepocitej, to jsou tvoje roupy a ne naklady), naklady na pravidelnou udrzbu (oleje, rozvody bla bla) a zapocitej porizovaci cenu. Pak to podel mesicema co ho vlastnis, idealne na tech pet celych let.
Budeme mit realnej mesicni naklad na to auto i s porizenim a muzes to porovnat s nabidkou mesicniho splaceni obdobny soudoby kary od mercedesu na 5 let. Pak si muzes bud rvat zbytky vlasu zes za to mohl mit novy sestivalcovy automaticky Ecko a nebo dojdem k tomu, ze mas za mizivy naklady solidni vyhled na hodnotnou movitou vec :-D spocitej jak jsem napsal, hod cifru a ja ti priblizim, co by za to bylo novyho, at mas naky relevantni srovnani a ne jabka s hruskama..
PitaW
Píšu strašně moc!

Taky si povídáš? Ono nás bude víc. :-D To je Míro přeci jasné, že to mám v aplikaci rozdělené na provozní náklady, naftu, servis atd. Že jsem guma, neznamená, že jsem nějaký blbec, co si to píše do jednoho celku 8) Ukazuje to všechny grafy. Já to sem večer hodím. Zachvilku jedu domu a se ženou jdeme dnes oba makat, aby byl tedy na svůj slavnostní den pěkně vydrbaný :-D To zas bude do večera. Možná dám i další foto, podle práce. Co můžu ale zatím prozradit je, že komplet se vším vychází měsíčně na 4600,- Nafta za 5 let 109K. Já moc nezajezdím. Od 8-10K ročně. No a servis něco přes 100,ale to je i z lakem za 33K
Mira
Veterán fóra

Za 4.6 mesicne je skoda rapid :-D vocesana. Fabia by mozna byla s eletrickejma vokynkama a ctvrtym valcem. Bez PHM, se servisama. Pro smrtelnika jako Ty. Nekde ve firme je za 4.6 treba oktavka (s 1.2 a dirou pro radio) pri vyhodnejsich podminkach nez pro plebejce.

Takze jsi to asi celkem vyhral. Kdybys nebyl hnidopich a nepichal do hnidy, byl bys tam treba za 3 a za to... Za to je mozna citroen C1.

Zpět na „FreeKec“