V12 píše:Kua, ta nastavitelna svetlost sa mi absolutne nedari. Ked je auto zdvihnute na maximum, je vsetko OK, pruzenie funguje na 100% tak, ako ma. Problem nastane, ked auto spustim dolu. Je pravda, ze pekne klesne. No ked niektore koleso vojde do jamy, nedojde k preveseniu pruzenia. Cely system totiz funguje tak, ze parenty pre kolesa su polnapravy, co je sice spravne, ale ma to jeden hacik - kedze sa polnapravy musia hybat presne s kolesami, nemozem pouzit klasicke pruzenie. To je suplovane motorom typu SPRING v Constraint pre polnapravu. Potialto je to vsetko fajn. Lenze tento motor posobi na obe strany - aj smerom hore, aj smerom dole, takze zabrani preveseniu polnapravy. Ked v modeli natocim polnapravy o 12 stupnov dolu (realne maximalne prevesenie), viem nastavit tuhost pruzenia tak, ze to bude OK. Problem je ale v tom, ze kolesa nebudu kolmo na polnapravy. Musim na to nieco vymysliet.
Když se nad tím zamyslím, že při snížení se neprověsí. Jak to funguje. jako že na vysoko to je volné (normální stav, pružení není ničím zmáčkuné) a při snížení to tlačí na tu polonápravu "nahoru" ,jakoby neviditelná ruka zatlačí polonápravu nahoru a auto se sníží (pérování je našponované a tvrdé), tudíž je logické, že se nemůže prověsit ... těžko říct jak toto vymyslet ... ono by to chtělo aby nic nehejbalo, ale jakoby v xml souboru se měnila pouze tuhost pérování, tak by to fungovalo správně ... taky by to bylo jak ve skutečnosti ... ale to hádám nejde.