Mé uspořádání elektroniky v krabičce
Takže minulý týden proběhla diagnostika a regulátor DSYS 90 na odpis, ale dostal jsem novou řadu s 30% slevou takže jsem spokojený a jsem zvědavý jak se osvědčí.
To co dělám vždy je že sundám smršťovačku a opatlám ho takovým jakoby silikonem určeným přímo na plošňáky ZDE
A tohle je motor Tacomy z pohledu uvnitř. Moc místa tam není. Je tam deska ovládání navijáku a rozvětvené kabely k němu a servům. Dříve jsem měl serva uvnitř, ale toto je jednodušší na smontování. Takto je to už asi 4 roky.
Na kabely regulátorů co jdou k motoru dávám gumovou průchodku, aby to bylo lépe zatěsněné a aby se kabely venku moc nehýbaly.
Takto je první část usazení. Možno si povšimnout opáleného obalu příjmače. To bylo před dvěma lety u Martina Poschlů, kdy régl chytl skoro plamenem :roll: Naštěstí došlo jen k pokroucení obalu a příjímač zůstal nedotčený.
A takto je už výsledně usazený a připravený na zakrytování.
A zde výsledek. Vyjímatelná krabička s kterou se dá kompletně manipulovat i mimo model. Občas takto vyzkouším jiné serva či motor. Do krabičky neteče. Jediný problém dnes po sestavení je, že nová řada regulátorů při programování nepípá jako staré řady a tak jsem musel na autě znova odejmout vrchní kryt krabičky. Další problém, že se musím novou řadu naučit programovat. Dioda bliká zeleně a červeně a zatím jsem to nějak nepochopil. Ale už jsem na to neměl náladu, tak se do programování pustím zítra. Jde jen o to přijít přesně na ten princip a pak to už půjde snadno. Jen mě mrzí to pípání, protože jsem rád programoval s uzavřenou krabičkou podle sluchu a šlo to hrozně jednoduše.
Ještě jsem rozebral i servo Hitec, protože po posledním videu ve vodě se stalo, že když jsem byl po pár dnech jezdit na Homolce, tak po 10 minutách jízdy se stočil rejd doleva a nešel zpátky. Dali jsem cigáro a najednou to pak šlo po celou dobu. Minule v blátě to udělal také, tak jsem řekl, že ho musím přetěsnit. Nakonec jsem zjistil, že uvnitř žádná voda a vlhkost nebyla, ale byl přešoupaná jeden kabel z gumového výstupu serva. Se divím, že to vůbec zatáčelo. To drželo tak na jednom vlákně kabelu. Alespoň jsem vyčistil a tím silikonem opatlal i plošňák z druhé strany, ke kterému jsem se dříve nedostal.