Sakra Míra mě prokoukl :oops: Už jsem dlouho nic nepřihodil. Teď mám rozkuchaných a rozdělaných víc věcí naráz, které spolu souvisí, aby mohla stavba pokračovat. Alespoň jednu věc jsem dnes dodělal celou, tak to mohu ukázat. Než se k tomu ale dostanu, tak začnu čím to vlastně započalo.
Potřebuji vyřezat dveře. Jenže než je vyříznu, tak potřebuju udělat přední stěnu skla a pak jí přilepit, abych tím zpevnil přední sloupky. Ty jsou hrozně tenké a pak by se to nejspíš kroutilo a blbě sesazovalo. Tak jsem jí začel tedy dělat a už jí mám i skoro hotovou. Jenže jsem zjistil, že mám jen jeden evropský stěrač, na správnou stranu. Takže jsem musel objednat a musím počkat.
Mezitím jsem se tedy pustil do haubny. Ta byla již otevírací, ale bohužel ten kdo to dělal to udělal sice funkčně dobře, ale na špatném místě než je v reálu.

A začalo řezání :lol:

A když už jsem byl v tom řezání, tak proč nešmiknout masku, která je také špatně oproti reálu.

Jako první jsem jsem opravil držáky světel. Dolepil plast a obrousil.

Přední maskaA jak to bylo vše vyřezané a maska tak volně, tak i když jsem jí chtěl víceméně jen poposadit dolů, tak mi to nedalo a zase jsem rozjel takové to své domácí modelařeníčko :lol: Koukám na ten nálitek, kam se dává štítek Defender, koukám na originál a říkám si to je špatně, to půjde pryč.

Koukám na spodní část......... a taky pryč.

Ty jó otvory, ty bych mohl taky vyříznout :lol:

Spodní otvory dodělané a zbroušené dle reálu. Ale co ten střed. Mám, nemám, vlastně ani nevím, zda to chci průchozí, protože je za tím hned servo a nevím, zda se povede tam nacpat pak nějaká imitace chladiče, ale co. Na autě by se to pak dělalo blbě, tak šup s tím pryč :wink:

Zbývá dodělat ten nálitek na štítek. Prvně jsem začel brousit silnou desku PSH do 45°, ale to byla taková práce, že jsem se rozhodl vyrobit to z 2 proužků u kterých jsem zbrousil hrany než jsem je slepil.

A hlavní tvar je hotový :tleskam:

Malý problém nastal, když jsem vymýšlel jakou mřížku dát do spodních výdechů :roll: Mřížka co mám doma má na toto velké oka. Koukl jsem do kuchyně, jak vypadá mřížka v sítku. Super. Žena byla zrovna ve městě a tak jsem jí napsal, ať zkusí koupit to nejlacinější sítko. Ona je ale moc hodná a tak mě koupila 2. Jedno s měnší a druhé s větší mřížkou, ať mám na výběr. Zvolil jsem to jemnější.

Pak už jsem jen dolepil a dobrousil zadní zahlou část a maska je hotová :YOP:

Zde je pro porovnání stará maska a nová. Jsem spokojený a myslím si že jsem to vytvaroval dle 1:1 docela hodně pěkně. I ty zaoblení na bočnicích.

A takto to bude snížený. Mám i radost z toho spodku, že tam bude takový zub a nebude to zcela rovné. Snížené je to jen o pár milimetrů, ale to na tom mám právě moc rád. Tím myslím, že byť malé detaily, ale to dělá právě model modelem a o tom to celé je.

Dnes jsem dal hodně fotek. Prostě to tak vyšlo, ale věřím, že se zlobit nebudete a dávejte jakékoliv komentáře, aby jich bylo na stránce 15 a přeplo se to na další, než dám další fotky, ať toho není na jedné stránce moc :wink: A na všechny se můžete kouknout
OD TÉTO DÁL