Ale prosímtě :wink: Já jsem taky před 5. lety začínal a to úplně od nuly. Nevyznal se v ničem a taky dlouho nic nevyrobil, jen montoval a kupoval tuningové díly. Pak jsem začel a si na první věci a tou byl hasičák z propisky. Pak z konzervy držák na hever s pantíkem, pak z tyče od ramínka sání šnorchlu a z paraboly vršek šnorchlu a jako první z PSH udělal po pár letech masku. Ono to takto jde. Začít na něčem menším a pomalu si to zkoušet i třeba se špatným výsledkem. Chybami se člověk učí a každou maličkostí se v něčem zdokonalí. Tak jsem se neustále oťukával co zvládnu a to vlastně platí i teď. Jen už z více zkušenostmi. Kdo nic nezkusí, nic nemá, tak se toho nesmíš bát. Jde jen o to to zkusit a nevzdat pp prvním pokusu :OK:
Tak jsem Míro řezal :-D Ale ne kvůli lanovodům.
Polohovatelná zpětné zrcátkaVčera jsem tedy ukázal zrcadla a dnes jsem je dodělal tak,aby se s nimi dalo otáčet. Začal jsem na uchytu k boudě. Nožem odřízl, zabrousil oba díly do roviny a provrtal 1,5mm vrtáčkem až skoro dokonce.

2mm šroubek jsem natočil na menší část. Závit jsem pomázl vteřiňákem i když to drželo hodně pevně.

Tím otáčení pouze jednoho ramene nekončí. Protože kdyby se otočilo rameno víc, tak parabola jde na plocho do skla. Tak následovalo odříznutí paraboly.

V práci jsem koukal, že je parabola na kulovém kloubu. Takový malý doma nemám, ale použil jsem 1,6mm šroubek a zbrousil hlavu do kuželu. Do paraboly vyvrtal 1.5mm díru a díky tomu, že je gumové jsem dovnitř nacpal nástavec dremlu s brusnou kulatou hlavičkou a udělal uvnitř víc prostoru na hlavičku šroubku. Tím jsem chtěl docílit i naklápění paraboly. Jak se tam šroubek nacvakne, tak už nejde skoro ven. Jen větším násilím.

A takto vypadají celé zrcátka po zásahu :lol:

Včera mi jeden kolega na FB dodal nápad na minizrcátko na mrtvý úhel. Tak jsem se rozhodl to vyzkoušet.

Zatím jsem to nalepil jen obostrankou a rozhoduji se zda to tam nechám. Svým způsobem je to takové netradiční a jako že to je na modelu, tak i zajímavé.

Zde jsem udělal takový Gif obrázek jak to funguje