Ahoj, dneska se mi podařilo nainstalovat servo a nastavit, takže to krásně funguje. Jak se dostanu ven něco nafilmuju a dám to sem, sám jsem zvědavej, zatím doma na podlaze je vidět, jak se krásně zmenšil poloměr zatáčení, no uvidím.
Abych se nenudil a proto, že se mě pár lidí ptalo na instalaci dvoukvaltu bez overdrive, tak to tu zkusím popsat. První problém je, že Vaterra dvojkvalt neprodává celek jako kit, ale musí se to nakupovat po částech, asi je to výhodné při případné poruše a nákupu n.d. ale poněkud to komplikuje první stavbu. Další průšvih je to, že na netu jsou nějaké fotonávody, ale vesměs nejsou přesné a často jsou trochu zavádějící, např. tady pěkně česky, ale taky s chybami:
http://www.astramodel.cz/cz/blog/instal ... ender.html. Takže to vezmu popořadě, podle hřídelí na fotce:

Hřídel 1:
Nutno koupit: VTR232008 sestavení bez problémů
Hřídel 2:
Nutno koupit: VTR332009 není v návodu!!! A ještě se musí mezi kola dát vymezovací podložka pr. 4/6 s2,5mm, je součástí VTR232017 ale je asi zbytečné to kupovat, určitě jde vyrobit doma na koleni nebo trochu zaimprovizovat
Hřídel 3:
Použijeme kola co nám zbyly z H.2, ty nejvetší :lol:
Vidlička
Nutno koupit: VTR232009 a dva E-clipy (segrovky), ty se mě natrápili snad nejvíc, všude píší trojky, tak jsem je koupil v kovomatu abych ušetřil, byly velké, tak jsem objednal od Vaterry podle čísla a přišli mi......taky trojky :? Takže ať píšou kdekoli cokoli, patří tam 2,5 nebo možná i 2,3 by se vlezly
Hřídelky jsem použil původní
Mechanika řazení: VTR232007 + 2,5 samojistící matku
Ložiska jsem vesměs měl v domácích zásobách, tak popravdě ani nevím kolik a jakých jsem tam použil
Servo dle libosti, originál je miniservo cca. 4kg, VTR11000, jenom upozornuji, že některá miniserva mají menší výstupní hřídelku a pak tam nejde nasadit origo mechanika řazení se servosaverem, na větší, standartní serva se musí zbastlit držák, kloubková páka by měla jít rovnoběžně s hřídelí vidličky co jde z převodovky jinak se všechno zbytečně namáhá.
Ještě bych rád podotkl, že převodovka není z principu uzpůsobena pro řazení v klidu, ale při jízdě a ještě by měli mít kola odpor, takže žádné cvakání sevem na stole, to už jak jsem se dočetl, stálo lidi pár serv.... jde o to, že zuby na té spodní hřídelce co mají do sebe zapadnout se o sebe opřou čely, třením se roztočí na stejnou rychlost a už nezapadnou, servo to tam pořád tlačí, tlačí a jak dopadne to je asi jasné :?
Nastavení převodovky je pěkně popsané na všeobecně známém netu, tak linkuji:
http://rc.305.cz/view.php?cisloclanku=2013030002No a teď už jen doufám, že brzy potkám pár šplhavců s dvojkvaltem nebo dokonce s rychlejším předkem :tleskam:
Hoj Z