Nu jistě! Myslím - tedy jsem. Ráčil dát Pán i v plné síle a zdraví.
Ale nechme tlachání (jasně, ono toho tu není zas až tolik ke čtení, ale stejně). K věci. Před nedávnem jsem nastínil, že jsem říznul do starý boudy, takový mojí modelářský prvotiny a kvůli pravidlům ASTu jsem ji trochu pošolíchal. Samozřejmě kvůli pravidlům českým, neboť závody u nás vznikly po návratu z evropy. Cituji ASTový dirigenty:
O co se tedy vlastně jedná?
RC Advanture Scale Trophy ( RC AST) si ve světě modelářů bere za vzor závody typu amerického RECON G6 nebo evropského CEST.....
blablabla
......Co tím chci říct? Naše modely projdou před startem technickou přejímkou, kde budou rozděleny do příslušných tříd a ohodnoceny plusovými nebo mínusovými body. Body se udělují za „scale“ vzhled a doplňky, které si auto veze nebo neveze s sebou do závodu. Některé doplňky jsou pravidly přímo vyžadovány, a pokud je závodník nemá, dostává penalizaci formou bodů. Detailní výpis najdete v pravidlech závodu (překlad vydáme co nejdříve)......
blablabla
Takže je to jasný, ona myšlenka je: zajezdíme si českej AST abychom si vyzkoušeli jak to funguje, trochu "polepšíme" naše auta a ty co to chyte a jsou ochotni do toho jít víc, prostě svejm autům dají víc a jedou to třebas zkusit mezi velký kluky do Evropy.
Ale jak už to u nás v čechách bejvá, zatímco v rakouském ASTS (který je od letoška profesionálním nástupcem průkopnického a zrušeného CEST) moje auto bez problémů na přejímkách projde bez ztráty bodu do nejpřísnější kategorii C1 (u nás street), v naší malokotlinské české amatérské lize nejsem s Chevym do streetu vůbec připuštěn a i v offroadech (pro evropu a zbytek světa C2) si nějaké ty penalizace odnesu.
Takže jsem musel postavit něco co i v čechách projde, protože když už to auto jede jako bejk - je složité sundavat úvodních xx trestnejch který jsou hned na startu.
Protože my jim to natřem!!! Loni třetí celkově mě dost motivovalo - takže letos by to chtělo o špetku vejš a to znamená sundat alespoň 50 bodů hned na startu...
Blablabla...
Prostě makám na tom - ještě chybí poziční světla, manuální ovládání navijáku, nějaký drobnosti na korbu jako svařit lopatu, nějaký to zavazadlo a podobně. Ale už se to rýsuje.