Pneu jsem řešil tenkrát dlouho. Ale ani ne změny tlaku. Co jsem koupil alu Topcady, tak jsem zalepil hned ty dirky v disku a modlil se ať nepropíchnu někde pneu, což už se mi za ty léta stalo mockrát. Já mám rád, když do auta neteče a do vložek tuplem :lol: Tlaky gumu nikdy nějak nedeformovaly. Dřív mi to dělaly FlatIrony na plastových Beadlockách, ale tyto už ne. Spíš jsem řešil borcení pneu v bočních náklonech a vyřešil většímy vložkami. Zadní mám menší a předn větší, ale obojí jsou hodně velké oproti origo, kvůli velké váze auta.
Recenze na Slickovo kardanové poloosy po 15 měsících
Už jsem dlouho nic technického nepřidal. Tentokrát Vám povím něco o Slickovo poloosách. Už nastala hódně dlouhá doba co jsem je nasadil na Tacomu. V roce 2015 jsem pořídil Slickovo konverzi na řízení, abych dosáhl maximálního rejdu. Dokázal jsem z rejdu po pár úpravách vyždímat maximum co šlo, jenže díky tomu často praskal pin v CVD poloosách Axial, které nebyli zrovna levné a ty piny do nich také ne. Když vyrobil poloosy, tak jsem do nich hned šel a od té doby pouze jezdím a jezdím. To samé platí o kardanech.
Zezačátku to bylo hodně diskutované téma a často byli nářky lidí, kteří i docela ostře tyto produkty kritizovaly, kvůli tomu, že se občas povolil nějaký červík a něco se začlo protáčet. I mě se to stalo, jenže co by jsme to byli za modeláře, kteří si nedokáží poradit s nějakým červíkem. Já použil tu nesilnější tekutou závlačku od Loctite a už se nikdy nic nepovolilo. Jelikož je Slick český výrobce a má rád poctivou kvalitní práci, tak díky tomu lidem naslouchá a už proto mám jeho výrobky moc rád. Začel to lepit také a myslím, že tyto dětské bolístky s povolováním skončily.
Jenže málokdy se stalo, že pár lidem praskla vidlička na poloosách v místech kde jsou dirky po obvodu hřídele na 4 červíky. Ne že by se to stávalo často, ale vyjmečně se to už stalo. A jak to bývá, tak Češi jsou Češi a jakmile se to stalo 1 ze 100, tak začla ostrá kritika jak je to na ho..o a kolikrát jsem se toho i na FB kde hejtuje 99%, zúčastnil a pročítal. Já toto nemám tak rád, jak lidé nic neocení a jen kritizují. Nehledě, že vím i o pár případech, kdy si to zlomení způsobily sami.
Slick na výrobu i přes to nezanevřel, často ty zlomené vyměnil zdarma a vyrobil poloosy které nejsou zeslabené dirkamy na červíky. A ty mi teď poslal na otestování. Popravdě nevím co bych na nich testoval, protože vím, že pokud nemá člověk rejd 90°, tak vydrží nesmysl. Ale co jsou doma, tak jsem se rozhodl, že si ukážeme alespoň stav těch starých, které jsou na Tacomě 15 měsíců.
Na fotce jsou objeden. Nahoře nová bez červíků a pod ní staré 15 měsíců. Co na to říct. Jsou jako nové :lol:
Jsou na nich úplně minimální vůle. To by po té době byly CVD Axial už pěkně vymačkané od pinů. X let jsem je jezdil a moc dobře to vím. Už jsem je dlouho nezkoumal, až včera a samotného mě to překvapilo, jak jsou ty vůle malé. To samé platí o kardanech. Na to jak jsem nedal dopustit na Notyra, tak bych řekl, že od Slicka je ten materiál kvalitnější. :OK: Abych jen tak neplácal, tak jsem ty vůle natočil na video. Je to takové rychlovideo.
Ale za mě musím říct, že Slickovo věci mohu všem vřele doporučit. Je to super :tleskam:
[youtube]hSFc8yvVob4[/youtube]