Já jsem toto řešení nevymyslel, já ho jen aplikoval v malém ;). Vůbec nemám problém s tím, že by si to někdo udělal stejně , od toho jsou fóra a prezentace jistých řešení, které se někomu mohou hodit. Verzi z vnitřní pružinkou jsem zkoušel, ale jelikož tento tlumič je konstrukce přetlakové, tak ta pidi pružinka, kterou se mi tam podařilo vtěsnat, maximálně vyrovnala efekt membrány , na kterou tlačí taková gumová pěna jež vyplňuje prostor nad membránou. Ta by se sice dala vyndat, ale potom membrána nemívala dlouhou životnost, má atypický tvar cylindru.
Dnes jsem se spíš flákal, lepil šroubky a kompletoval sestavy, které byly hotové. Pak jsem se rozhodl, že udělám kastlík na baterku. Začal jsem zadním. Jako dárce se vhodně jevila nějaká krabička, kterou jsem kdysi na něco koupil v GM electronic. Krabičku jsem kuchnul a posléze zase svařil, vylepil jsem jí pěnovou gumou, aby se tam baterce hezky sedělo.

A když už jsem byl v tom tváření plastu za tepla, tak jsem upravil výztuhu nad zadní nápravou a to tak, abych mohl optimalizovat velikost bumstopu na tlumiči z výšky 10mm na 6mm. Na předku mě to ještě čeká, ale jenom snížení o 2mm.