Po přizvednutí podvozku, výměně třecích tlumičů za olejové, výměně řízení za hliníkové a výměně karoserie za Porsche 911 jsem pochopil, že je potřeba postoupit dál. Více do terénu. Následovalo pořízení Blitzer Beetla, opět od Tamiya :) Jako dobrý, frčí to, skáče to, práší se tomu od kol a líbí se to i druhému prďolovi. Sledovat roční dítě, jak místo hraní si s hrkátky tlačí po zemi podvozek Blitzer Beetla je k nezaplacení. Ale pořád to tak nějak nebylo ono, jako rychlá zadokolka je fajn, ale....
Naštěstí se ženě podařilo mírně rozstřelit Porsche, tudíž jsem mohl začít argumentovat tím, že to chce něco pomalého, odolného, terénního, prostě něco. Poté, co jsem začal nechávat v prohlížeči otevřené stránky různých e-shopů v oddělení scale/crawler pochopila, že nastal čas rezignovat. Samozřejmě zabraly i mé argumenty, že prďolové už jsou dost velcí na to, aby mi pomáhali. Aspoň s výběrem. Původně jsem chtěl Bronco, ale ne. Musí to být Toyota......
Tak tady ji máte.

Aby to nebylo tak jednoduché...
- je to špatně nastříkané, takže bude potřeba ji stříknout zvenku.
- kola jsou malá, ale vypadá to hezky. S velkými gumami se parádně zvedla průchodnost terénem, jenže bylo nutné výrazně omezit rejd a furt to drhlo o boudičku.
- světla nesvítí, protože si někdo špatně vysvětlil návod ke světelnému modulu.
- chybí rezerva, aby zakryla uchycení karoserie vzadu. Ale bude, až pro ni někdo udělá držák.
- plán uchytit karoserii úplně neviditelně vyšel z cca 15%.
- doma vyrobený zadní nárazník není záležitostí ani funkční, natož estetickou. Bude potřeba udělat novou verzi, nejlíp takovou, aby tam šla nasadit světla.
- na tažné zařízení nejde nic namontovat (koule je moc blízko hlav šroubů). Naštěstí zatím není co tahat.
- a vůbec, chce to zahrádku, žebřík a rampu, ať je v terénu co ztrácet.
Je vidět, že jsem si ponechal spoustu prostoru pro zlepšení :)
Samozřejmě se v mé mysli vynořují otázky typu "koupit zahrádku, nebo ji udělat doma, na kuchyňském stole, se sadou jehlových pilníků a hrotovou pájkou", popřípadě "ten držák na rezervu udělat nějak hezky, nebo ji tam jen plácnout tavnou pistolí". Abych pravdu řekl, sám se nechám překvapit :)
S velkými gumami to vypadalo takto (krutopřísně):

Časem přihodím pár dalších fotek, co a jak nevyšlo úplně přesně podle mých představ a kdyby nedejbože došlo k nějakému posunu vpřed, budu vás informovat, klidně i proti vaší vůli.
Edit: Fotky ze stavby tady: https://socanek.rajce.idnes.cz/Oranzova_Tojka/