Ahoj, ahoj všem
Jsem ostuda a koukám jak dlouho jsem nic nepřidal

Předem Vám děkuji všem za krásné slova a strašně moc si toho vážím

Čas hrozně letí a koukám, že už to jsou 2 roky. Včera jsem do fóra přispěl do aut 1:1 a zjistil, že je to hrozně fajn, než dávat jen na FB a je mnohem lepší mít možnost ke každé fotce něco napsat, než udělat krátký článek a nachrlit balík fotek. Nebojte, modely mě baví furt, Tacoma jezdí, i když né tak často jako dřív, ale byl jsem nakažen i onroady a to je také pěkná zábava. doufám, že Vám to nebude vadit, když dám o onroadech příspěvek i sem, páč nechci kvůli tomu zakládat nové téma
Modelařím o trochu méně, ale pořád dál a jsem za to rád. Víte, že jsem ujetý na staré Mergly a tak jsem si musel pořídit jednoho i v RC

Mercedes Evo190 a to bych nebyl já, abych ty nějaké detaily neudělal
Takto vypadal začátek. Složit podvozek a pořídit dobová kola DTM
Jenže co by to bylo za DTM bez pěkného spliteru
Nesmí chybět i výfuk. Přemýšlel jsem z čeho udělat výfuk. V krámech nic tvarově podobného nebylo a i ten plastový chrom se mi nelíbil. Pak mi RCpepa poradil, udělej to z antény a nápad byl tu. Doma jsem měl jednu utrženou anténu z mého Mercedesu S124, tak jsem to uřízl, drobet vytvaroval a krásný výfuk byl na světě
U modelu byli sportovní zrcátka, ale já se rozhodl pro dobové, tak začala sochařina z PSH
Světla tvořili jen samolepky, tak jsem zkusil vyrobit své paraboly jak na předek, tak zadek. To bylo něco

Zkusil jsem tavit horkovzduškou 0,6 PSH desku a ono to tak nějak šlo
Zadní světla byly jednoduší, jen ty prolisy drážek parabol
Poslední bylo zadní křídlo, které bylo tvořené ze dvou částí a byli tam vodící trubky pro šrouby
To jsem upiloval, zatmelil, slepil k sobě, přelepil boky 0,5 PSH a udělal z toho jeden kus
Jóó né poslední

Málem bych zapomněl na interiér. Než ho dělat, tak jsem koupil originál cestovní u kterého jsem zjistil, že mě vlastně hrozně bavilo dřív barvit plastové modely 1:35 a vrátil se do mladých let. Jediné co se mi nelíbilo byla helma bez skla, tak jsem horkovzduškou vytvaroval plexi
Jenže když člověka chytnou onroady a udělá si model a chce jezdit a udělá ho hezky, tak nezbývá než udělat další, určený na závody a né na poličku, tak nezbývá nic jiného než udělat druhé auto na závodění

A tak jsem udělal druhou srdcovku Subaru Impreza 2007

S tou jsem se tolik nepáral. Výfuk také z antény, sání na střechu a drobet svých polepů a výsledek obou aut je zde
A tím to neskončilo

Dostala se mi nabídka na 3D tisk o kterém jsem snil léta a vznikl Adolf na kterém budu teď pracovat. Předloha je jasná
I kola jsou navržená na míru, kdy předek má menší límce než zadní a na to se těším moc. Dám stejný lak, stejné vše a udělám repliku mého milovaného auta
Jsem na výsledek hodně zvědavý a dám pak foto. Doufám, že Vás tento příspěvek po tak dlouhé době bavi, nenudill a nebyl zas tak dlouhý

Všechny fotky můžete shlédnout zde:
https://pitaw.rajce.idnes.cz/Tamiya_Mer ... k_sel_cas/ Mám Vás rád a jsem rád za tuto komunitu