Dejva
Nově příchozí

Re: Skoro mrtvé fórum ?

petos píše: Kedy mas cas, ked nie na dochodku?
Mimochodom, ako by sme definovali "scaler" deda- teda seniora.
Ze ma uz nieco najazdene aj postavene?
A ještě speciál označení - scalděd nebo dědaler?
VasekCharvat
Nově příchozí

Ahoj, jsem ve světě RC expedic nový, a toto fórum jsem shledal jako skvělou studnici informací, která se ale bohužel před léty uzavřela... Jsem na Facebooku, je tam spousta lidí kteří mi ochotně poradili, ale přehlednost fóra je nanahraditelná. Bohužel se forum asi obnovit nepodaří, ale napadlo mě vytvořit skupinu na Discordu. Nevím kdo má s Discordem jaké zkušenosti, proto se rozepíšu aby byl každý v obraze. Discord můžete otevřít buď v aplikaci na PC/smartphonu, nebo v prohlížeči jako web. Registrace je zdarma. Na Discordu se také dají vytvářet vlákna a jsou velmi přehledně uspořádané, každý může odpovídat na co chce a zároveň vytvářet svá vlákna se svýmy dotazy atd. Pokud by byl zájem, vzal bych si tvorbu skupiny na sebe. Moje představa je, aby každý měl prostor se pochlubit svým modelem, pozvat nás na akci a samozřejmě se zeptat na co bude chtít. Také by se zde mohly prodávat modely nebo jejich části, případně pokud by někdo např. mohl 3D tisknout na zakázku, tak by se to tam také mohlo domlouvat. Výhoda Discordu je, že je zadarmo, pouze každý kdo chce skupinu vidět / účastnit se diskuze, tak musí být registrovaný.
Napište, jestli by byl zájem. Napíšu také na různé Facebookové skupiny. Myslím si, že je mezi námi spoustu skvělých modelářů, kteří mohou ostatním poradit a udělat tento skvělý koníček pro ostatní ještě lepší nebo jednodušši a tak dále.
Vašek.
HPI Venture 1:10 Lada Niva
Mirda
Administrátor
Kontaktovat uživatele: WWW

No… předně vítej na fóru a mezi modeláři 🙂

Pokud jde o Discord, tak z výhod co píšeš nevidím nic co by forum nemělo. Je zdarma, je přístupné na PC i telefonu a registrace může a nemusí být.

Naopak velká výhoda fóra je, že nemusíš nic instalovat a všechny příspěvky si zobrazíš ikdyž nejsi registrovaný (ikdyz to jde nastavit i jinak). Takže když něco hledáš tak se nemusíš registrovat. Navíc jsou všechny vlákna zaindexované přímo ve vyhledávání Google, takže když na Google napíšeš “jaké tlumiče na SCX10” tak ti Google najde odpověď i co jsou tady vlákna - to na discordu a Facebooku nemáš. Tam se musíš prvně zaregistrovat, přihlásit, přidat se do skupiny a pak teprve v té skupině pod klíčovým slovem hledat odpovědi. Kdyz nenajdeš v jedné skupině tak musíš do další a tam postup zopakovat. Navíc myslím že tam nefunguje fulltextové vyhledávání jako na Googlu. Ale možná v tom vidím výhodu jen já protože jsem zvyklí prvně hledat a když nic nenajdu tak až pak se ptát. Dneska je trend asi trochu jinde 🤷‍♂️
Nevýhoda fóra je, že je tu málo aktuální problematiky a bohužel špatná administrace před lety zavinila velký odliv uživatelů. Další velký nedostatek je vkládání obrázku, které uznávám je poněkud zdlouhavé.

Nevim jak přesně funguje Discord, ale tady je skoro 6000 témat a 250 000 příspěvků. Chvilku jsem Discord používal a takové množství si tam neumím představit. Navíc forum je úplně bez reklam (žádné tady nechci, ale ne že by to nešlo) a pokud jde o pravidla, uživatelská data apod, tak je tady toho naprosté minimum.

Samozřejmě nikdo nebude bránit nebo zakazovat založit Discord - zkusit se může všechno, ale podle mě to bude jen další tříštění uz takhle malé komunity. Stačí se podívat kolik je na Facebooku skupin - sám jsem ve většině kvůli kalendáři akci, který se snažím aktualizovat. 🙂
Na čem dělám:
Toyota Hilux
VasekCharvat
Nově příchozí

Jasný, to já vim. Taky bych byl pro zachování fóra, ale jak sem psal, je to tady takový mrtvý (bez urážky). Myslim si že na Discord by se mohlo chytit víc lidí. Za mě je fórum lepší, hlavně kvůli tý přístupnosti, dohledatelnosti pro všechny a také proto že už to hromada materiálu je. Kdyžtak na jaký FB skupině aktualizuješ ten kalendář? Možná tam sem, možná ne, tak bych se rád kdyžtak přidal. Tříštění komunity taky nechci, a přehlednost fóra asi bude lepší než Discord...
Díky za feedback, asi na to zatim kašlu a uvidíme jak se budou komunikační kanály vyvíjet.
Vašek
Hofy
Přispěvatel

Musím souhlasit s Mirdou, že by to byl další štěp. Skupin na fb je milion, každej je všude ale když něco hledáš, není to nikde. Má to sice snadný a příjemný nahrávání fotek a hlavně kdo si zakládá na sbírání palců, tak to je pro něj ideál, ale to je tak vše. A lidi nejdou k aktivitě přijmout, když vezmeš počet lidí na skupině a nějaký reakce, je to taky nepoměr. Stejně jak zde
Mirda
Administrátor

Mrtvé to tady je, ale to je všude... Dneska už nikdo nestaví tak jako před lety.

A abys mi rozuměl.. já tě od toho nechci odrazovat. Zkus to a uvidíš, ale bude to furt dokola. Zezačátku to lidi bude možná bavit, protože to bude něco nového, ale časem aktivita upadne.

Kalendář je tady: https://calendar.google.com/calendar/u/ ... ope/Prague
Není to na FB, ale je to klasický Google kalendář, který si můžeš přidat do telefonu. Já tam jen ze všech možných skupin importuji události aby to bylo pokud možno na jednom místě i pro lidi co FB nemají.
Na čem dělám:
Toyota Hilux
VasekCharvat
Nově příchozí

Chápu, bohužel máte pravdu... naštěstí se vždycky našel někdo kdo mi na fb poradil, kdyžtak se budu ptát i tady pokud zde nenajdu odpověď z dřívějška... Mam lehce nestandartní podvozek, HPI Venture 1:10, takže k němu moc informací není... ale co se týče výběru komponent atd. tak je tohle forum k nezaplacení.
Vašek
Hofy
Přispěvatel

Klidně na venture piš, mam ho aktuálně doma. Už zase 😅
VasekCharvat
Nově příchozí

Super, nechci to psát ale sem. Kam to mam psát, aby to bylo na správném místě? Můžu napsat sz, ale pak to neuvidí ostatní a to mi přijde jako škoda. Díky
Mirda
Administrátor

Je na to chlívek tady: viewforum.php?f=93
😉😉
Na čem dělám:
Toyota Hilux

Zpět na „Pravidla a informace“