Návrat Tacomy z komatu, zpět mezi nás postižené. TACOMA 3 je tu. :BYE: Tak jsem se konečně dočkal návratu mé milované hračky. Dnes je to na den přesně 3 měsíce, kdy se stala ta ošklivá událost. Když to teď píšu, tak mi to lehce nahnalo zase slzy do očí. Ani nevím, zda je to způsobeno otřesnou vzpomínku, nebo radost, že je po takové době Tacoma zase zpět. Dalo to strašně moc úsilí a obětovaného času, ale výsledek stojí za to a mohu se jen těšit na plno dalších společných chvil strávených ježděním venku s kamarády. Díky tomu jsem přišel o dost pěkných akcí, ale to si příští rok nahradím.
Fraktury byly hodně velké , tak se nahradily kosti novými a bytelnějšími a venek dost poničený, tak se to neobešlo bez plastiky. Ale už dost keců a jdeme se podívat jak léčba dopadla a představit zbrusu novou Tacomu. Tato fotka je těsně před smontování posledních dílů a to jsou disky ;-)

Je to krásné to mít po 2 letech zase nové a vychutnávat si třpyt krásné metalízy :YOP:

Tradá :FINE: Zde už je kompletní

Zkompletované šasí.

Tentokrát krásně vyšli i podběhy. Jak jsem poprvé rozsvítil ty diody v interiéru, tak krásně svítily i do motoru. Původně jsem je chtěl zapatlat barvou, ale když jsem to viděl, říkal jsem si že by to mohlo být v motoru, či pod autem zajímabě tuningově osvícené. Jenže jak to mám napěchované, tak to nepustí ani maličko světla. To je škoda. Byl jsem na to zvědavý.

Předek nárazníku dostal malé paraboly. Ty se náhodně povedli, že svítí krásně ostře před auto a za jízdy v šeru je to hodně znát.

Jak jsem zmiňoval dříve, tak se změnila i barva předních světel.

Mám z ní velkou radost. I když jsem tuto barevmnou kombinaci neplánoval, tak se mi hodně líbí. První jsem měl strach z barvy interiéru, pak z barvy tlumičů a nakonec z toho vylezlo hodně žluté, ale myslím, že to jde k sobě.

Fotek je hrozně moc a už je dávat sem nebudu, tak se koukněte na zbytek od této
http://pitaw.rajce.idnes.cz/SCX10_Honcho-Jak_sel_cas_2/#P1060533.jpg dál.
Přehled verzí Tacomy: Tacoma 1 Proměna nastala podzimu v roce 2011, kdy na zelené RTR šla poprvé čirá lexanka, kdy dostala červenočerný lak.- nový lak
- po čase nový přední a zadní nárazník
- trubkové nášlapy z alu tyče
- šnorchl z ramínka a kobra z paraboly
- přední maska samolepka
- Iroky
- naviják
- zvednutí rezervy
- spousty alu dílů
- interiér
- tlumiče Topcad
- CVD poloosy
Tacoma 2V prosinci 2013 nastala velká kompletní renovace- nové svařené boční nášlapy
- nový Safari šnorchl
- přední maska vyrobená z 3mm PSH a poprvé vyříznutý průduch na masce
- stěrače
- okenní polep Toyota
- vybarvená vnitřní část lexanu barvou interiéru
- vyřízlé boční okna
- tlumiče Gmade 103 (přebarvené)
- vyprošťovací kladka
- změna světelné rampy
- zatáčení volantu řidiče
- zvětšení rejdu S- stěračelickovo setem řízení včetně kardanových poloos
Tacoma 3Dostavěná 28.11.15 po velké nehodě v Rakousku- černé plato
- vylepšené silentbloky tlumičů
- přední maska z 6mm PSH
- absence sponek pomocí úchytového plechu
- 5. bodový dotykový konektor serva a osvětlení
- po celém autě zdablované konektory
- upravené držáky v kleci
- předělání interiéru s výrobou budíků, které jsou osvětleny
- kotouče s třmeny
- montované podběhy
- jiné delší nášlapy, vyprošťovací kladka a kotva
- zesílená vnitřní ochraná klec
Všem chci tímto velice poděkovat za obrovskou podporu, která je můj motor a žene mě dál. Ještě jednou musím připomenout, že nikdy v životě nezapomenu na ochotu s pomocí, kterou jste tu ve velkém počtu projevili. Je krásné vědět, že jsme tak dobrá komunita, která si za špatných pomůže. dostal jsem dost nabídek, které jsem nevyužil, ale o to přeci nejde. Veřejně chci ještě jednou poděkovat RCpepovi za plato, Balůovi za díly do serva, Slickovi za spodní linky, Minotaurovi za diody, Wendisovi za samolepky Toyota, Luckymu za nový disk pro Boggery, Smerinovi za půjčení celého náhradního modelu a hlavně mojí ženě za veškerou pomoc a nervy s bordelem v dílně. Doufám, že jsem nikoho neopomněl. To se klidně ozvěte, ať mohu dopsat.
Jinak Tacoma ztěžkla přes 200 gramů a je to hrozný mastodon. Váží něco málo přes 5,5 kg a oprava vyšla celkově myslím něco přes 6000,-