Mira
Veterán fóra

Re: Gaz 46 MAV 1:10 RC model

jooooo, tak dokonce z padesatejch. jjj, tu mam na mysli :-)
gaz46MAV
Přispěvatel

Tak guferka jsou. Co mě ale překvapilo, že mají celkem velký odpor, takže teď mám pro změnu strach, aby mi to moc nebrzdilo.

Boriku,
mělo to guferko na tom tvém hřídeli nějaký znatelný dopad na vlastnosti pohonu?

Dále jsem si upravil skříň rozvodovky, zalomil dva vrtáky a dva závitníky takže to vypadá jak když nablije... ale použít to půjde...
...až bude tak dodám foto.
Borik
Píšu hodně

Trochu to brzdí - to je jasné, protože to musí těsnit, ale rozhodně to nebylo nic tak zásadního, aby to bylo poznat. Máznul jsem to takovou tou bílou sračkou, co se používá na mazání gumy pro odpadové potrubí. http://www.eshop-koupelny-topeni.cz/mon ... ivo-250-g/
minotaur
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele: WWW

Mira píše:jooooo, tak dokonce z padesatejch. jjj, tu mam na mysli :-)

Stavebnice v desetině je, krásná od Amati http://amatimodel.com/it/joomshopping/amati-classic/italian-runabout, cena cca 450 EUR. Foto ze stavby - http://mrapeda.rajce.idnes.cz/Riva_Aquarama/. Sorry za OT.
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
Borik
Píšu hodně

A doplním, že se na to chystá vozejk ... :FINE:
gaz46MAV
Přispěvatel

rozlisované kolečko a hřídelka rozvodovky (hřídel budu nechávat dělat novou - delší tak, aby vyčnívala dostatečně přes guferka.
Obrázek

guferka 5-11-4
Obrázek

rozvodovka s domečkem na gufero a guferem
Obrázek

druhá úroveň těsnění - axiální krouček k zatěsnění vůči vnější schránce rozvodovky, která bude poté šrouby ukotvena do karoserie
Obrázek

příprava na čelní a zadní stěny "domečku" rozvodovky (hlavní bylo dobře dopasovat díry na šrouby; dělám to na koleně, takže to podle toho vypadá...)
Obrázek
Naposledy upravil(a) gaz46MAV dne 16.01.2015 18:59, celkem upraveno 1 x.
gaz46MAV
Přispěvatel

a poslední novinka - přišly komponenty na nápravy od SDI...
Obrázek
gaz46MAV
Přispěvatel

Jedna věc mi došla až teď - ty nápravy od SDI nemají diferák, ale jen kuželový převod (zhruba 1:2). Takže odpadá obava, že se mi bude protáčet jedno kolo při průjezdu terénem, ale zase budu cosi víc pálit gumy na asfaltu :)
gaz46MAV
Přispěvatel

Dotaz - při skládání nápravy jsem k namazání diferáku použil vazelínu s příměsí silikonu a až zpětně jsem si uvědomil, že silikon je pěkné svinstvo. Máte nějaké zkušenosti s rizikem, že se mi to při běžné manipulaci komponenty přženese třeba na kastli auta a pak to nepůjde nalakovat (ať už štětcem nebo stříkáním)?
chápu, že při lakování aut je to určitě problém, ale říkám si, jestli to bude tak značný problém i v prípadě modelů...
Borik
Píšu hodně

Když si budeš dávat pozor, tak se nic nestane. V nejhorším by se to dalo odmastit a jemně přebrousit. Zase tak velké svinstvo to není. A když se toho bojíš, tak to schválně na kousku PSH vyzkoušej. Předpokládám, že tak hezký model nebudeš patlat štětcem.
gaz46MAV
Přispěvatel

a jakou bys na to vůbec uvažoval povrchovku? já si vyhlídl tohle:
http://www.modelarina.cz/barva-ve-sprej ... 31684.html

pod tím bude zatmelený přebroušený povrch a asi by byl vhodný nějaký základ - můžu opět prosit o tipy, doporučení?
Mr-Monty
Přispěvatel

To si děláš legraci že jo??? 8o :OK:
gaz46MAV
Přispěvatel

Si srandu nedělám, já jsem v tomhle opravdu nepolíbenej... naposledy jsem před deseti lety stříkal motorku a v modelařině je tohle můj první pokus... takže kdo chcete se smějte, já se raději zeptám, než bych zase něco zbytečně po*urvil...
Mr-Monty
Přispěvatel

Tak to tedy před tebou klobouk dolů . Pokud to chceš mít kvalitní použij surfacel nebo jakýkoliv podklad na plasty místo tohoto použij krilonoví sprej nejlépe nahřátý v troubě na 30-35 stupňů a pořádně protřepaný kvůli rozprostření pigmentů . Pokud ale dokážeš tohhle postavit tak dokážeš i vymontovat kompresor se staré lednice a napojit jej na starou 5kg propanbutanku a takto vytvořit kompresor fiksírka tě vyjde na 300 kč a můžeš stříkat a stříkat. To co dáš do fixírki a kompresoru tě budou stát jak ty 2 spreje. Byrvy jsou už pak za hubičku Humbrolka 45 kč , mr color 55 kč a Tamky jsou myslím kolem 90 kč za lahvičku .

http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... ci-fixirka

Nemam důvod se ti a ani nikomu jinému smát že se snaží. Nikdo učený z nebe nespadl a pokud nic nového zkoušet nebudeš nic se nenaučíš také se nemůžu rovnat místním národním všeumělcům jako je Wendis ,Mrak ,Milam 08 a desítky dalších zde.
Borik
Píšu hodně

V té povrchovce ti asi moc nepomůžu. Používám sítotiskové barvy Marabu Marastar. Jsou mnohem jemnější, jak Humbrol a podobné a všechno stříkám. Nevýhoda těch barev je to, že se prodává jen průmyslové balení ( nejmenší tuším 0.7 kg ) a to je zhruba za tisícovku. Výhoda je, že díky velice jemnému pigmentu stačí na karosku auta 1:10 cca 2-5 gramů barvy. Dříve jsme se domluvili s klukama a koupili základní odstíny, ze kterých pak vše míchám. Takže s jinýma barvama zkušenosti moc nemám a zatím nemám důvod něco měnit.
Jinak jsem taky používal kompresor z ledničky a teď jsem pořídil bezolejový kompresor Fengda. Není v tom rozdíl, pouze u té ledničky jsem použil dvě PET láhve jako tlakové nádoby a do jedné z nich natrhal papírové kapesníčky a vatu coby filtr na ten olej. Do zátky jsem přidělal dvě trubičky - jedna jde až ke dnu, druhá pod víčko a to mezi tím je ten filtr. Pistolku používám svou vlastní z propisky a injekční jehly, i když mám profi pistolku od Revellu. Viz http://boricek.galerie.cz/5472176-strik ... e#80650090

Zpět na „Scale projekty“