no107064
Častý přispěvatel

Re: "SPiNTiRES" - TATRA 813 pro novy UPDATE str.247! :)

V12 píše:Kua, ta nastavitelna svetlost sa mi absolutne nedari. Ked je auto zdvihnute na maximum, je vsetko OK, pruzenie funguje na 100% tak, ako ma. Problem nastane, ked auto spustim dolu. Je pravda, ze pekne klesne. No ked niektore koleso vojde do jamy, nedojde k preveseniu pruzenia. Cely system totiz funguje tak, ze parenty pre kolesa su polnapravy, co je sice spravne, ale ma to jeden hacik - kedze sa polnapravy musia hybat presne s kolesami, nemozem pouzit klasicke pruzenie. To je suplovane motorom typu SPRING v Constraint pre polnapravu. Potialto je to vsetko fajn. Lenze tento motor posobi na obe strany - aj smerom hore, aj smerom dole, takze zabrani preveseniu polnapravy. Ked v modeli natocim polnapravy o 12 stupnov dolu (realne maximalne prevesenie), viem nastavit tuhost pruzenia tak, ze to bude OK. Problem je ale v tom, ze kolesa nebudu kolmo na polnapravy. Musim na to nieco vymysliet.

Když se nad tím zamyslím, že při snížení se neprověsí. Jak to funguje. jako že na vysoko to je volné (normální stav, pružení není ničím zmáčkuné) a při snížení to tlačí na tu polonápravu "nahoru" ,jakoby neviditelná ruka zatlačí polonápravu nahoru a auto se sníží (pérování je našponované a tvrdé), tudíž je logické, že se nemůže prověsit ... těžko říct jak toto vymyslet ... ono by to chtělo aby nic nehejbalo, ale jakoby v xml souboru se měnila pouze tuhost pérování, tak by to fungovalo správně ... taky by to bylo jak ve skutečnosti ... ale to hádám nejde.
V12
Píšu hodně

Normalne pruzenie v ST funguje vzdy iba jednosmerne, prevesenie limitujes iba parametrom MinLimit. Sila potrebna na stlacenie pruziny sa rozklada na celu drahu. Motor v Constraint ale posobi na obe strany...
Keby som to pruzenie mohol riesit prostrednictvom Suspension parametrov, nebol by ziadny problem - pomocou R/T by sa posuval hore - dole parentframe pre koleso. Tento setup mi ale nefunguje - neviem potom rozumnym sposobom rozhybat polnapravy tak, aby som mohol urobit animovane riadenie, alebo KingFrame pruzenie, kde mechy nie su vertikalne, ale iba s malym odklonom od horizontaly.
zidon155
Píšu strašně moc!

Nova Toyota od mistra Bregela bude vypadat taky hodne dobre ;)

Obrázek
Obrázek
CC-01 UNIMOG ;-)
EX: CC-01 Suzuki Samurai Long :-)
http://zidon155.rajce.idnes.cz/
no107064
Častý přispěvatel

zidon155 píše:Nova Toyota od mistra Bregela bude vypadat taky hodne dobre ;)

tak ta je hodně krutá na tu se nemůžu dočkat od prvních fotek co si sem dával ... tipuju jeden z nej osobáků ve ST. Hlavně je super, že dělá i normální tereňáky a ne jak bruterror takový extrémní až to jsou paskvily.
Coach
Přispěvatel

zidon155 píše:Nova Toyota od mistra Bregela bude vypadat taky hodne dobre ;)

Nadherná.

EDIT ZIDON: Cituje se bez obrazku ... ;) :P
V12
Píšu hodně

Parada ! Perfektne zvladnute. Som zvedavy, ci urobi aj nove kardany, s ST+ v6 sa uz daju pouzit ich custom modely.
V12
Píšu hodně

Po mnohych pokusoch sa mi konecne podarilo uspokojivo zrealizovat nastavenie svetlej vysky podvozku tak, ze aj po jej znizeni na minimum bude mozne prevesenie pruzenia. Problem bol v tom, ze povodne som to mal vyriesene cez ControlledConstraints, pri ktorych sa neda nastavit uzamykanie pozicie. Po pouziti PoweredConstraints a volby TerminalFree="true" to uz funguje - po spusteni podvozka na minimum sa "odomkne" moznost prevesenia, takze podvozok uz funguje takmer ako v reale. Pokial nepridem na sposob, ako to pruzenie urobit cez IK v style toho freemanovho ukazkoveho auta, lepsie to nebude. Tymto sposobom nie je nutne pouzit 2 stupnoveho ulozenia kolies, takze podvozok uz neposobi "gumovym" dojmom a pri pruzeni nema tendenciu prekracovat limity pohybov polnaprav. Chcem este dorobit pohyblive brzdove hadice, vcera som urobil prvy pokus, vzadu to bolo celkom OK, no na prednych kolesach bohuzial nie. Hadica ma privela bodov, nie som schopny ju nabonovat tak, ze sa vaha plynulo rozdeli na potrebne vrcholy.
no107064
Častý přispěvatel

neví někdo kdy bude mít bregel hotovýho toho lanďáka? už se na něj nemůžu dočkat, že si chystám mapu na čistý offroadění.
no107064
Častý přispěvatel

Mimo téma ST ale do téma RC - máte někdo zkušenosti s těmito RC auty? http://store.rc4wd.com/Gelande-II-Truck ... _4348.html zajímalo by mě jestli ho někdo nemá, nebo aspoň, jestli při objednání dojde všechno nebo se bude muset něco dokupovávat. Nebo jestli se to nedá koupit někde u nás v ČR.
Je to dokonalý - viz video - jako skutečný - https://youtu.be/tzDJmxvhdaY?list=PLM0q ... bZS4TjPjlj
V12
Píšu hodně

Jamal 8x8 na plne animovanom podvozku je na WS v stave WIP, takze iba pre priatelov. Skusajte a komentujte.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =700448504
sim_ma
Častý přispěvatel

mě to nic neukáže a v přátelích tě mám
maztekk
Veterán fóra

V12 píše:Jamal 8x8 na plne animovanom podvozku je na WS v stave WIP, takze iba pre priatelov. Skusajte a komentujte.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =700448504

poslal jsem ti žádost, rád bych to testnul
Apseron1
Přispěvatel

sim_ma píše:mě to nic neukáže a v přátelích tě mám

Mám stejný problém
V12
Píšu hodně

Poriesene. Nejako som zabudol prepnut viditelnost :oops:
Apseron1
Přispěvatel

V12 píše:Poriesene. Nejako som zabudol prepnut viditelnost :oops:

díky

Zpět na „Počítače, hry a jiné virtuální světy“