Protoze mam rad stridave motory, tak jsem pocital i s tim kolik me vyjde prestavba.
Nakonec jsem se dostal k Saisu. To se dela ve dvou verzich. Stejnosmernej zaklad (3500kc) a stridak s nekterymi upgradovanymi dily z hliniku (6000kc).
Elektro vybava je u stridaku skoro shodna s tim, co bych tam dal ja (EZrun , FlySky) a dostupnost dilu na ebay pro tohle RC taky neni zla, tak jsem to vzal.
Baterka v baleni je nakonec LiPo 3600mah.
Kupoval jsem u Himoto a asi zrejme naposled.
Po rozbaleni, jsem zjistil, ze auto neni prikurtovane a nekdo ho uz zkousel nebo predvadel zakaznikovy. Divim se ze nikoho neprastila do oci olejova skvrna pod pravym zadnim kolem.
Takze nasledovala rychla obhlidka modelu a hlavne tlumicu. Predni tlumice byli OK. Zadni pravy ma ale vadne tesneni okolo pistnice a slusne z nej tece olej. Aby toho nebylo malo tak levy zadni v horni tretine sve drahy zadrhava.
Vetsinu dilu jsem shledal z pomerne pruzneho plastu. Ani plato neni vyztuzeno skelnym vlaknem ale snad to bude OK. Byt na par sroubech co jsem demontoval byl plast ze zavitu po pretazen sroubu montujicim cinanem.
Pustil jsem se tedy do serizovani. Po vybaleni z krabice byl na predni naprave viditelny bumpsteer ale sel celkem snadno eliminovat.
Pri stelovani rizeni me nemile prekvapila pruznost ramena rizeni. Tim jak se krouti dost omezuje uhel natoceni kol. Upgrade na hlinik nutnosti.
Spojovacka rizeni prochazi tesne pod vstupem diferencialu ktery je naklonen spolu s predni napravou asi o 10st. Casem ho zkusim srovnat at ma vstup ve stejne rovine jako stredovej diferencial.
Kola se ponekud vyklala uz po vyndani z krabice. Pricinou byli velke vule v kloubech tehlic. Stacilo dotahnout vymezovaci matici. U serizovani mi prijde trosku nestasne reseni nastavovani odklonu a rozhodne nemam rad serizovani sbihavosti vzadu. Jo a budete potrebovat palcove imbusy. U hornich ramen jsou tycky 39mm ktere drzi plastova pruzina narazniku. Bohuzel jsou asi o 2mm delsi nez by meli byt. Coz cinan neresi a dorve srouby pruziny az se jeji zakladna zdeformuje. Zkraceni tycek a srovnani pruziny doprucuju.
U zadniho diferencialu mi na jedne strane mi vystup vyleza ven asi o 2mm vice. V dolni pozici odpruzeni tak dochazi ke kontaktu kosti. Na jedne kulicce uz byli drazky. Zatim jsem to resil povolenim kloubku tehlice ale casem se do diferaku podivam.
Pak uz jen rychly update firmware v ESC, naprogramovani a sparovani s moji starou GT3C.
Jezdi to pekne ale jeste si budu muset pohrat s nastavenim podvozku a vyztuzit to rizeni.
Fotky nejake dodam pozdeji.