Pak se objevil JK od New Bright, který má nádhernou karoserii. A teď i super podvozek od Martina :-) Bylo to jasný od první chvíle kdy jsem to auto u Martina viděl - funkční a krásný model. A tak bylo rychle rozhodnuto, jen jsem čekal až přijdou všechny díly, protože jsem chtěl vše v kovu. No a dnes jsem si vyzvedl podvozek :wink:
Plán je prostý. Na podvozku Mex-IV postavit otevřeného Wranglera, v tomto případě je to JK. Ale jsem nakonec rád, protože čtyřdveřový JK je skvělé auto a je v něm relativně dost místa. Tento model je navíc zhruba 1:9 a tak je to poměrně velký model. Jen kola jsem chtěl 1.9 a pneu jsem zvolil Rok Loxy - a myslím že jsem zvolil dobře. Velikostně se k modelu hodí, padnou na něj jako ulité.

Jak už jsem uvedl, od počátku jsem plánoval otevřený model, tak jak sám jezdím se svým TJ víc než tři měsíce v roce - beze střechy, bez dveří. Bude to trošku oříšek kvůli náročnosti na prostor, abych mohl udělat realistický interiér (v rámci možností). Ale snad to nějak dopadne - rozšlapat to a koupit novou karoserii můžu kdykoliv :lol:

Alespoň použiju sedačky, které jsem měl připravené pro TJ, ale byly na něj veliké. Do JK ale sednou perfektně. Další věc, se kterou se budu muset poprat, je otevírací kapota. Jednak k tomu model Mex-IV přímo vybízí a také to bude trochu nutnost, protože kvůli interiéru a ochranné kleci (rámu) budu mít karoserii k šasi připevněnou na více místech a důkladněji, takže její sundavání nebude úplně snadné - kvůli výměně baterie. A to je hlavní důvod té otevírací kapoty: přístup k baterii a elektronice vůbec. No snad to dopadne dobře.

Navíc budu muset hodit kostrou, protože bych rád stihnul Drákulu příští týden a základ už tedy budu muset mít hotový (ale rozhodně není reálné to dokončit :-) )...
Edit: zatracený obrázky - nechtěly se zobrazovat či co...