delší dobu tu se zájmem sleduji práce šikovných kolegů a přemýšlím o vlastním projektu, jednak proto, že mám doma dva malé kluky a jistě uznáte že jedno auto je na tři chlapy málo :lol: ,ale taky proto, že jsem si chtěl vyzkoušet vlastní stavbu. Vzhledem k tomu, že v tomto směru mám jen málo zkušeností a to ještě spíše teoretických a také k dost omezeným finančním možnostem, jsem se pro začátek rozhodl pro přestavbu staršího podvozku TA01 na expediční. Povedlo se mi i k tomuto podvozku na marketu koupit krásnou karoserii LR discovery 3. Tady na fóru i jinde na internetu jsem našel různé varianty úprav podvozku TA01 ze kterých čerpám inspiraci.
Prvním krokem bylo vymontování náprav z rámu podvozku abych mohl upravit rozchod kol a zaměřit nový rám upravený pro vyšší průchodnost terénem.

Rozhodl jsem se předělat řízení "na přímo" protože servo v původním umístění by překáželo při montáži interieru a myslím, že by to takhle mohlo i lépe fungovat v terénu, ještě musím vyrobit vlastní trochu delší páku serva. Úprava spočívala v propilování dílu držáku tlumičů aby tam pasovalo servo a díry pro přichycení tlumičů pak skoro přesně pasují na montážní otvory v servu. Pokud to takhle bude fungovat, tak ještě musím vymyslet nové uchycení tlumičů za nápravou.