Tak opět po více než dvou měsících mírný pokrok. Jak se ukázalo světelný modul byl velký oříšek nejen pro mne ( ač jsem vyučený v elektro oboru ), ale i pro mé kolegy na zkušebně v práci, kteří denně opravují DVD přehrávače a televize kamarádům…
Kolega „Minotaur“ se pokusil o „teoretickou stránku“ zapojení zde:
http://rc.305.cz/view.php?nazevclanku=p ... 2011120002
Já přikládám něco málo z praxe na dalších fotkách. Do bočních blikačů jsem použil SMD diody „vykuchané“ ze signálních svítidel, které používáme v práci. Ostatní LED diody jsem zakoupil v GM electronic. Kolegové ze zkušebny také doporučili diody zapojit paralelně a před každou umístit rezistor 100R. Údajně se tak zabrání možnosti, že diody budou svítit s různou intenzitou, pokud nejsou ze stejné výrobní série. Chtěl jsem, aby okruhy byly rozpojitelné a interiér auta šel vyndat, což přineslo komplikace a nutnost použít další konektory. Kamarád Leoš, který LED zapojoval mi to už chtěl hodit na hlavu. :EVIL: Navíc jsem si vymyslel i zapojení 3. brzdového světla, parkovaček a osvětlení SPZ. :lol:
Pak už došlo na lámání chleba a rozpohybování celého zapojení. Modul je z výroby nastaven, takže největší problém nám vyvstal pouze s hledáním a nastavením tzv. „hraničních impulsů“ pro vypnutí a opětovné zapnutí jednotlivých okruhů. Na přední světla už jsem chtěl rezignovat a zapojit je „natvrdo“ ( a možná to ještě tak dopadne ) na baterii. Svítila by tedy po zapnutí vypínače regulátoru. Napsal jsem dokonce E-mail p. Budínskému z firmy BEL s prosbou o radu. Odpověděl mi obratem, ale v podstatě stejně jak je to v návodu. Někoho z kolegů v práci napadlo vyměnit programovací tlačítko za náhražku. Ukázalo se, že původní nefungovalo jak mělo, občas spínalo, občas ne. Tady byl „zakopaný pes“. :OK: Nakonec se podařilo po několika týdnech hledání problému světla nastavit za 10. minut tak, že se zapínají přes krajní polohu levé výchylky řízení, když model stojí. Přes úplnou pravou výchylku se zapnou všechny 4. blinkry. Jinak to snad ani nastavit nejde. Možná se tedy při provozu budou světla v krajní poloze rozsvěcet a zhasínat. No, uvidím až při samotném provozu. Zbývá seskládat vnitřek, nalepit okna a doladit podvozek….
a nešťastné tlačítko, které nám dalo tolik zabrat….