Tak jsem se konečně opět dostal k tomu, abych tady dokončil, to co jsem začal. Aby model dostal ten správný šmrnc, tak jsem si říkal, že tam nemůže chybět znak OSHKOSH na kapotě, protože to by bylo jako Praha bez hradčan. Sháněl jsem někoho,kdo by mi to vyfrézoval CNC-čku, ale stále jsem nebyl úspěšný. Nakonec se jeden našel, který tvrdil, že si na to musí koupit malé frézky asi za 600 korun, a že se to pokusí udělat, ale že si budu muset dodělat všechny kouty, které bohužel budou kulaté. Než k tomu došlo, tak jsem zkusil reklamní agenturu, jestli by mi nevyřezali ten nápis z fólie a neslepili na sebe, aby to mělo trochu tloušťku. Tam mi navrhli, že mi to vypálí na laseru. Netušil jsem, jak to bude vypadat, ale souhlasil jsem, a takto to dopadlo.

Po nastříkání to vypadá úplně perfektně, asi líp než všechny jiné návrhy.

A to všechno i s překreslením do Corelu za 120 Kč!!!
Abych nejezdil s prázdnou kabinou, jako někteří jiní velice dobří stavitelé, protože mi to připadá nepřirozené, když jede auto, a za volantem je prázdné místo (promiň Pepo), tak jsem začal s osazováním kabiny. Vzhledem k tomu, že posádku tvoří asi 6 mužů, když jsem tam dal jen řidiče, tak se mi to nelíbilo, a proto jsem přikoupil další figurky.

A zbytek jsem zaplnil různým vojenským vybavením, aby se to trochu zaplnilo.

Stále jsem ale nebyl s tím spokojený, protože spolujezdec se držel okna, tak jako u kolegy Franty, proto jsem se rozhodl mu vyrobit flašku s pivem, aby se nemusel držet okna,ale flašky, a spolujezdec vzadu dostal do ruky vysílačku, jako, že ji podává řidiči.

Řidiči jsem pak přidělal řadící páky, aby se nemusel držet jenom volantu.

Mezitím pivovar změnil obal na pivo, tak jsem musel udělat novou flašku.

Při tom všem stavebním shonu jsem si na konci uvědomil, že nemám vůbec připravenou anténu, ani přívod do kabiny, ale vše jsem napravil.

Tak, a to by bylo asi tak ve stručnosti všechno ze stavby mého modelu OSHKOSH Global HET. Teď mě ještě čeká návěs M1000, který se zatím rodí v počítači, ale určitě vás se stavbou budu seznamovat, pokud proti tomu nic nebudete mít. A na závěr pár snímků hotového modelu.