swab
Častý přispěvatel

Re: Milovo stroje ve velkém měřítku

ohledně zádi najdeš tu... a i mnohem víc třeba ti to pomůže http://www.primeportal.net/transports/s ... php?Page=1
CC-01 Mitsubishi Pajero
MST/CMX Scale Avia A21F
Yokomo YD-4 MR BMW E30 Touring
TT-01/Long Ford F-350 Super Duty
Mila198
Častý přispěvatel
Kontaktovat uživatele: WWW

Však z toho jsem čerpal, ale já stavím model OSHKOSH Global HET, a na něj jsem nikde zatím nic bohužel nenašel. A už ani nehledám.
Miloš - ČUŘILL TEAM
http://www.rc-tanky.com

Nesnáším blbce, a navíc typu doktora Cvacha!
Dave
Píšu hodně

Možná že tento 3D model, by ti spoustu věcí usnadnil :wink: http://www.creativecrash.com/marketplac ... global-het Jinak jak už jsem tu několikrát psal, zpracování modelu je hodně na vysoké úrovni :OK:
Mila198
Častý přispěvatel

To znám, ale je to hodně nepovedený paskvil, mě to připadá, že je to dělané podle malého plastového modelu, protože to má naprosto nemaketové navijáky a má tam dokonce čtyřhran na navíjení lana jako hračka! Navíc ty kulaté nádrže....
Miloš - ČUŘILL TEAM

Dave
Píšu hodně

Aha, tak to se omlouvám :oops:
Mila198
Častý přispěvatel

Není proč, když ten model neznáš, tak to vypadá jako perfektní kresba. Také tento člověk nakreslil návěs M1000, který budu stavět, a ten má na podpěrách závlačky....
Miloš - ČUŘILL TEAM

salvatore
Veterán fóra

Mildo, když začnu lepit papírový hrady, nebudeš to dělat taky, že ne? Že by mě ty moje mohli aspoň chvíli připadat dobrý... :-(

Tohle je prostě masakr...
Mila198
Častý přispěvatel

Neboj, hrady asi ne, ale jak jsem viděl Grizzlyho stavět tu Avii, tak jsem říkal, že až jednou budu mít čas, tak se zkusím pustit do stavby kastlí z PSH, protože se mi to moc líbí. Ale až...
Miloš - ČUŘILL TEAM

Borik
Píšu hodně

Říká se "Bič z hovna neupleteš" .... Jsem přesvědčený, že ten Tvůj by šel na výstavu, i kdyby byl z kravěnce.
Ten tahač je nádherný a hlavně ta čistota a pečlivost je na takové úrovni, že jen tiše zírám a hoooodně závidím.
Mila198
Častý přispěvatel

No myslím si, že jsi to trochu přehnal s tím bičem. Já jen prezentuji to co umím a co mě baví, a to co neumím o tom se raději nezmiňuji. Přesto děkuji za pochvalu všem, protože to je ta síla, která tě nutí jít dál, i když mě moc nutit nemusí, mě to opravdu baví. Já jsem kdysi dělal rádiem řízená auta, a dotáhl jsem tam syna svého kamaráda, který měl strach, aby se někde špatně nechytl. Sahal mi tak do podpaží, ale byl mnohem čilejší, a tak mi za chvíli začal dupat na záda, a dokonce neuznával úctu ke starším a začal mě i předjíždět. A to byl ten okamžik, kdy jsem řekl dost, a šel jsem ke svému kamarádovi Frantovi, který mě už dlouhou dobu lákal, ať jdu s ním dělat bojovou techniku. Tady to není o tom, kdo má víc peněz a koupí si lepší techniku, ale toto je zase jako za mlada modelařina. A vo vo vo tom to je.
Miloš - ČUŘILL TEAM

Grizzly
Přispěvatel

Svatá pravda,správně jsi na to kápnul!!!
Griessl Karel
Rc Trial = Mouchod, Liaz 111, Avia Future, Praga V3S
RC Crawler = Axial,Bully
RC exp. = Toyota-truggy a další ve stavbě
RC Dakar = Tatra Jamal
Mila198
Častý přispěvatel

Je vidět Karle, že mi dědkové si rozumíme, a všichni ostatní na to také přijdou. Za to dám krk!!!
Miloš - ČUŘILL TEAM

Borik
Píšu hodně

Velký problém je v tom, že klasická modelařina, kdy člověk musí udělat o něco víc, než jen nabít baterky, se rychle vytrácí a převažují jen ty hotové výrobky, které sice také mohou potěšit, ale téměř nikdy k nim nebude mít majitel takový vztah, jako když si to vyrobí sám. A nejhorší na tom je to, že už si ten model skoro nikdo nedokáže vyrobit sám - a to ani na 5% úrovni, jakou tady předvádíš. Vedl jsem několik let kroužky mladých modelářů a bylo rok od roku patrnější, jak ti mladí jsou nešikovnější, línější a bez zájmu a zodpovědnosti. Jako malýho kluka mě rodiče museli táhnout z letiště a neobešlo se to bez breku. Dnes tam mladýho kluka skoro neuvidíš. :-(
Mila198
Častý přispěvatel

Tak jsem se konečně opět dostal k tomu, abych tady dokončil, to co jsem začal. Aby model dostal ten správný šmrnc, tak jsem si říkal, že tam nemůže chybět znak OSHKOSH na kapotě, protože to by bylo jako Praha bez hradčan. Sháněl jsem někoho,kdo by mi to vyfrézoval CNC-čku, ale stále jsem nebyl úspěšný. Nakonec se jeden našel, který tvrdil, že si na to musí koupit malé frézky asi za 600 korun, a že se to pokusí udělat, ale že si budu muset dodělat všechny kouty, které bohužel budou kulaté. Než k tomu došlo, tak jsem zkusil reklamní agenturu, jestli by mi nevyřezali ten nápis z fólie a neslepili na sebe, aby to mělo trochu tloušťku. Tam mi navrhli, že mi to vypálí na laseru. Netušil jsem, jak to bude vypadat, ale souhlasil jsem, a takto to dopadlo.

Obrázek

Po nastříkání to vypadá úplně perfektně, asi líp než všechny jiné návrhy.

Obrázek

A to všechno i s překreslením do Corelu za 120 Kč!!!
Abych nejezdil s prázdnou kabinou, jako někteří jiní velice dobří stavitelé, protože mi to připadá nepřirozené, když jede auto, a za volantem je prázdné místo (promiň Pepo), tak jsem začal s osazováním kabiny. Vzhledem k tomu, že posádku tvoří asi 6 mužů, když jsem tam dal jen řidiče, tak se mi to nelíbilo, a proto jsem přikoupil další figurky.

Obrázek

Obrázek

A zbytek jsem zaplnil různým vojenským vybavením, aby se to trochu zaplnilo.

Obrázek

Stále jsem ale nebyl s tím spokojený, protože spolujezdec se držel okna, tak jako u kolegy Franty, proto jsem se rozhodl mu vyrobit flašku s pivem, aby se nemusel držet okna,ale flašky, a spolujezdec vzadu dostal do ruky vysílačku, jako, že ji podává řidiči.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Řidiči jsem pak přidělal řadící páky, aby se nemusel držet jenom volantu.

Obrázek

Mezitím pivovar změnil obal na pivo, tak jsem musel udělat novou flašku.

Obrázek

Při tom všem stavebním shonu jsem si na konci uvědomil, že nemám vůbec připravenou anténu, ani přívod do kabiny, ale vše jsem napravil.

Obrázek

Tak, a to by bylo asi tak ve stručnosti všechno ze stavby mého modelu OSHKOSH Global HET. Teď mě ještě čeká návěs M1000, který se zatím rodí v počítači, ale určitě vás se stavbou budu seznamovat, pokud proti tomu nic nebudete mít. A na závěr pár snímků hotového modelu.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Miloš - ČUŘILL TEAM

salvatore
Veterán fóra

Mílo Tvoji práci vždy hluboce obdivuju a nejinak je tomu dnes - celkové fotky, nebo detaily interieru - prostě geniální!!!

Nicméně - jestli mohu! Ryze přátelsky, protože jako nemodelář bych neměl v podstatě vůbec co kecat. Ty paňáci vypadaj, jak když jihoamerický kartel někdo omylem oblíknul do maskáčů.

Zpět na „Trucky, zemědělská technika a vícenápravové stroje“