Tak jsem byl donedávna v domnění, že pneumatiky na můj model návěsu M1000 jsou už někde mezi Amerikou a Evropou na lodi, ale dozvěděl jsem se, že to bohužel není pravda, protože konteiner, ve kterém by měli připlout ještě není naložen tím co je hlavní náklad, a stále tedy mám pneumatiky někde v Americe. Ačkoli jsem tu někde uváděl, že nezačnu stavět dříve, než budu mít pneumatiky,abych nedopadl podobně jako u tahače, Tak to asi poruším, a začnu stavět, protože mě svrbí tlapky. Připadám si jak jeden nejmenovaný tady z fóra, který je tímto kecáním pověstný. :-D
Ale vraťme se k jádru věci. Chci postavit k OSHKOSHi ještě návěs, a to M1000. Rozměry tohoto návěsu budou úctyhodné :SHIT:
Délka :
2256 mm Šíře :
522 mm Výška :
519 mm :EVIL:

Tady v plastovém provedení. Kdyby někdo věděl o někom, kdo už model postavil, a mohl mi věnovat návod ke stavbě, tak bych byl vděčen. ;-)

Tento návěs má dvě verze - čtyřicetikolovou a dvacetikolovou, já z důvodu špatného shánění pneumatik a finanční tísně, jsem zvolil verzi dvacetikolovou. Vzhledem k tomu, že na návěsu je hodně shodných dílů, tak bych chtěl využít moderní techniky, a stavbu si trochu ulehčit za pomoci vodního paprsku. Model je již celkem celý nakreslený (synovec se činil) :FINE: a na papíře vypadá takto.

Omlouvám se za toho kanárka, :-( kterého způsobil prohlížeč IDA STEP, bohužel nemám lepší, a ani se v nich moc nevyznám. Kdyby tu byl někdo sběhlý, tak bych byl rád, kdyby mi poradil, kde stáhnout nějaký slušný prohlížeč souborů *.stp, do kterých mi to zatím synovec převádí, nebo jiný slušný 3D prohlížeč (FREE), a kdyby měl alespoň nějaké další funkce, kromě prohlížení. :EVIL: