Loupak83
Přispěvatel

Re: Chystám se na stavbu KITu - sbírám rozumy

taky v téhle oblasti nejsem bůh ví jaký expert ale co nějak tak vim tak jeden z velkých důvodů jsou senzory.
A co jsem i viděl tak hodně lidí dělá to že senzorový kabel na motoru "zalejou" hmotou z tavné pistole a viděl jsem takhle zalité i připájené kabely k motoru. jelikož je voda vodič tak tímhle se dá předejít tomu aby motor odešel. Ale není to všespásné řešení tímto omezíš aby se ti do senzorů dostala voda když projedeš nějakou malou louží nebo bahnem.
X-ray T3/2012 Stock
Durango DEX410V3, Durango DEX210
Axial SCX10 Dingo
FB: http://www.facebook.com/pages/RC-Semily/386434194776233
rakpavel
Častý přispěvatel
Kontaktovat uživatele: WWW

Já jdu nakonec do tohoto http://www.lrp.cc/en/products/electroni ... r/details/
je to na 3S, má nějakou ruční brzdu či co, proudu na rozdávání a umí střídavý i stejnosměrný motor.....půjde do plastidipu a bude brodit potoky!
Jeep Wrangler YJ home made absolutely, Tekin FXR
Axial SCX 10 Deadbolt
Futaba 4PK

bylo:
XR10 bj4v bwd FXR by Pavel
Toyota Tundra na SCX 10
SCX 10 Dingo
Axial wraith
Kyosho MP9e
Frenky
Častý přispěvatel

Loupak83 píše:taky v téhle oblasti nejsem bůh ví jaký expert ale co nějak tak vim tak jeden z velkých důvodů jsou senzory.
A co jsem i viděl tak hodně lidí dělá to že senzorový kabel na motoru "zalejou" hmotou z tavné pistole a viděl jsem takhle zalité i připájené kabely k motoru. jelikož je voda vodič tak tímhle se dá předejít tomu aby motor odešel. Ale není to všespásné řešení tímto omezíš aby se ti do senzorů dostala voda když projedeš nějakou malou louží nebo bahnem.

U senzorového motoru není ani tak problém senzorový kabel ale senzory samotné které jsou v motoru když brodíš a voda se dostane do úrovně ložiska motoru tak do motoru nateče voda a zblbne snímače čímž dochází k problémům nebo zastavení motoru :-)
Borik
Píšu hodně

Trochu z jiné oblasti: na lodně-modelářských stránkách www.mo-na-ko.net popisoval pan Hájek, jak používá stříďák ( otevřenou oběžku ) přímo ve vodě - i místo kormidla. Motor je uchycený klasicky vpředu za motorovou přírubu, z ní vede svisle trubka do trupu lodi ( tam procházejí vodiče ) a ta trubka se otáčí spolu s motorem pod vodou coby kormidlo ( běžně se to nazývá Z-pohon ) a je to takto použito kvůli výborné manévrovatelnosti. Lodní vrtule je uchycená přímo na hřídel motoru. Co je ale pro tento případ nejdůležitější je to, že ten motor běhá pěkně pod vodou ( už několikátý rok ) a po jízdě se jen vysuší a ložiska ( au, au ... ) se namažou olejem nebo prostříknou WDčkem.
Osobně si myslím, že je to trochu zhýralost, nicméně to Petrovi funguje už pár let se slovy klasika: " ... a přece se točí ! ". :FINE:
Takže úvahy, že stříďáku voda škodí víc jak stejnosměrnému motoru jsou zřejmě liché - stříďák má navíc tu výhodu, že nejsou žádné třecí plochy ( komutátor a uhlíky ) a nic se tam nemůže zašpinit víc, jak v tom stejnosměrném motoru. Jediná problémová záležitost je odolnost materiálů vůči korozi - ale to je naprosto identický problém jako u stejnosměrných motorů.
Frenky
Častý přispěvatel

Ale jaký stříďák jestli to je bez senzor tak se tomu vůbec nedivým
virtual
Častý přispěvatel

Borik píše:Takže úvahy, že stříďáku voda škodí víc jak stejnosměrnému motoru jsou zřejmě liché ...

To ovšem platí pro bezsenzorové motory, kterým zase chybí plynulý chod senzorového či ss motoru...
stavím Defender D90 pickup
Jeep JK GCM Skeleton
Axial Wraith Castle Mamba Max Pro, Tekin ROC412, 3S
Tamiya Ford F-350 High-Lift Novak GoaT combo
Frenky
Častý přispěvatel

O tom jsem psal no ale besenzor je do auta nevhodný hlavně při rozjezdu potom to už není znát ale u expe crawler vyloučeno
Borik
Píšu hodně

Senzory jsou ale také bezkontaktní záležitosti, takže by neměl být problém s jejich odolností vůči vodě. Pokud jde o nějakou hallovu sondu na bázi magnetizmu, tak ta voda tomu moc vadit nebude. A co se týká rozběhu střídavého motoru, tak ten je dán kvalitním regulátorem - slušný regulátor roztáčí i bezsenzorový motor téměř stejně dobře, jako stejnosměrný. U extrémně pomalých modelů jde tento problém řešit rychlým motorem s velkým převodem do pomala.
Balu
Píšu hodně

Nevím proč,ale jak to čuchlo k vodě začalo to tarokovat chvílemi to jelo chvíli zase ne a po rozebrání a vysušení zase bez problémů.
Ford Bronco 1967 "Dědek" Home made šasi
Ford bronco 1973-Špenát EVO III Home made šasi
Toyota FJ 40 Home made šasi long zúžené nápravy Axial
Mitsubishi Pajero CC-by Mrak v plným tuningu
Xray T3 drift
Hpi Blitz
http://balu67.rajce.idnes.cz/
rakpavel
Častý přispěvatel

Ve středu to bude doma, odpo namontuji a ve čtvrtek jde do bazénu:-) Půjde to tam komplet s reglem. Uvidíme kdo máte pravdu!
Axial SCX 10 Deadbolt
Futaba 4PK

bylo:
Toyota Tundra na SCX 10
SCX 10 Dingo
Axial wraith
Kyosho MP9e
XaX
Nově příchozí

Dost by mne zajimalo, jak vypada ta izolace plastidipem, mate nekdo neco podobneho nafoceneho?
Axial SCX10 Jeep Wrangler Rubicon KIT
Axial Wraith Jeep Rubicon Poison Spyder
Axial Wraith Steel
rakpavel
Častý přispěvatel

youtube je toho plný
Axial SCX 10 Deadbolt
Futaba 4PK

bylo:
Toyota Tundra na SCX 10
SCX 10 Dingo
Axial wraith
Kyosho MP9e
gecko-x
Píšu hodně

Možná se zeptám blbě, ale mezi těma pohlavkama mě někdo odpovězte, pls. Chystám se pořídit taky dinga kita a zajímalo by mě, jestli je v balení i nějaký motor, třeba jak dává tamka do svých stavebnic. Na začátku tohoto tématu se řešilo, že koupí kombo, tak z toho soudím, že tam není. Nebo se pletu? A mám doma 80T, to bude asi moc pomalý, že? Díky za info a pokud se to sem nehodí, tak po tom, co mi někdo odpoví to ostatní ignurujte a smažte.
Ford f150 raptor rc4wd (Hero)
XaX
Nově příchozí

Asi nejsem ten pravy, kdo ma odpovidat, ale kit je bez elektroniky vzdy pokud vim :-)
Axial SCX10 Jeep Wrangler Rubicon KIT
Axial Wraith Jeep Rubicon Poison Spyder
Axial Wraith Steel
MikeP
Sběratel

kit je bez motoru a 80ka bude pomala, castecne se to da dohnat malym spurkem a velkym pastorem. :lol:
Obrázek

Zpět na „SCX10“