calvin
Přispěvatel
Kontaktovat uživatele: WWW

Re: Rady a porady ohledne Tamiya CC-01

aj tu plastovu tu 1-2 ludia jazdia a podla ohlasov v pohode. dokonca tam vraj ide dat vcelku jednoducho.

ale nic, odskusam upravit hriadel a osadit. ak to nebude fungovat, objednam aluminiovu. asi som sa mal najskor poradit :-(
Pátrač
Přispěvatel

calvin píše:aj tu plastovu tu 1-2 ludia jazdia a podla ohlasov v pohode. dokonca tam vraj ide dat vcelku jednoducho.

ale nic, odskusam upravit hriadel a osadit. ak to nebude fungovat, objednam aluminiovu. asi som sa mal najskor poradit :-(

nic ve zlým ale já bych spíš převrtal pastorek. Hřídel bude cementovaná pastorek možná taky ale rozhodně by se i třeba ve vrtačce dla převrtat lépe.
CC01 + Niva "Hnilička"
-
CC01 + Niva Expedice Adam 87 (ve výstavbě) zatím Toyota, Touareg
http://patrac013.rajce.idnes.cz/Expedice_Adam_84
Ladaklub CS, o.s.
calvin
Přispěvatel

uvazoval som primarne riesenie, o ktorom pises. ale ked upravim hriadel, tak nemam problem s vyberom pastorkov. kdezto na hriadel 4 mm budem musiet aj do buducna vsetko upravovat. navyse mam suseda so sustruhom a ten sa tvaril vcelku sebaisto, "ze to nebude problem"

ak to vsak nepojde s hriadelom, tak upravim otvor v pastorkoch.
mesany
Častý přispěvatel

Já tu převodovku mám.. jsem s ní spokojenej. Za dva roky, co s autem jezdím, mi odešel jen jeden pastorek. Takže úprava pastorků není zase tak častá. A to jsou ty obyčejný pastorky, ne ocelový.
LR Defender 110 USW - CC01
LR Defender 110 HCPU - CC01
LR Defender 90 pick-up - CC01- ten je dcery
Wrangfender na Axialu- ten je syna
užofka Samurai made by Balů - JAPANES RUM trial tým
v sezóně 2016 celkové 3. místo!!!
Kuba93
Píšu strašně moc!

Kdyz koupite ocelovej pastorek, tak ten je pri spravnym uchyceni temer nesmrtelnej, mam jich nekolik v ruznejch autech a obcas v nekterejch dostavaj celkem couda a vsechny jsou uplne jak novy.. :wink: Takze bych sel rozhodne cestou navrtani vetsiho otvoru do pastorku..
RC4x4-Shop(.)CZ
Ford F150 Raptor Custom Project
CC-01 Jeep Wrangler YJ
CC-01 Isuzu Amigo
TA-02 Ford F150 Trophy
TA-01 VW Race Touareg
TL-01 Celica+911GT3+Focus+M3
Fotky a videa - kubamynar.rajce.idnes(.)cz youtube(.)com/user/kubamynar
Pátrač
Přispěvatel

Tak zase nějaká sbírečka dotazů:
- setkali jste se někdo s tím že vám v mrazech nebo tepoltách okolo nuly zamrzá řízení?? Normálně jsem vyrazil na zahradu párkrát projel vlhkým sněhem a po 20ti minutách se zmenšoval rejd až auto přestalo defakto zatáčet... snaha serva otočit kolama tam je ale očividně někde něco přituhlo. Po dání do teplé místnosti a roztátí sněhu na autě vče ok. řízení jde jek po másle..

- testovali jste někdo přizvednutí podvozku? tzn pokud udělám výbrus céček a pod a zvětším o 5mm maximální možný vývěs nápravy netestoval jste někdo udělat třeba z plastu podložky cca 16/8/5mm a podložit držáky tlumičů? popřípadě dát teda nějaký delší tlumiče aby se auto dostalo vejš?

Někde se tu povalovaly fotky nebo na rajčeti řízení od J.P. já jsem si začal dělat podobný systém ale zajímalo by mne jestli tam J.P. má udělaný nějaký zatěsnění. Zaboha ty fotrky nemůžu najít... :(
CC01 + Niva "Hnilička"
-
Ladaklub CS, o.s.
rotruck
Častý přispěvatel

Pátrač píše: Někde se tu povalovaly fotky nebo na rajčeti řízení od J.P. já jsem si začal dělat podobný systém ale zajímalo by mne jestli tam J.P. má udělaný nějaký zatěsnění. Zaboha ty fotrky nemůžu najít... :(

tamiya-cc-01-f3/rady-a-porady-ohledne-tamiya-cc-01-t6340-15.html
RCTR - RC Truck Rally- Dakarky LIAZka a KAMAZel
Kiki
Píšu hodně

Že auto nechtělo zatáčet mi dělala vazelína,kterou jsem nacpal proti vodě do převodů serva.Měl jsem jí tam hodně,v zimě tuhla,a tím znemožnila převodům serva pohyb.Když jsem převody vyčistil a máznul jen lehce,byl klid.
Co se dá dělat s výškou se podívej tady.
http://mariopajero.rajce.idnes.cz/VYVOJ_PAJERA_cc-01/
http://kiki068.rajce.idnes.cz/Dnesni_venceni_upravy_2.3.2013/
Kuba93
Píšu strašně moc!

Se zatuhnutim origo rizeni jsem se kdysi taky setkal, zpusobilo to nahromadeni tezkyho snehu mezi ty paky rizeni co jsou zespoda auta a sila serva se ztratila ve vulich, pripadne se stalo, ze zmrzla voda v sechte rizeni a znemoznila zataceni.. Ted mam na jednom aute rizeni od Jirky a na druhym zas predelany servo nad napravu, ani u jednoho se uz tento problem nestava..

Co se tyce zvyseni propadu ramen, ma to tu vetsina lidi vcetne me, neni s tim problem, staci udelat pripadne jen par opatreni, kdyby vypadavaly poloosy (vlozit tesnici krouzky do unasecu)

Vse uz ale bylo nekolikrat napsano, chtelo by to vic hledat a procitat.. Pak prijd s konkretnima dotazama, kdyz ti nebude neco jasny.. :wink:
RC4x4-Shop(.)CZ
CC-01 Jeep Wrangler YJ
CC-01 Isuzu Amigo
TA-02 Ford F150 Trophy
TA-01 VW Race Touareg
Stepix
Přispěvatel

Pátrač píše:Tak zase nějaká sbírečka dotazů:

- testovali jste někdo přizvednutí podvozku? tzn pokud udělám výbrus céček a pod a zvětším o 5mm maximální možný vývěs nápravy netestoval jste někdo udělat třeba z plastu podložky cca 16/8/5mm a podložit držáky tlumičů? popřípadě dát teda nějaký delší tlumiče aby se auto dostalo vejš?

já jsem tohle zkoušel, dokonce jsem si pořídil ten předek celej v hliníku, abych to mohl víc obrat na materiálu a šlo to ví dolů... chyba lávky, zázrak se ne konal, i na tom brutálně ubraným hliníku měl oritinal tlumič o cca 1mm kratší chod než maximální propad... přidáním podložek neprodloužíš chod ale vlastně ho zkrátíš, navíc si i dost přitvrdíš....

a co se týká řízení, tak jsem k hliníkovýmu předku dal i hliníkový řízení od GPM a bez dalších úprav v klidu dosahuju maximálních rejdů na obě strany (tzn. kolo se v max. rejdu zastaví o podvozek)
Pátrač
Přispěvatel

Stepix píše:
Pátrač píše:Tak zase nějaká sbírečka dotazů:

já jsem tohle zkoušel, dokonce jsem si pořídil ten předek celej v hliníku, abych to mohl víc obrat na materiálu a šlo to ví dolů... chyba lávky, zázrak se ne konal, i na tom brutálně ubraným hliníku měl oritinal tlumič o cca 1mm kratší chod než maximální propad... přidáním podložek neprodloužíš chod ale vlastně ho zkrátíš, navíc si i dost přitvrdíš....

a co se týká řízení, tak jsem k hliníkovýmu předku dal i hliníkový řízení od GPM a bez dalších úprav v klidu dosahuju maximálních rejdů na obě strany (tzn. kolo se v max. rejdu zastaví o podvozek)

asi jsem to blbě napsal. vybrousil jsem části zlehka a docílil o 5mm větší prověs ( bez tlumičů) čili když jsem dal zpět tlumiče defakto jsem si vůbec nepomohl. řeším tak trochu možnost přizvednutí celého podvozku tedy o to o co jsem zvětšil prověs podložit tlumiče. Výkmit zůstane stejný ale budu o 5mm vejš nad terénem.Samozřejmě ideální by bylo dát o 5mm delší tlumiče nebo něco v tom smyslu. takže by se opravdu zvedlo auto o 5mm a zvýšil by se i výkyv nápravy. to možná časem. :)
CC01 + Niva "Hnilička"
-
Ladaklub CS, o.s.
rc-vitek
Píšu hodně

já si myslím že stačí tlumiče podložit,stejně nyvyužiješ u delších tlumičů plný propružení
Mitsubishi Pajero - CC-01-doladěný k obrazu mému
Kuba93
Píšu strašně moc!

Zvetseni propadu ramen je celkem dost znat, i tech nekolik mm pomuze, ja sem dosahl neco kolem 8mm navic pod prednim diffem a je to celkem dost znat, pokud pouzijes vhodne tlumice a pruziny, nijak si to nepritvrdis, mozna naopak budou mekci.. Pouzivam tlumice ansmann s nejmekcima pruzinama a pohoda..

Co se GPM rizeni tyce, je to tragedie, na obou autech ze zacatku sveho pusobeni fungovalo, ale po ani ne pul roce v nem byla tak katastroficka vule, ze bylo snad horsi nez puvodni.. A to sem to mel sestelovany dobre, zafixovany a stazeny imbusama, podle me vyhozeny penize.. Bud priplatit jednou tolik za Jirkovo a nebo si zamodelarit a okopirovat jirkovo a nebo nad napravu...
RC4x4-Shop(.)CZ
CC-01 Jeep Wrangler YJ
CC-01 Isuzu Amigo
TA-02 Ford F150 Trophy
TA-01 VW Race Touareg
Gluck
Píšu hodně

At koukam jak koukam na shopu pana Pstružiny to rizeni nevidim
Bud spatne koukam nebo nevim zajima me cena
nivak
Píšu strašně moc!

Ahoj....vyměnil jsem převody a spur jak tam pohání to kolo na zadní kardan se pořád protáčí a procvakávaj zuby...nevím co s tím ...
Edit: tak jsem to vyčistil a je to OK
Jsem Jirka.
1:10 CC-02 Nissan Patrol GR Y60 Wagon 8)
1:1 Nissan Patrol GR Y60 Shorty
Seru na body, jezdím po poli...

Zpět na „CC-01“