Tak už několikrát jsem byl upozorněn na neaktivitu v mém vláknu, :-I takže přesto, že se nic nového neděje, opět něco napíšu. Jak už jsem psal, tak i moje stroje stárnou,
a já stále jen něco opravuji. Posledně jsem opravoval střílení, ale bohužel dlouho nevydrželo!!! :-( Při první předváděčce v Radvánovicích to vystřelilo pouze šestkrát. Po příjezdu domů jsem zjistil, že to bylo moc přesně vyrobené, bez zemědělské vůle, a při výstřelu a protržení pláště se dozadu dostal i nějaký kousek střelného prachu, který mi úderník zablokoval v natažené poloze, ale bohužel při otáčení bubínku se zajistil na druhou stranu a zablokoval celé střílení. 8o To jsem nemohl tušit a tak jsem se snažil střílet dál, ale jenom jsem zničil převody na náhon bubínku. Rozhodl jsem se to trochu předělat, plastová kola jsem vyměnil, a vyrobil jsem nové poslední kolo na bubínku, které bylo ze spínacích hodin, a nevydrželo. Pro jistotu jsem hned udělal tři kola, jedno duralové, a dvě laminátová, aby bylo něco do zásoby. ;-)

A čekal jsem, co se stane při další předváděčce v Horní Branné. Střílení vydrželo, ale do tanku se opět dostala voda, ale tentokrát to nic neodneslo. Posledně jsem opravil všechny hřídelové průchody, tak jsem si říkal, že to musí být něco jiného. Nezbylo mi nic jiného, než tank posadit na břicho na stoličku, nastartovat a celý podvozek důkladně omýt Wapkou, abych ho mohl ponořit do vířivky.

No a hned se ukázalo, že příčina je někde jinde, protože povolila vana a na dvou místech praskla, plus netěsné šroubové spoje. To se po sedmi letech může stát. Abych se k modelu lépe dostal, tak jsem vyndal celý agregát z tanku ven, abych nemusel lézt pod ním, ale mohl ho naklopit.

A tady jsou ty problémy.

Opravit toto nebyl žádný problém, hlavně to dobře odmastit. Když už jsem měl agregát vyndaný venku, tak jsem si řekl, že bych mohl vyměnit dva kotouče směrových spojek, které jsem kdysi zhotovil z kraje desky, a oni neměly stejnou tloušťku, a dělalo mi to problémy při řízení. vzal jsem novou desku laminátu a udělal jsem nové.

A pak už jenom to smontovat, a zabudovat agregát zpátky do tanku.

Nevím, kdy bude další pokračování, protože nejenom modely mi stárnou, ale i barák, a dnes jsem zjistil, že i dopravní prostředky potřebují údržbu, ale to sem dávat nebudu. :BYE: