Bandolik
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele: WWW

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

gratuluji, bude se ti to líbit :OK:
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo
:-)

http://bandolik01.rajce.idnes.cz/
skritek
Přispěvatel

Bandolik píše:gratuluji, bude se ti to líbit :OK:

Tak hlavě potřebuju kanály na špery navijak a tak. Treba me chytnou i svetylka :-) hrozně se mi to líbí jak to máte jen mít tu trpělivost. Teď budu chodit prosit o Rady jak to naprogramovat
gecko-x
Píšu hodně

jen choď, všetci jsme si tím prošli :-)
Ford f150 raptor rc4wd (Hero)
skritek
Přispěvatel

uz je doma Dekuju moc Salvatoremu za preprogramovani na 8kanal za rychlost a hlavne za super pristup a jednani kterym mi vysel vstric.
No ale po telefonu trosku brucoun :-D ale poradil rychle jak sparovat prijimac ja to rikal ze jsem elektronicky trotl :tleskam: :tleskam:
Fenix21
Nově příchozí

Zdravim, rozhodl jsem se taky přeprogramovat vysílačku GT3B...postupoval jsem dle návodu, ale pořád mi nejde číst paměť vysílačky. Píše to chybu o komunikaci. Zkoušel jsem variantu s napájením z USB, zkoušel jsem variantu s třížilovým kabelem a napájením z baterek. Programátor v celku i rozdělený. Návod a forum pročítám už po několikáté a teď jsem narazil na jednu věc...že mám nejspíš trochu jiný programátor. Zkusím sem dát foto. Nesetkal jste se s tím někdo? Začal jsem tím, že jsem rozdělil programátor a propojil kontakty cínem bez nějakého přemýšlení. Hned jsem si nevšiml že se programátor trochu liší a cestičky na plošáku vedou jinak. Propojením jsem proto nedostal na kontakt 5V který bych potřeboval pro napájení vysílačky. Programátor se začal chovat tak, že to ve Win hlásí že zařízení v USB nepracuje správně. Cestičku pro napájení 5V jsem nalezl na druhé straně plošáku a zkusil jí drátem propojit s již spojenou cestou na opačné straně....také nefunguje...Pak jsem to ještě celé očistil od cínu a zkusil přijít na napájení z baterek a 3 žilový kabel, to aspoň programátor funguje a hlásí se jako úložné zařízení.
Věřím že řešení bude ve správném propojení kontaktů na programátoru, jen nevím co s čím spojit aby to mělo smysl :D. Připojovací kabel na vysílačce jsem propájel a kontroloval multimetrem několikrát.http://www.ebay.com/itm/STM8SVLDISCOVERY-STM8S003-STM8S-Value-Line-Discovery-Evaluation-Board-Kit-Tools-/261011194230?ssPageName=ADME:L:OC:DE:3160
Obrázek se mi nějak nedaří vložit tak posílám odkaz na ebay, co jsem vlastně koupil.
Díky za rady.
Bandolik
Píšu hodně

Ahoj koukal jsem že máš krapítek jinou desku ale tak moc zase ne podle těch obrázků jsem našel že plus a zem máš na stejném místě jako má Kubík na svojí desce a nemá ji rozdělanou když to přehrává tak odpojí baterku z vysílačky a napájí to z té desky. Co tam vidím jako rozdíl je v té druhé části tam má jakýsi krystal a dotykovou plošku ty tam nemáš nic a asi tlačítko, ale to by na programování nemělo mít vliv. A když se ti to hlásí tak začni programovat to jsem zvládnul i já a vysílačka mi funguje hláškám na obrazovce jsem sice nerozuměl ale read a program jsem pochopil načíst původní uložit a nahrat nový nic složitého to nebylo :-) Kubík sice skákal jak čertík ale vysílačka mi dodnes funguje ( jako že jsem si to mohl pokazit )

A máš ten program na přeprogramování? bez něj to nejspíš nepůjde.
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

Fenix21
Nově příchozí

Tak jsem na to snad přišel. Mám jiný programátor a tak by to nejspíš chtělo nastavit v programu i jiný typ procesoru nebo čeho to je typ (STM8S105x6). Odpoledne vyzkouším, snad to pofrčí. Zkusím to bez napájení z USB se zapnutou vysílačkou na baterky. Když to nepojede budu muset nějak vymyslet co s čim propojit na tom programátoru aby se mi napájela vysílačka.
Fenix21
Nově příchozí

Změnil jsem nastavení na: Hardware configuration set to <ST-LINK on USB with STM8S003K3 plugged in and SWIM protocol>. a stále hlásí chybu: Cannot communicate with the tool.Wrong tool selection or check tool power supply or check that a previous session is closed.
Už mě nějak nenapadá co s tím...prosím poraďte.
minotaur
Veterán fóra

Já na ten tvůj programátor koukal. Ta oddělitelná komunikační destička je dle mého u všech těhle ST8S kitů stejná, ale drobné odchylky na tišťáku jsou, zřejmě taky prochází inovací. Bez té mé úpravy oddělená destička fungovat nebude, protože napájení je zataženo ještě někam k procesoru pro USB komunikaci. Zkus udělat tohle - zkontroluj, zda to, co jsi cínem propojoval, je čité-nepropojené. Pak vezmi drátek, připájej ho opatrně někam na 5V a druhý konec na tu první špičku konektoru - 5V je na 3V3 stabilizátoru, na tu krajní špičku konektoru to samozřejmě připájej zespoda - na obrázku je naznačené, co propojit:
Obrázek
V ST Visual programátoru musíš nastavit <ST-LINK on USB with STM8S105x6 plugged in and SWIM protocol>, ten procesor musíš mít nastavený stejný, jako je ve vysílačce!
Vyzkoušej to a dej vědět.
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
Fenix21
Nově příchozí

Hrál jsem si s tím skoro celou sobotu, pročetl lecos a usoudil že to tím nejspíš nepujde. Objednal jsem hned ještě snad už správný programátor. Téhle rady jsem se všiml až dnes, tak jí ještě zkusím, jen abych zjistil jestli to pujde :-) Na ten napájecí pin jsem těch 5V taky přivedl ...v podstatě stejně jako by byl kit v celku a jumprem propojené piny na 5V, to nefungovalo...vysílačka se zapla, ale číst paměť stejně nešlo. Touhle úpravou že přivedu 5V od jinud bude něco jinak? Nevím jak poznám že programátor funguje...jako úložné zařízení se hlásí, ale nesvítí na něm žádná ledka a v programu to hlásí pořád to samé ať je ST-Link připojený nebo ne. Nějak jsem pochopil že tento programátor je pro mikročipy nižší třídy s míň pamětí atd...tak to tím možná ani jít nemá...ale rozumím tomu jak koza petrželi :D
Každopádně děkuji za snahu :-)
minotaur
Veterán fóra

Jak jsem psal, ta komunikační destička ST-Link by měla být u ST8S kitů s různými procesory stejná, pouze s drobnými inovačními změnami. Pokud na ten pin přivedeš těch 5V a nastavíš správný procesor (viz můj předchozí příspěvek), a destičku jsi předchozími laboracemi nějak nepoškodil, mělo by to fungovat. Že ST-Link funguje, poznáš podle toho, že když třeba klepneš v ST Visual programátoru na Read
Obrázek
bude na ST-linku zběsile blikat LEDka. No vyzkoušej to, snad to prošťouchneš. Ještě jedna věc, když s ST-linkem laboruješ, je dobrý při každé neúspěšné zkoušce vypnout a znova zapnout ST Visual programmer, protože jak jsem zjistil, při neúspěšné komunikaci občas zůstane "někde" viset a pořád hází chybu.
"Správný" :) programátor je tento: http://cz.farnell.com/stmicroelectronics/stm8s-discovery/kit-development-stm8s-w-debugger/dp/1775251 (při objednávce z Farnella využít služeb rothsware.cz, u toho objednáš a přijde ti to docela rychle poštou), nebo odsud http://cgi.ebay.com/ST-STM8S-Discovery-Development-Tool-Demo-Board-MCU-New-/160487841086?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item255dd21d3e
Fenix21
Nově příchozí

Tak už se konečně zadařilo...nechtěl jsem si to připustit, ale měl jsem opravdu špatně připájený propojovací kablík k vysílačce...Připájel jsem kablíky zeshora desky. Když to nefungovalo, tak jsem kablíky několikrát propípal multimetrem a asi 3x znovu připájel. Včera mi přišel nový programátor a také to nešlo tak jsem znovu prošel návod a všiml jsem si, že v návodu jsou kablíky připájené ze spodu desky. Tak jsem jen tak cvičně proletoval kontakty i vespod desky a najednou to chodilo. Ten starý programátor jsem už nezkoušel, ale někdy zkusím, jestli by to sním také šlo. Vše šlape jak má, testuji open-source firmware a je to pecka.
Díky za skvělý návod, nebýt malého trápení šlo by to jak po másle :-)
Bandolik
Píšu hodně

Tak gratuluji ta přeprogramovaná vysílačka je fakt pecka co všecko to umí :-D tak spoustu zábavy

No a poradil ti ten nejpovolanější z povolaných tak to musí fungovat :OK: ( tím jsem nemyslel sebe ale pana Minotaura samosebou :OK: )
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

minotaur
Veterán fóra

Fenix21 píše:Tak už se konečně zadařilo... Ten starý programátor jsem už nezkoušel, ale někdy zkusím, jestli by to sním také šlo.

Paráda! Ony to obvykle bývají takovýhle ptákoviny, asi na tišťáku vysílačky byl nějaký blbý prokov (co spojuje vrchní a spodní pájecí plošky).
Ten první programátor vyzkoušej, když bude chodit, můžeš ho tady dát do Marketu, někdo zájem projeví. Lze si ho ponechat i jako rezervu, ale je to dle mého zbytečné.
Bandolik píše:No a poradil ti ten nejpovolanější z povolaných...

Mazači medu, stejně vám to strhám, tyvíšmocdobřecotocoještěnení :-D
rubiconCB
Přispěvatel

Zdravím,jsem čerstvý majitel FS GT3C (vlastně ještě ne,prý je pod stromeček :x ) a mám dotaz.S novým firmware 6.1 jsem spokojenej,až na maličkosti.Hlasitý pípák jsem eliminoval přelepením,ale to rolovací kolečko je v určitých polohách moc citlivé,je občas obtížné trefit danou položku.Jde ta citlivost nějak nastavit?Já zatím našel jenom přepnutí smyslu otáčení.

Zpět na „RC vybavení, elektronika, baterie“